eveet
arkadaşlar bakıyorum sallamasyon gidiyoruz,
şimdi bu motorun 135 basması zor imkansız deil ama zor, çünkü basit bi hesapla motorun sıkıştırma oranına göre çevirebileceği devir 8.000 d/d tabi rampa aşşağı rüzgarsız tek kişi kritrerlerinde, motor sehpadayken bile bu devri geçmiyor.
şimdi bende daha önce motorla 128-130 arası basarak makinayı patlatan bi kişi olarak bu süratte 8.000 d/d civarında çevirdiğini takriben gördüm..
ama üstü dediğim gibi çok zor ve bunun dışında bu sürate ulaşsa bile 250 m gitmeden kol çıkartmıyosa ben o motorun bitaraflarını öperim..
benim makinanın patlak resimleri halen elimde isteyene yollayabilirim
silindirin içinde erimiş piston resimleri
bunun dışında debriyajında bi kavrama ve sıyırma olayı var tabi
şu an uzunda rs e zat ın debriyajını takarsanız son hız biraz artıyo fakat kalkışta bayılıyor
mesela benim servis bütün zatlara rs debriyajı takıo ve kalkışlar değişmeye başlıyor
150hs 8 küsürmüşte 151rs 7 küsürmüş
arkadaşlar hepsi hikaye, bu kadar iddalı bi arkadaş varsa ölçtürsün
benimde bi arkadaşım 150 lik bi motor aldı 11 hp die dumanımı yutmaktan telef oldu çocuk, önemli olan pistonun hacmi ve silindire uyumu (rodaj)
bildiğim kadarıyla rs le hs arasındada piston farkı var 151 rs in iyi yürümesinin sebebide bu.
arka frene gelince tek hadise fren merkezinin hatalı üretimden dolayı gevşemesi, ama frenajda bi kusur yok. benim motor 5590 km ye geldi daha aldığım günden beri balata değişmedim:cat:
e tabi ne olursa olsun motorlarımızın kalitesi belli, sert bi çukurdan geçersin kıçın seleden 30 cm havaya sıçrar
yolda giderken biri yere tükürür senin lastiğin üstünden geçerken kayar (adamlar lastiğin üstüne nylon yazmışlar
)
frenleri öter
aynaları düşer.. daha neler neler
ama herşeyin sonunda ben bi rs kullanıcısıyım
ve mutluyum, sonuçta verdiğim para büyük bi para deil ama karşılında aldığım haz herşeye değer.. honanı rs e benzer 150 lik muadili 5700 ytly miş
çok şükür makinanın patladığı gün dışında beni hiç yokda bırakmadı:cat: :cat:
ve şimdi bide makinayı modifiye ettik yok piston yok kol
bakalım noolucak, 900 km oldu ara hızlanmada hatrı sayılır bi artış var
son sürati zorlamak istemedim ustam 2000 den sonra dedi
hayırlısı bakalım
herkese bol mondialli günler
şimdilik bu kadar:bounce: :bounce:
arkadaşlar bakıyorum sallamasyon gidiyoruz,
şimdi bu motorun 135 basması zor imkansız deil ama zor, çünkü basit bi hesapla motorun sıkıştırma oranına göre çevirebileceği devir 8.000 d/d tabi rampa aşşağı rüzgarsız tek kişi kritrerlerinde, motor sehpadayken bile bu devri geçmiyor.
şimdi bende daha önce motorla 128-130 arası basarak makinayı patlatan bi kişi olarak bu süratte 8.000 d/d civarında çevirdiğini takriben gördüm..
ama üstü dediğim gibi çok zor ve bunun dışında bu sürate ulaşsa bile 250 m gitmeden kol çıkartmıyosa ben o motorun bitaraflarını öperim..
benim makinanın patlak resimleri halen elimde isteyene yollayabilirim
silindirin içinde erimiş piston resimleri
bunun dışında debriyajında bi kavrama ve sıyırma olayı var tabi
şu an uzunda rs e zat ın debriyajını takarsanız son hız biraz artıyo fakat kalkışta bayılıyor
mesela benim servis bütün zatlara rs debriyajı takıo ve kalkışlar değişmeye başlıyor
150hs 8 küsürmüşte 151rs 7 küsürmüş
arkadaşlar hepsi hikaye, bu kadar iddalı bi arkadaş varsa ölçtürsün
benimde bi arkadaşım 150 lik bi motor aldı 11 hp die dumanımı yutmaktan telef oldu çocuk, önemli olan pistonun hacmi ve silindire uyumu (rodaj)
bildiğim kadarıyla rs le hs arasındada piston farkı var 151 rs in iyi yürümesinin sebebide bu.
arka frene gelince tek hadise fren merkezinin hatalı üretimden dolayı gevşemesi, ama frenajda bi kusur yok. benim motor 5590 km ye geldi daha aldığım günden beri balata değişmedim:cat:
e tabi ne olursa olsun motorlarımızın kalitesi belli, sert bi çukurdan geçersin kıçın seleden 30 cm havaya sıçrar
yolda giderken biri yere tükürür senin lastiğin üstünden geçerken kayar (adamlar lastiğin üstüne nylon yazmışlar
frenleri öter
aynaları düşer.. daha neler neler
ama herşeyin sonunda ben bi rs kullanıcısıyım
ve mutluyum, sonuçta verdiğim para büyük bi para deil ama karşılında aldığım haz herşeye değer.. honanı rs e benzer 150 lik muadili 5700 ytly miş
çok şükür makinanın patladığı gün dışında beni hiç yokda bırakmadı:cat: :cat:
ve şimdi bide makinayı modifiye ettik yok piston yok kol
bakalım noolucak, 900 km oldu ara hızlanmada hatrı sayılır bi artış var
son sürati zorlamak istemedim ustam 2000 den sonra dedi
hayırlısı bakalım
herkese bol mondialli günler
şimdilik bu kadar:bounce: :bounce: