Güzel kardeşim, tamam araç sürücüsü hatalı hemde çifte hatalı. Arabada ailesi varken bunu yapıyorsa tek başınayken neler yapar kim bilir.
Eşeğe altın semer vursan gene eşektir, aile terbiyesinin ne olduğunu bilmeyip eşinin çocuğunun yanında "ben bu lafın, hareketin altında kalmam" havasına giriyorsa eşşoğlueşşektir. Neden mi, kardeşim ben de motorcuyum ve olası bir haksız saldırıya karşı daha motordan inmeden erişebileceğim bir noktada kendime göre tedbirim var. Tutup ta bana o şekilde hakaret eden adamı yanında ailesi varken dahi itin bir yerlerine ziyarete gönderir geri gelmesini bekler sonra bir daha gönderirim.
Diğer bir açıdan; Lahanayı yerken iyi, sapı gelince meeee... yok öyle dava hemşerim. Gencecik adamsın, etin ne budun ne, araca hareket çektin, bakalım kim, nasıl inecek. Ailesini yanında taşıyan bir sürücünün ruh halini düşün. Düşünebileceğin en ilkel zaman döneminden bu yana değişmeyen bir tutumda olacaktır. O sürücü seni gözüne kestirmiş olmasa öyle atarlı giderli konuşmaz ki, sen arkadan çarptığın an çifte hatası ile senin haklılığın arasındaki farkı kapatıp bir tur da bindirmiş oldu.
Kısacası; Bir tehlike atlattın. Atlattın gitti. Belli ki yaşın çok genç, kanın kaynıyor, delikanlıyım, eserim gürlerim, enerjiğim diyorsun ama cahilsin. Bunu hakaret olarak görme, cahilsin işte. Yaşam deneyimin, hayat tecrüben çok az. Hiçbirşey yapamayacağı halde herşeyi yapabileceğini düşünüp " ben ayrı eve çıkcem yeeeaa" diye ailesine trip atan ergen den sadece birkaç adım ileridesin.
Bir tehlike atlattın ve uzaklaştı, gitti, bitti... daha ne kaşınıyon yahu. Bak, arkadaşlarım ne güzel yazmış, hemde anlayabileceğin her dilden, her türlü anlatımdan. Hepimizin ortak öngürüsü tehlikeden uzaklaşmaktır. Sen bunu sadece trafik kurallarına bağlı olarak düşünmektesin. Kazın ayağı öyle değil. Sana tavsiyem bir kitapçıya git, KRİMİNAL hakkında birkaç eğitici kitap al ve oku.. Eğitici diyorum bak, roman değil. Kriminal nedir, kriminale giriş, suç bilimi nedir gibi... O zaman hayatı ve insan davranışlarına etki eden sosyal düzenekleri daha iyi anlamaya başlayacaksın.
Ha, bi'de adam gibi motor kullan. Bu şekilde kullanmaya devam edersen ana haber bültenlerine ikinci kez çıkma olasılığın artacaktır.
Şu ana kadar yazılmış olan tüm mesajlara da aynen katılıyorum.
Selamlar,