Devir saatim yok 
doğru, blok vidası gevşek bir motor kullanıyorum şu an ve yüksek vites + düşük devirdeyim ve gaza yüklenince "tak tak" sesi geliyor ve yüksek devirde gaza yüklenince bu ses gelmiyor.
bu ses şiddetli patlama ile motor bloğunu ikiye ayırmaya çalışmanın sesidir ve max tork değerinin olduğu devir ve yukarısında bu ses gelmez. maximum tork devrinin altında motora birden gaz vermek zararlıdır.
yani yüksek vites düşük devirde gaza yüklenir iseniz gırank ve biyel kolunu üzersiniz ve aynı zamanda silindir gömleği ağlamaya başlar.
bu yüzden diyoruz ki ilk 2 vites dışında 3-4 ve 5. viteslerde mümkün mertebe motorun max tork değerinin altına inmeyelim. inmek durumunda vites düşürelim lütfen.
zincirden gelen ses o![]()
hayır bloktan geliyor, dişlilerim yeni ve zincir gergin. blok vidaları gevşek.
inanmıyor isen motora gaz verince bloğun yanından çıkan dumanı çekebilirim
bujinin bir kaç santim altında kalan birleşim noktasından duman çıkıyoro kadar üşengecim ki sıkmaya üşeniyorum ve ön iki sinyal kırık, sipariş ettim takmaya üşeniyorum.
benim motorda yüksek vites ve düşük devirde istediğin kadar yüklen boğulma yada aksi bir durum olmuyor fakat son topladığımdan beri contalar mı sıkıntı oldu bilmiyorum işte blok vidalarında gevşeme sorunu oluyor.
üst kapaktan duman geliyor sen hala kullanıyosun o motoru he ? Performans düşüşü yok mu ?
tak tak seni zincirden geliyor. Sebebide çok motor çok düşük devirde dişliyi çevirmeye çalıştığı için zinciri silkeliyor.
evet, alt blok ile silindir bloğu arasından duman atıyor yani buharı andırıyor fakat aşırı gaza yüklenince oluyor.
zincirden gelmiyor diyorum sana! inanmıyorsun.
blok vidasını sıkınca gelmiyor ama? bun ne diyeceksin? zincirden gelmiyor bloktan geliyor bloktan. ses zincirden çıkabilecek bir ses çeşidi değil öyle söyleyeyim.
yani duymak için dikkat vermen gereken bir "tak tak" sesi. bariz belli olan bir şey değil.
Fatih kardeşim, ben bir zamanlar motor tamircisiydim. Senin gibi arkadaşlar sorunlarını anlatırdı bende tamir ederdim. Motor düşük devirdeyken blok civataları gevşekse bloğu silkeler. Blok civataları gevşek değilse zinciri silkeler. Bunun krank kırmayla hiç bir ilişkisi yoktur. Blok civatalarını sık 5. vitese at 30 la giderken gaz aç zinciri silkemeye çalışacak. Zincirin gevşekse o ses zincirden gelecek.
Senin söylediğinde herhangi bir sorun yok doğru söylüyorsun. Ama olayın krankla alakası yok. Motor ürettiği gücü arka tekere tam aktaramaması sebebidir. Motor şase üzerinde sabit değilse kendisi silkelenir. Kendisi sabitse en esnek bölge olan yer zincire verir silkelemeyi.
Üst kapak duman atacak kadar hava boşluğu varsa conta değişimi de gerekebilir. Böyle binme motora.
benim motor max torkunu 6 bin devirde veriyor. 6 bin devirde yüklenince zincir ses yapmıyorda 3 bin devirde yok denilecek kadar torku ilemi zinciri silkeleyecek? bir kere söyledikleriniz çelişkili.
bende sallamıyorum emin olun![]()
alone93 sendemi tamircisin yoksa?
6 bin devirde(yüksek tork) ani yüklenmede dişliden sıyrılmayan zincir 3 bin devirde(düşük tork) ani yüklenmede sıyırıyor mu?
bu motoru son toplamamdan sonra oldu diyorum anlatamıyorum. dişli yeni diyorum yeni. zincir gergin.
blok vidasını sıkınca sorun yine gidiyor ama vida yine gevşiyor.
......
ne anlamaz insanlarsınız yaaa, illa video çektireceksiniz bana.
alone93, özür dileyecekmisin videodan sonra?
alone93 sendemi tamircisin yoksa?
6 bin devirde(yüksek tork) ani yüklenmede dişliden sıyrılmayan zincir 3 bin devirde(düşük tork) ani yüklenmede sıyırıyor mu?
bu motoru son toplamamdan sonra oldu diyorum anlatamıyorum. dişli yeni diyorum yeni. zincir gergin.
blok vidasını sıkınca sorun yine gidiyor ama vida yine gevşiyor.
......
ne anlamaz insanlarsınız yaaa, illa video çektireceksiniz bana.
alone93, özür dileyecekmisin videodan sonra?
Fatih açık söylemek gerekirse kendimi bildim bileli motor üstündeyim. Attğım vitese devire hayatımda bakmadım bilmemde.
Buna emin ol. Benim vites devir olayım kulakda biter..
Yani sensin kardeşim.. Sen ne dersen o.
Hayır konu nasıl bana geldi matrax abi gayet güzel açıkladı diye düşünüyorum.
Dostum benimle ne derdin var anlamıyorum seni. Matrax güzel bişey yazdı beğendim.ne var bunda?
https://shop.dresselhaus.de/temp/im...lder-donop-wgr-4127.610x610-3E.1324387383.png
Somun bu, muhtemelen seninkinin üzerindekilerde bundandır ama bi kaç sıkıp gevşetmede onlar özelliğini kaybeder.
http://www.kromar.com.tr/images/KategoriResimleri/DIN_127-1.jpg
pullarıda bunlardan kullan. Üzerindekiler bundansada değiştir.