- Konu Yazar
4 yıldır kullandığım bot ile alakalı tecrübelerimi paylaştım dileyen bir göz atabilir
https://youtu.be/NkMriyQNcsI
https://youtu.be/NkMriyQNcsI
İlginç Türkiye'de kaliteli birşeyler yapılabiliyormuş demek ki...
Goygoculara duyurulur
Peki ağırlığı nasıl? Yds fabrika mağazasına gittiğimde incelediğim birçok ürün ağırdı. Ayağı yoruyir mu merak ettim?
Ben işgüvenlik ayakabılarını kullanıyorum Spor ayakabı rahatlığında öyle diyim.
Peki ağırlığı nasıl? Yds fabrika mağazasına gittiğimde incelediğim birçok ürün ağırdı. Ayağı yoruyir mu merak ettim?
4 yıldır kullandığım bot ile alakalı tecrübelerimi paylaştım dileyen bir göz atabilir
Boschda iyidir abi o konuda. Aklında bulunsun.
Birçok bot yapan firma dainese de dahil normal ayakkabı sertifikasıyla motosiklet botu adı altında üretim yapıyor.
Ben bu adamların sitesinde çok ilginçtirki hiçbir Sertifika kodu bulamadım. Motosiklet Bot standartı CE EN13634 Güvenlik Sertifikasıdır. Eğer bu sertifikaya sahip değilse boşu boşuna verdiğiniz paraya yazık.. Gerçekten yazık. Gidip 100 liraya su geçirmez uzun bot alıp kullanın daha iyi. Sertifikasız botlara sırf adı motosiklet botu diye 3 lira fazla vermeyin. Paranızla rezil olmayın. Aldığınız botların güvenlik sertifikalarını mutlaka araştırın...
Ce standartı ve en güvenlik sınıfını biraz açmak lazım..
CE işareti, ürünün Avrupa ürün mevzuatlarına uygunluğunu gösterir. yani ürün avrupa pazarında satılabilinir bu Ce onayı olmassa satılamaz..
En güvenlik standartı ise sonuna gelen kod yani rakama göre değişkenlik gösteren güvenlik standartıdır..
mesela sonunda 407 varsa yani En407 olarak gidiyorsa yanmaya yangına karşı dayanıklı demekdir En511 soğuğa karşı korumayı gösteren kod dur..
Mesela motorsiklet eldivenlerinin koruma sınıfı en13594 dir.. kıyafetlerde en13595-1 -2 diye gider leveline göre..
sizin verdiğiniz 12634 kod motorsikletler ayakkabıları için verilmiş koruyucu taban kodu..
bu iş bana birazda ticari tuzak gibi geliyor vibram tabanlı bir bot her şekil taban olarak motorsikletçinin kullanım ihtiyacını karşılar bence.. zira dağcılar outdoorcular bile ne zorlu kaya tırmanış dağ taş koşullarında yıllarcana giyiyor yabanda kar kış demeden..
o motorsiklet botunun kodunun muhtaviyatına baksak bence bir iş ayakkabısı yada outdoor ayakkabının muhteviyatından çokda farklı bir şey çıkmıycakdır..
Evet zaten aynı şeyi söylüyoruz farkındaysanız. Motosiklet koruyucu taban kodu olmayan söylediğiniz gibi vibram tabanlı bota niye para versin millet ekstra ... Dağcıyla motosiklet sürücünün aynı tehlikeye ve aynı aşınma kuvvetine maruz kaldığınımı sanıyorsunuz siz ? Biri dağa tırmanıyor biri asfalt zemin üzerinde belki 200 km süratle ayağını yere sürtebiliyor. Boşuna bu sertifika kodları yok. Kurmuş olduğunu zihniyet yanlış. Bu sayede adam merdiven altı biyer açıp bot üretiyor... Bir botu motosiklet sürücüsünün ayağına ayağının pege basma şekline göre tasarlamadıktan sonra böyle bir platformda bile konuşulmasına değmeyeceğine düşünüyorum. Neymiş önüne plastik koruma takmışlar adına motosiklet botu demişler oldu efendim ..