İşe motosiklet ile gidip gelmenin verdiği HAZ

Bu sene makina 3. Sınıf öğrencisiyim. Keşke daha önce alsaymışım şu motoru diyorum. Önceki 2 sene boyunca vizelerin finallerin stresinden bir de aktivitesizlikten saçı başı dökmüştüm. Bu sene neredeyse tüm vizelerden kaldım ama motorla gidip geldiğim için tüm negatif enerjiyi pozitife dönüştürüyorum. Motor büyük bi velinimet.

Alınan keyif çok güzel ifade edilmiş. Bir sürücü kursu hocası motosikleti sadece günlük ulaşım için kullanmakla ikiteker kültürünün edinilemiyeceğini söylemişti. Bu konu üzerinde epey düşündükten sonra kararımı verdim. Sadece haftada bir gün işe motorla gidiyorum. Şehir içinde azalttığım kullanım yerine 2 ayda bir İzmire gidip geliyorum. Eğer deniz yoluyla işe gidebiliyorsanız o da güzel oluyor.

Ben keyif alamıyorum çünkü kuryeyim. :p
Sabah motor, aksam motor, bayram motor, cenaze motor. İşi değiştirmem lazım.

İşe motosikletle gitme keyfini hiç yaşayamadım. Yaşayacak gibide görünmüyorum. Kamyon şoförü olunca tabi.

pazartesi sabahı bir de boğazda çok güzel bir sis vardı

trafik feci durumda idi, bazı arabalar kontakt kapamıştı, hatta iki araç (birisi akıllılık(!) yapıp yolun diğer şeridinden ilerlemeye çalışırken, şeridinden gelen araçla) kafa kafaya bağırış çağırış içindeyken, insanlar çengelköy sahilden boğaziçi köprüsününe metrobüs durağın akın akın yürürken, ben 30 dakika içinde işyerinde idim, köprüden geçerken de alttaki pamuk deryasının keyfini sürüyordum :)

Tatilde motor kiraladik eşim diyor ki su koya da gidelim bu antik tiyatroyu da görelim normal de ne isin var yat güneşin altina cok ısınınca gir denize derdim.
Motor oldugu icin bu yaz hepsine gikimi cikarmadan gittim. Motorla gitmekten ayrı keyif aldım gittigim yerlerden ayri keyif aldim.
Gercekten insana bir enerji veriyor

Alınan keyif çok güzel ifade edilmiş. Bir sürücü kursu hocası motosikleti sadece günlük ulaşım için kullanmakla ikiteker kültürünün edinilemiyeceğini söylemişti. Bu konu üzerinde epey düşündükten sonra kararımı verdim. Sadece haftada bir gün işe motorla gidiyorum. Şehir içinde azalttığım kullanım yerine 2 ayda bir İzmire gidip geliyorum. Eğer deniz yoluyla işe gidebiliyorsanız o da güzel oluyor.

Ne alakası var anlamadım ki ''abi ben motorcuyum'' demek için minimum her ay 500 km yol mu yapmak gerekiyor?

Evim gültepe ,işyerim gayrettepe. Gidiş dönüş toplam 5km :) Sabah 08:55 kontak çevirip 09:00' da ofisteyim... Kıskananlar çatlasın :)

sdt

İş yerinde takım elbise zorunluluğu olmasa yağmur çamur demem yine motosikletimle gider gelirdim.
Ama sırf bu takım elbise zorunluluğu yüzünden motosikletimden de vazgeçmemek adına maxi scooter düşünmeye başladım.
Bilmiyorum bu konuda fikirler nasıl olur.
Bu arada önerilere de açığım.

0km

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İş yerinde takım elbise zorunluluğu olmasa yağmur çamur demem yine motosikletimle gider gelirdim.
Ama sırf bu takım elbise zorunluluğu yüzünden motosikletimden de vazgeçmemek adına maxi scooter düşünmeye başladım.

Takım elbise zorunluluğum var. İnazumayla gidip geliyorum. İsteyince oluyor hocam :)

Ne alakası var anlamadım ki ''abi ben motorcuyum'' demek için minimum her ay 500 km yol mu yapmak gerekiyor?

İddia şu; Motosikleti sadece ulaşım aracı olarak kullananmak ile gezi hobi için kullanmak arasında önemli bir fark var. İkinci seçenek motosiklet kültürü için daha elverişli.

Bu görüşe ben de katılıyorum. İşe gidiş-geliş yerine gezi sürüşlerini arttırmaya çalışıyorum.

Benim de var.
Tam koruma gidip geliyorum, mevsime göre tulum ya da mont - pantolon vs.
İş yerinde sunucu odasında üstümü dğeiştirip mesaiye başlıyorum.
Akşam da tam tersi.

Yıllardır benzeri şekilde çalışıyorum,
İş yerlerinde sunucu odası, mescit, sağlık odası vb bir yer oluyor illa ki.

Botları da çıkarıp çekmeceme koyuyorum.
İş yerinde ayakkabılarım var.

Kravatlar hep çekmecemde, gömlek - pantolon vs. getirip götürüyorum

Evet dostum sende bizdensin ve yalnız deyilsin bende her gün kawazakimle işe gidiyorum yolda başka motorcu görünce hemen dikkatimi çekiyor selam

veriyorum kornalaşıyoru
z :flower: hayat bu arabamı sattım motor aldım ve hiç pişman deyilim şu 4 ay atlattıkmı party başlasın

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Evim Acıbadem'de, işyerim Göztepe'de toplam 6 km mesafe. Bazen işe giderken yolu uzatmak adına Bostancı'ya gidip oradan dönüş alıyorum. Kredisini geçen ay kapattığım arabam evimin kapısında yatıyor. Şirkette yapacağım müşteri ziyaretleri için şirket arabalarını da almayıp motorla gidiyorum toplantılara. Beni takım elbise yerine kask, mont, bot vs ile gören müşterilerin çoğunun geçmişinde ya motor sürmüşlük ya da motor almayı çok isteyip de aile baskısıyla alamamaktan ötürü burukluk olduğundan başlıyoruz motor muhabbetine.

Bu yazdıklarını geçen ayın sonuna kadar yaşıyordum,ama terfi aldım bölge müdürü oldum,şirket araba verdi diğer şubelere motorla gidemiyorum dolasıyla işe de araba ile gidiyorum,ama yaza doğru motoru büyütüp bırakacağım arabayı:( yıllarca motorla gidip geldim işime şimdi zorunlu olarak araba ile gidiyorum oof of.bu arada daha öncede şube müdürü idim takım elbise zorunlu iş yerinde iki takım ayakkabılar kıravatlar durur götürür getirirdim, arada bir,sadece gömleği evde giyip diğer kıyafetlerim iş yerinde idi.şimdi bakıyorum trafikte motorlar akıp gidiyor,bir yandan terfi iyi oldu diğer yandan motor gitti hayatımdan,vakit bulupta binmek hafta sonu oda çocuklarıma zaman ayırınca hepten yalan oluyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200
sail şarkısını herkes bilmez diyecektim ne ara 277milyon izlendi o :) Ben dikkatim dağılmasın ve gaza gelmeyeyim diye motosiklet kulanırken müzik dinlemiyorum. Sabah şirkete gittiğimde gözlerim şiş oluyor. 15dklık yolum var. 8.40ta çıkıyorum 9da şirketteyim. İşe gelmek için 7de evden çıkanlar var serviste uyuyorlar falan. Motosiklet hem trafik ve ulaşım için büyük nimet hem de büyük keyif.

Evim Gültepe'de.
İş yerim Maslak'ta.

Gidebileceğim iki güzergah var.
Birincisi Büyükdere caddesi üzerinden.
İkincisi Cendere caddesi üzerinden.

Talatpaşa ve Büyükdere caddesinden gitmek resmen eziyet. Debriyaj çekip bırakmaktan parmaklarım ağrıyor bazen.
Zerre kadar keyif vermiyor. Sadece yolda geçirdiğim süreyi kısaltıyor.

Diğer seçenek olan Cendere caddesinden gitmek bir nebze daha rahat trafik açısından. Ama orada da şantiyelerden dolayı oluşan toz toprak öyle kötü bir hale geldi ki tek sefer gidiş gelişte bile motordan inince montu çıkartıp bi silkeliyorum resmen ortalık toza bürünüyor.
Şöyle söyleyeyim motosikleti yıkattıktan sonra sadece Büyükdere caddesini kullanırsam motor 15-20 gün sonra bile tertemiz duruyor. Cendereyi kullanırsam iki günde motor resmen dağda bayırda dolaşmış gibi oluyor.

Yazın evden erken çıkıp Kemerburgaz Bahçeköy Sarıyer dolaşarak mis gibi ormanın içinden gidiyordum işe. Soğuklar dolayısıyla o da kalmadı.

Yani motosiklet bu aralar hiç zevk vermez hale geldi diyebilirim. Zaten yakında akü kutup başlarını söküp kış uykusuna yatıracaz bakalım.

Zevk alanlar, ne mutlu size...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar