Doğada tek başına kamp hakkında bilgi

Tek başına gezmeyi severim, ama kamp 2 kişi olmalı bence. Geçelerde bir hafta sonu ıssız bir yere kamp attık 2 kişi, şiddetli yağış vardı, branda çektik altında yaktık mangalı. Sonra yağmur kesildi ama hava bulutlu, zifiri karanlık. Semaverde çay, elde mi..er, sabah dek muhabbet, küçük bir müzikçalar çok keyifliydi.

Kamp olayı uzaktan basit gözüken fakat detaylara girince bayağı uzmanlık gerektiren bir iş. Bence bu soruyu, yabancı da olsa kampçılık forumlarında mutlaka sormanız gerek. Hatta aldığınız faydalı cevapları burada da paylaşırsanız seviniriz :)

Maddi sorununuz yoksa cep telefonunun çekmediği yerde lisanslı telsiz çözüm olabilir.

Kış şartları için uygun sobalı çadırlar görmüştüm bir ara. Gece avlanan hayvanlara karşı gece uyanık kalıp gündüz uyumak ne derece mantıklı olur bilemiyorum. Hatta 3 gün boyunca hiç uyumamak da çözüm olabilir :)

Ayrıca, arkadaşların da dediği gibi bence havalar tam soğumadan, hafta sonu sabah gidip akşam dönecek şekilde bir deneme yapabilirsiniz. Şahsım adına konuşacak olursam, aynı yerde tek başıma bırakın 3 gün konaklamayı, 3 saat kalsam sıkıntıdan patlarım :)

Önceden denenmiş bir trekking rotası belirleyip gün boyu yolculuk etmek, her gün farklı bir noktada konaklamak benim düşünceme göre hem daha zevkli olur, hem de bisiklet ve motor tutkunlarının ilgi alanına giren bir aktivite olur.

Son düzenleme:
ben tek başıma çok çadır kurdum ve arazide tek ilerledim doğada yalnız kış mevsimini hiç denemedim ekipmaları yazlık ekipmanlara göre pahalıdır
telefonun çekmesini için bir şey diyemeyeceğim genelde kırsalda çekmez o telefonlar yalnız bölgenin haritasını çevrimdışı çalışabilecek şekilde telefona indir sadece gps üzerinden haritada konumunu bulur kaybolma riskini azaltırsın birde benden sana tecrübe tavsiyesi telefonu sadece kullanacağın durumlarda aç yoksa şarj sıkıntısı çekersin lazım olduğunda mağdur olursun
ayrıca tek başına arazide konaklamak ve ilerlemek biraz taşşak ister her babayiğitin yüreği kaldırmaz öyle şeyleri yapabiliyorsan da helal olsun yalnız arkadaşın yok ise sıkıcı olabiliyor bir yerden sonra kendimden tecrübe...

Son düzenleme:
kamp değilde ilerde hep çekme bir karavan yapma hayalim var.. kampda türkiye güvenlik açısından sıkıntı .. gece gelir hayvan saldırır falan heleki yaban domuzuna denk gelirseniz Allah korusun..

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Gideceğin yere mutlaka aydınlıkta var.
Gündüz görmediğin yerde gece huzurlu olamazsın
Alkol almıyorsan, balık falan tutmayacaksan yada gece birşeylerle uğraşmayacaksan gittiğine pişman olursun vakit geçmez heleki ilk defa gittiğin bir yerde sabah olmaz baştan söyliyim.
Hayvanlardan korkmana gerek yok domuz dahil vahşi hayvanlar ateş gördümü yaklaşmıyor tek sıkıntı fareler ateş falan dinlemezler sabaha kadar dolaşırlar etrafta

F54

http://www.motosiklet.net/forum/etk...74947-yeni-sezonu-da-boylece-acmis-olduk.html

eğer en yakın köy 8 km mesafe de ise oraya gidemezsin çünkü kışın yarım metre kar yağsa mart sonuna kadar kalkmaz biz denedik güzel bi kamp oldu gideceğimiz yaylaya gidemedik hatta o yaylaya traktör bile gidemiyor en yakın yerleşim yeri 5km de olmasına rağmen bence kamp olaylarına gireceksen ik önce kampinglerde deniz kenarında veya mesire yerlerinde kamp yapmaya başla kamp a gittikçe hem tecrübe kazan hemde eksikleri gör
tek başına yayla kampı azcık sıkıntılı olabilir ben tek başıma çok yaptım hiçbir yabani hayvan görmedim
yanlız ipne nin biri gelir gece buraya kurt geliyor der korkmasan bile uyku tutmaz
bolu aladağlar da başıma geldi 4 kişi olduğumuz halde yanımızda silah ta vardı ve ben gece uyku uyuyamadım 7senedir senede en az 15 kamp yaparım en ürkütücü yerler de de yaptım ama o gece bi ihtiyar gördük dikkat edin gece buraya ayı iner dedi :)
dediğim gibi sıfır tecrübe ile ilk sefer de nirvanaya ulaşmaya çalışma

into the wild izleyen gaza geliyor. Sonu aynı olmaz umarım. Orada ki şımarık velet zorla gebertti kendini.

Napayım şimdi ben tek gitme tek gitme demişsiniz benimle gelecek maçası yiyen arkadaşım yokki yemin ederim köpek alıcam kendime köpekle gidicem beraber yatar kalkarız bizim arkadaşlardan daha iyi dost olur 😄

köpek candır .. en yakının dediğin insan zoru gördümü topuklar arazi olurda.. köpek seni korumak için canını feda etmeyi göze alır öne atılır.. köpek gibisi varmı en iyi sadık dostlar..

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Kardeşim sen film falan seyredipte gazamı geldin birden aklına düştü. Böyle şeyler hevesle olmaz içinde olması lazım alt yapı lazım. En azından bir kaç toplu kamp falan yapmış olmak lazım.
Ben zıpkınla balık avı merakımdan dolayı başlarda ister istemez yanlız kamp yaptım sonradan alıştım ama hep bildiğim yerlerde yaptım. Kapıdağ yarım adasında çadır atmadığım koy kalmadı neredeyse ama amaç kamp değildi av merakımdan mecbur kaldığım için.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:13 ----------

Bu arada her adamlada dağa bayırada gidilmez.

Normal havada yapilsa isterse 1 hafta kal tek basina ama soguk ve ozellikle karli havalarda cok ince hesaplar yakmak lazim. Hipotermiye girdin mi cikamazsin, soguk isirigi nedir, belirtileri nelerdir bilmek lazim sonra uzuvlarindan olma, sicacik tulumdan aniden buz gibi havaya cikmamak lazim yavas yavas vucudunu sogutarak cikmak lazim. Karar senin elbet her ihtimali goz onunde bulundurmak lazim.

tek başına gitme kesinlikle
biz 5 kişi gündüz şelale gezisi yaptık araç ile gidilmeyecek yerde her şey çok güzeldi fakat arkadaş şelalede yüzerken kafasını yarana kadar
suyun içinden kanlar içinde çıktı tampon falan yaptık ama geri dönüş yolu tam bir muaamma yollar karıştı gecenin karanlığı çökmeye başladı vs. vs.
tek başıma yüzüp kafam yarılsaydı belki kendim gelemezdim bu yüzden diyorum

geçen sene yazlığın önüne yaban domuzları inmişdi önde anne arkasından yavruları sıralı geziyorlardı hayvanı ilk defa göz bebeğine kadar o kadar yakından gördüm çok ürpertici korkutucu bir hayvan o dişler falan..

gece karanlıkda kampda çadırımın önünde yada yanında düşünemiyorum o hayvanı.. kolpaçinodaki ayin sahnesi gerçek olurdu herhalde :))

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Normal havada yapilsa isterse 1 hafta kal tek basina ama soguk ve ozellikle karli havalarda cok ince hesaplar yakmak lazim. Hipotermiye girdin mi cikamazsin, soguk isirigi nedir, belirtileri nelerdir bilmek lazim sonra uzuvlarindan olma, sicacik tulumdan aniden buz gibi havaya cikmamak lazim yavas yavas vucudunu sogutarak cikmak lazim. Karar senin elbet her ihtimali goz onunde bulundurmak lazim.
Kutuplara gitmiyor İzmir’de kamp yapacak:cherry:

karda kıta onalrca kez kamp yapmış biri olarka söylüyorum yabani hayvanlardan korkmak saçmalıktır.Birini bile görmen %1 2 ihtimal ama şunu unutma kışın kamp yapmak ekipman işidir paran varsa yaparsın yoksa 1 gece götün donarsa sokarım böyle kampa diyip eve dönersin zaten

karda kıta onalrca kez kamp yapmış biri olarka söylüyorum yabani hayvanlardan korkmak saçmalıktır.Birini bile görmen %1 2 ihtimal ama şunu unutma kışın kamp yapmak ekipman işidir paran varsa yaparsın yoksa 1 gece götün donarsa sokarım böyle kampa diyip eve dönersin zaten

Geçen sene likya yolunu yürürken 1 kere domuz saldırmaya teşebbüs etti 1 kerede üzerimize doğru kaçtı haliyle bizde kaçtık 1 gecede de çadırın etrafında dolaşıyorlardı :)

domuz olan bölgede domuz gelir. bırak çadırı yazları yemek yemeye bizim yazlıkların önüne kadar geliyorlar aralarda rahat rahat geziyorlar.. bir arkadaşım domuzun 1-2 km uzakdan rahat insan kokusunu alabildiğini söylemişdi.. özellikle kamp yerlerine kokulardan ötürü çok gittiklerini söylemişdi..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar