Boşa yazmışım Hoşaf iyidir boşverin enerjiyi doğal enerji var Hoşafta.
...
Bakın ben size gerçek bir haber vereyim. Bunun yapılabilirliğini 2009 senesinde bir eğitim esnasında duymuştum.
https://m.donanimhaber.com/haberler/Turk-arastirmacilar-bordan-yeni-bir-enerji-kaynagi-uretti.htm
Böyle şeyleri nedense sadece biz icat ediyoruz ve nedense icat edenlerin hiçbirinin mühendislikle bir alakası olmuyor. Tanıtımın sonunda da her zaman devletten destek isteme muhabbeti oluyor. Bu tip icatlarda cihazın mucidi genelde ilk hareket için verilmesi gereken enerjiyi veya mekanik enerjiyi oluşturmak için kullanılan elektrik enerjisini yok sayar. Ondan sonra bir bakarsınız ortada çalışan bir makine var ama yanında da o makineye bağlı kablolar ve bir adet kutu durur. Fonda da genelde jeneratör sesi gibi bir ses vardır.
........
suyla çalışan araba var honda yapıyor şu anda dördüncü beşinci nesillerini yapıyorlar.. su derken hydrogen cellerle çalışıyor sen depoya normal su koyuyorsun..
yaptığının ilk nesillerden birini honda california belediyesine hediye etmişdi..
suyla çalışan araba var honda yapıyor şu anda dördüncü beşinci nesillerini yapıyorlar.. su derken hydrogen cellerle çalışıyor sen depoya normal su koyuyorsun..
yaptığının ilk nesillerden birini honda california belediyesine hediye etmişdi..
Öte yandan bu gerçekten uygulanabilir ve mantıklı bir proje.Üniversitede bitirme tezimi alternatif enerjiler üzerine yazmıştım.Bir çok farklı enerji türü araştırmıştım ve Bioetanol Üretiminde karar kılmıştım.Araştırmalarımda daha o zamanlar borun iyi bir hidrojen tutucu,hidrojen depolanmasında yardımcı olacak bir madde olduğu üzerine makaleler vardı.Yani özetle bor burada yakıt değil hidrojen gibi tehlikeli bir yakıtın depolanmasında kullanılacak bir madde.Güvenli şekilde depolanan hidrojen ile yakıt hücrelerinden kolayca elektrik elde edilebilir yada bir kaç değişiklik ile direk olarak içten patlamalı motorlar da yakıt olarak kullanılabilir.
Layığına layığıyla davranmak gerekir, yoksa iyi ile kötü, doğru ile yanlış nasıl ayrılır birbirinden ? Bizimle alakası olmamasına rağmen Üniversite 1. sınıfta bize bile termodinamiğin temel prensiplerini anlattılar, bu uyanık amcalar böyle şeyleri umursamaz tabii, amaç devleti ya da birilerini söğüşlemek. Geçelim efendim.Benim deyinmek istediğim şey kendi insanının yaptığı herşeyi küçümseyip her daim kendi insanıyla alay eden insan tipleri.
Layığına layığıyla davranmak gerekir, yoksa iyi ile kötü, doğru ile yanlış nasıl ayrılır birbirinden ? Bizimle alakası olmamasına rağmen Üniversite 1. sınıfta bize bile termodinamiğin temel prensiplerini anlattılar, bu uyanık amcalar böyle şeyleri umursamaz tabii, amaç devleti ya da birilerini söğüşlemek. Geçelim efendim.
Benim deyinmek istediğim şey kendi insanının yaptığı herşeyi küçümseyip her daim kendi insanıyla alay eden insan tipleri.
Enerji yoktan var edilemez mesela, ya da sonsuz enerji döngüsü diye bir şey yoktur.mesela ne öğrettiler ?