Tıp biraz gri bi alan. Bilinmeyen çok, test etmek zor, farklı insanlara farklı tedaviler bazen işe yarayabiliyor. Tabii ki çok fazla suistimal ediliyor. Ama tümden çöpe atmak ta mümkün değil. Mesela uzak doğuda bazı üniversitelerin tıp fakültelerinin "geleneksel uzakdoğu tıpı" bölümleri var. Bakmışlar işe yarıyor, bilimini yapmaya başlamışlar.
Fizik ve Kimya çok öyle değil. Yoktan enerji elde etme iddiasında olanla dalga geçmek mümkün
Erke dönergeci güzel bir örnek.
Bıçaksız ameliyatı da fizik olarak düşünebiliriz.![]()
Zaten saçmalık, işin içinde medya olması, ilk onların haber yapması.
Misal; Zakkumcu. Yahu, medyadan gizli gidersin bir araştırma hastanesine, işinde iyi bir doktora anlatsa, arkadaş olsa,
Dese ki, ben kendim böyle böyle bir çalışma yaptım. Şu kadar yılda, şu kadar hasta iyileştirdim.
Siz de, benimle bir araştırsanız, araştıralım dese, parayı gören herkes atlar.
Sonu başarısız da olsa rezillik olmaz.
Bunlar ne yapıyor? V-motorcular.
Cahilce, bir şey bilmeden, kitapsız, formülsüz ortaya çıkıp, mahalle gazetecisine dert anlatıyorlar.
Bir meslek yüksek okuluna kadar gidip bir hocaya, iki, üç hocaya anlatsalar, anlamasalar bile en azından gizli gizli denerler, çalışmadığını anlayıp rezil olmazlar.
Belki kötü niyetli değiller. Senelerce, bir şey düşün, kıt imkanlarla para harca, sonu hüsran olsun.
Yazık!..