Kawasaki Kawasaki Z300 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Selamlar,

İlk motor olarak z300 almayı düşünüyorum. Daha önce yurtdışında çok sıkışık trafikte (Endonezya) scooter deneyimim oldu bir kaç ay. Şimdi de eğitim alıyorum A sınıfı için. Motoru aldıktan sonra da hakimiyet eğitimi ve yol eğitimleri almayı planlıyorum.

Bu kapsamda motoru Türkiye'de uzun yol için, gezi için kullanmayı planlıyorum. Yaptığım incelemelerde iki özellik konusunda ısrarcı olduğum için z300 diyorum: ABS, çift silindir.

Bu motoru bir süredir kullanan arkadaşlar olduğunu gördüm forumda, aşağıdaki konularda motoru eleştirebilirler mi acaba son deneyimlerini de katarak?
* Uzun yolda sele konforu, yorgunluk.
* Yarı spor pozisyon sebepli sırt/bel konforu
* Titreşim, özellikle varsa deneyiminiz Duke 250 ile karşılaştırarak.
* Rüzgar konusunun çözümü için yüksek cam çözümü çalışıyor mu?
* Artçı ile sürüş deneyimi
* Benzin tüketimi, bir depo ile maksimum mesafe
* Varsa diğerleri :)

Şimdiden katkıda bulunanlara çok teşekkürler. Forumu olabildiğince okudum, yer yer tüm yukarıdakilere cevap verilmiş. Son deneyimlerinizle aslında bu bilgileri güncellemek ve seçimi ona göre yapmak istiyorum.

Selamlar,

İlk motor olarak z300 almayı düşünüyorum. Daha önce yurtdışında çok sıkışık trafikte (Endonezya) scooter deneyimim oldu bir kaç ay. Şimdi de eğitim alıyorum A sınıfı için. Motoru aldıktan sonra da hakimiyet eğitimi ve yol eğitimleri almayı planlıyorum.

Bu kapsamda motoru Türkiye'de uzun yol için, gezi için kullanmayı planlıyorum. Yaptığım incelemelerde iki özellik konusunda ısrarcı olduğum için z300 diyorum: ABS, çift silindir.

Bu motoru bir süredir kullanan arkadaşlar olduğunu gördüm forumda, aşağıdaki konularda motoru eleştirebilirler mi acaba son deneyimlerini de katarak?

Şimdiden katkıda bulunanlara çok teşekkürler. Forumu olabildiğince okudum, yer yer tüm yukarıdakilere cevap verilmiş. Son deneyimlerinizle aslında bu bilgileri güncellemek ve seçimi ona göre yapmak istiyorum.

Önceki sayfalarda defalarca yazıldı, çizildi. Biraz emek lütfen. :wiinkk:

Selamlar,

Bence uzun yol için uygun bir motor değil. Yarı spor oturuş pozisyonu nedeniyle rahatsızlık verebilir. Sele de çok konforlu değil. Hele artçı çok daha fazla yorulabilir, kolları uzun değilse tutunma yerleri rahatsız edecektir. Titreşim için Duke ile karşılaştıramam ancak yok denecek kadar az. Yüksek cam var mı bilmiyorum. Bence şehir içi ve kısa - orta mesafeler için harika bir motor. Hızlanması, torku vs. çok iyi. Tavsiye ederim, ancak uzun yol için değil.

ben geçen ay aldım samsun'dan trabzon'a yoğun yağmur yağışı ile geldim, biraz ıslandım ancak yorulmadım. bence çok daha uzun mesafeler gidilebilir.

Bende yeni başladım z300 le 2 aylık motorcuyum titreme redline da bile yok denecek kadar az.Malum 2 silindir abanırsan yakıyor.Benim sürüşüme göre km de 30 krş yakıyor.Pro değilim kardeşim benim sürüşüme göre :)
Hiç artçı almadım şuana kadar o yüzden yorum yapamayacağım.

BuRocK05 merhaba;
Z300' le yeni başladığını yazmışsın (2 Ay).
Ben de yeni başlayacağım. Yani A ehliyetimi almak üzereyim. Kursta eğitimleri toplam da 10 saat YBR150 ve MT07 ile alıyoruz. Sınava da MT07 ile gireceğiz.
Daha önce de herhangi bir motor geçmişim yok. (Umarım yeni başlama konusunda benimle aynı düzeyde başlamışsındır.)
Konunun daha önceki yazışmalarına ve etrafımda ki motor kullananlarla başlangıç motoru tavsiyeleri almak için danıştığım da kafam allak bullak oldu. İki farklı görüş hemen hemen aynı oran da ön plana çıkıyor: 40 Yaşına yeni girmiş olmam dolayısıyla kimi arkadaşım bu motoru rahat kullanabileceğim ve çabuk alışacağımı, kimisi de başlangıç motoru olarak kullanmamam gerektiğini ve daha düşük cc' li motorlara yönelmem gerektiğini söylüyor. Herkesin yorumlarına da teşekkür ederim.
Z300' ü gördüğüm andan itibaren estetik anlam da ve marka-malzeme kalitesi anlamında beni ve beraber baktığımız arkadaşlarımı çok etkilediğini söylemem yanlış olmaz. Motorun oturduğumda sele yüksekliği tam bana göreydi. Boyum 1.74m. ve kilom da 70kg. Ayaklarımın ikisi de aynı anda tamamen yere basıyordu. Öyle ki gidonu bırakıp motoru sağa sola doğru bacaklarımla salladığım da motoru kontrol ediyor olabilmem motora olan güvenimi de sağladı. Tabi ki bunların yeterli olmadığını düşünüyorum. Başlangıç motoru Z300 kullanan biri olarak görüşlerin benim için çok değerli. Deneyimlerini paylaşırsan çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar sahibinden de bir ilan var. Piyasanın altında fiyatı 1600 ve 700 liralık iki hasarı varmış yetkili servis kayıtlı ve motor antalya/muradpaşa'da fikir sahibi olan var mı? Alınır mı acaba antalyada bana bu konuda yardım edebilecek çıkar mı acaba

zx636 sahibi bir arkadaş var forumda. Antalyada oturuyor. Eski ninja300 tayfadan. Ona sor istersen. Yardımcı olur heralde. 07mehmet07 olsa gerek.

Servisle görüşmek lazim. Ne desek boş. Hasarlar nereden ona iyi bak
Çok yuksek görünmüyor tahminim sağa sola yatmadan kaynaklıdır.

HayirLi olsun şimdiden.

Selam arkadaşlar. Z300 abs 2.elde pek yok, bunun sebebi nedir acaba? 2017 model de yok sanırım üretimi durdu mu?

Selam arkadaşlar. Z300 abs 2.elde pek yok, bunun sebebi nedir acaba? 2017 model de yok sanırım üretimi durdu mu?

Sanmıyorum muhtemelen ABS'li motor daha pahalı satıldığı için büyük çoğunluk , sözde uyanıklık yapıp motoru ABS'siz satın alıyor :)

Uyaniklikla ne alakası var Osman abi ?
Parası yetmemiştir, ihtiyaç duymamıştır belki.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2017 ninja 300 ve z300 satılmıyor galiba bilgisi olan var mı?

euro 3 4 muhabettinden dolayı türkiyeye giriş yapmıyor.250sl z250 ninja300 z300 son elde kalanlar satılıyor.çok uğraştım kasım aralık gibi 18.000tl ye 0km z300 sahibi olucaktım elimdeki motoru satamadım alamadım kısmet.

euro 3 4 muhabettinden dolayı türkiyeye giriş yapmıyor.250sl z250 ninja300 z300 son elde kalanlar satılıyor.çok uğraştım kasım aralık gibi 18.000tl ye 0km z300 sahibi olucaktım elimdeki motoru satamadım alamadım kısmet.

Mesajını görünce-18000 diye- hatamı ettim dedim sifir z250 alarak biraz altina (ben de seneye gelmez gelse de alinmaz☺diye düşünüp anca denkledim bi sebepten),yalnız 0km z300 yaklaşık 25000 degil mi, 5850euro sitesinde.. Hayırlısı olsun, belki satarsın motorunu kışın denk getirirsin aklındakini.

Son düzenleme:
Arkadaşlar hayırlı günler. Geçtiğimiz günlerde ikinci el Z300 satın aldım hayırlısıyla. Motor tek kişiyken 50 nin üstünde hızlarda ellerimi bıraktığımda deli gibi kafa sallıyor ancak kız arkadaşımla denediğimde 60km/h hızla sallama yapmadı. Yorumları okudum yüksek hızlarda bu durumu yaşayan bi kişi daha olmuş ancak çözüm bulmuş mu sanırım yazmamış. Yorumlarda çoğu kişi arka süspansiyonu seviye 3 yapmış benim aldığım kişi seviye 1 e çekmiş. Motorda sağa sola çekme yok farklı ustalar test etti sorun göremedi

Sorum şu. Süspansüyonu 3 e çektirip lastik balansını tekrar yaptırsam sallama çözülür mü? Yapabileceğim başka bir şey var mı yoksa genel olarak bu durum böyle mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar