Sabah işe gelirken bolce arabanın sağından geçtim. Elimde balta olsa geçerken de kafalarını koparırdım heralde.
Videoyu izledim genellikle mantıklı konuşulmuş düzgün insanlara denk gelmişler de, şöyle ezbere ezbere kuralcılık taslanmasına vallahi billahi sinir oluyorum. Adam Türkiye standartlarına göre genişçe bir şeritte en sola yapılmış, gidiş geliş yol iki taraf ta kilit duruyor, karşı da dolu yani. Adama 1-2 kişbarca bip-bip korna, tık yok. Azıcık gaz, tık yok, tekrar bip bip, yine tık yok. Napayım ben bunu sağından geçmeyip?
Şu aralara girme muhabbeti de videoda yine olmuş..
Motosikletler FİLTRELEME YAPARLAR. YAPTILAR, YAPIYORLAR, YAPACAKLAR. Nokta.
-
Emniyetten bazı yerlerde bazı durumlarda gidiyorum. Mesela ikinci köprü yolunda, trafik durma noktasına geldiyse emniyete giriyorum. Hakkımız yok biliyorum, ceza yazmıyorlar karar alındı ama bir kaza durumund suçumuzu azaltmaz bu. Yalnız trafikte gidebileceğim hızda bir akma varsa girmiyorum emniyete.
Bir de emniyetten giderken özelikle sapaklarda ekstra dikkat edin gençler. Tam sapak bitmek noktasına gelirken çıkması gerektiği aklına gelen insanlar oluyor, bam diye en soldan en sağa uçuyorlar. Aman diyeyim.
Önerim şu olur, sapağa gelmeden bir kaç yüz metre önce yola girin, zaten rahatlıyor biraz full stop değilse, yolda kalın, sapak bitince emniyete girin tekrar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:21 ----------
Abi kanser olacağım bir gün.
Ne demek sol şeritte sol ayna kullanma zorunluluğu yok?
O şerit çizgisinin soluna geçme hakkı da yok, geçmesin o zaman? Böyle böyle insanlara rahatlık vermeyin. Trafikte araç kullanan herkes, otomobil motosikler troleybüs comolokko, farketmez. Herhangi bi "yanal" işlem yapmadan önce tüm aynalarına bakacak, bakacak!
Sağımdan geçilmez sağa dönerken sağ aynaya bakmam, solumda şerit yok oraya bakmam.. Ne ala memleket, önüm duruyor önüme bakmam, arkam da durmalıydı arkama da bakmam.. Yok öyle bir dünya arkadaşlar.
Ben Anadolu Yakası E5'te genişliğin izin verdiği yerlerde (Küçükyalı-Kadıköy arası mesela) soldaki boşluğu kullanıyorum trafik durma noktasına geldiyse. Belli bir hızı geçmiyor, sürekli ince ince korna selektör yapıyorum. En güvenli yer orası. Kimsede şerit algısı yok ki sol ile sağ arası filtreleme yapabileyim. Orada en azından yol bitti kafasıyla çoğunluk soldan uzak duruyor. Şimdiye kadar yaşadığım en büyük tehlike de bir araba değil o sola girmeye çalışan önümdeki bir motorcu oldu.