Yamaha MT-25 Debriyaj Arızası ve Servise Çağırıl(ama)ma

Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde 2016 model MT-25 motosikletimle İstanbul Anadolu yakası E-5 üzerinde debriyaj içerisindeki yayın kırılması sonucu debriyajım boşaldı ve yolda kaldım. Orta şeritte yaşadığım arızayı şans eseri kaza yapmadan atlattım. Motsikleti kendi imkanlarımla bulduğum bir araçla Yamaha Daloğlu Servisine götürdüm. Serviste yapılan incelemede arıza tespit edildi. Motosikletin kayıtları kontrol edildiğinde 2016 yılında yağ pompası ve debriyaj yayı değişimi için servise çağırılması olduğu ancak bu parçaların bu 2017 Haziran ayında 10.000 km bakımını yaptırdığım Yamaha Yıldız Motor tarafından değiştirilmediği tespit edildi.

Normal şartlar altında bu çağrı kaydından sonraki ilk bakımda, yani motosiklet servise ilk girdiğinde bu çağrı kontrol edilip tarafıma bilgi verilerek Yağ pompası ve Debriyaj yayının değiştirilmesi gerekirdi. Üstelik bakım esnasında böyle bir kaydın olup olmadığını sorduğumda bana bakıma giren araçların zaten bu kontrollerinin yapıldığını bu motosiklet için bir kayıt gözükmediği söylenmişti.

Sonuç olarak, Yamaha Yıldız Motosiklet bu kayıt olduğu halde parçaları değiştirmemiş, motosiklete 5.000 km yatak sarma ve debriyaj arızası verme riskinden habersiz bir biçimde binmeme sebep olmuştur. Olay sonrası serviste telefonla görüştüğüm yetkili plaka no alarak kayıtları inceleyeceğini söyledi fakat 4 gün geçmesine rağmen herhangi bir dönüş alamadım. Yamaha'ya sorunu ayrıntılı bir biçimde mail atalı 3 gün oldu, fakat Yamaha Türkiye'den den bir muhattap bulamadım.

Yıldız Motor'u bu şekilde net suçlayabiliyorum çünkü kayıtları incelemeleri sonrası kendi hataları değil de, Yamaha'nın kayıt sisteminde bir hata olduğunu tespit etselerdi eminim ki 4 günde bana geri dönüş yapmış olacaklardı.

Şimdi elimde yağ pompası ve debriyaj yayı garantiden değişmiş, binlerce kilometredir yağ pompası düzgün çalışmadan sürülen motor ömrü kısalmış bir MT-25, bunca yıllık güvenimi sıfıra indirmiş bir Yamaha Markası var.

Eğer bir muhattap bulup da bir gelişme kaydedersem bu başlık altından gelişmeleri yazacağım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Spormoto KTM servisini yerden yere vuran arkadaşlar neredeler bir şey deneyeceğim?

Motosikleti
Henüz yok.
ben 2.el 16 model mt25 almıştım balıkesirden, bu değişmesi gereken parçaları biliyordum ve motorun sahibine siz değiştirdiniz mi diye sormuştum bana değişmediğini söyledi ama balıkesir servisi kayıt açmış, motoru aldım istanbul a geldim zaten motor 5000km olmuştu ve Ümraniye yıldız motora götürdüm bakım için orda kendilerine bilgi verdim baktılar ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kayıt açtılar, yıldız motor bir hafta sonra telefon açtı veya ben aradım red cevabı vermiş yamaha oda balıkesirde kayıt açıldığı için, bende yamahaya böyle böyle durumu izah ederek meil attım ve yıldız motor bana geri dönüş yaparak parçalarınız geldi randevu verdi motoru götürdüm ve parçanın ücretsiz değişmesini sağladı, birde acil stop düğmesi de var onu da söyleyin onu da değiştirsinler, garanti kapsamında üç parça değişiyor debriyaj tası, yağ devirdaim dişlisi ve acil stop kumandası.

dostum merak etme, motosikletinin ömrü yağ pompasından dolayı kısalmadı. yağ pompası arızalansaydı ömrü kısalırdı, sorunlar olurdu. şuan öyle bir durum yaşamadığın için yani makina yağlamayı kesmediği için merak etme. debriyajla ilgili bir şey diyemeyeceğim.

merhaba ben 2016 mt25 imin garanti kapsamında yağ pompası,kontak altı , depo bireketini degiştirmiştim. debriyaj yayı,tası ve stop dügmesinindemi degişmesi gerekli?

Motosikleti
Henüz yok.
Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde 2016 model MT-25 motosikletimle İstanbul Anadolu yakası E-5 üzerinde debriyaj içerisindeki yayın kırılması sonucu debriyajım boşaldı ve yolda kaldım. Orta şeritte yaşadığım arızayı şans eseri kaza yapmadan atlattım. Motsikleti kendi imkanlarımla bulduğum bir araçla Yamaha Daloğlu Servisine götürdüm. Serviste yapılan incelemede arıza tespit edildi. Motosikletin kayıtları kontrol edildiğinde 2016 yılında yağ pompası ve debriyaj yayı değişimi için servise çağırılması olduğu ancak bu parçaların bu 2017 Haziran ayında 10.000 km bakımını yaptırdığım Yamaha Yıldız Motor tarafından değiştirilmediği tespit edildi.

Normal şartlar altında bu çağrı kaydından sonraki ilk bakımda, yani motosiklet servise ilk girdiğinde bu çağrı kontrol edilip tarafıma bilgi verilerek Yağ pompası ve Debriyaj yayının değiştirilmesi gerekirdi. Üstelik bakım esnasında böyle bir kaydın olup olmadığını sorduğumda bana bakıma giren araçların zaten bu kontrollerinin yapıldığını bu motosiklet için bir kayıt gözükmediği söylenmişti.

Sonuç olarak, Yamaha Yıldız Motosiklet bu kayıt olduğu halde parçaları değiştirmemiş, motosiklete 5.000 km yatak sarma ve debriyaj arızası verme riskinden habersiz bir biçimde binmeme sebep olmuştur. Olay sonrası serviste telefonla görüştüğüm yetkili plaka no alarak kayıtları inceleyeceğini söyledi fakat 4 gün geçmesine rağmen herhangi bir dönüş alamadım. Yamaha'ya sorunu ayrıntılı bir biçimde mail atalı 3 gün oldu, fakat Yamaha Türkiye'den den bir muhattap bulamadım.

Yıldız Motor'u bu şekilde net suçlayabiliyorum çünkü kayıtları incelemeleri sonrası kendi hataları değil de, Yamaha'nın kayıt sisteminde bir hata olduğunu tespit etselerdi eminim ki 4 günde bana geri dönüş yapmış olacaklardı.

Şimdi elimde yağ pompası ve debriyaj yayı garantiden değişmiş, binlerce kilometredir yağ pompası düzgün çalışmadan sürülen motor ömrü kısalmış bir MT-25, bunca yıllık güvenimi sıfıra indirmiş bir Yamaha Markası var.

Eğer bir muhattap bulup da bir gelişme kaydedersem bu başlık altından gelişmeleri yazacağım.

çağrılması olabilir fakat siz servise kayıt açtırdınız mı bu parçaların değişimi için, servis kayıt açıyor bilgi yamahaya gidiyor onay verilince parça servise gelir randevu alırsınız ondan sonra parçanız garanti kapsamında değişir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:08 ----------

şöyle söylim debriyaj kısmında bir parça değişiyor ama onu tam hatırlamıyorum ama değişen bir parça var, acil stop düğmesi sıkıntı durum oluşturabilir diye bir başlık açılmıştı, birde o dediğiniz depo kısmı var.
burdan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
http://www.motosiklet.net/forum/supersport-superbike/176117-r25-2-geri-cagirilma-yamaha%27dan-bilgi-geldi.html

https://www.motoroids.com/news/yamaha-japan-recalls-15072-units-of-the-r25-mt25-r3-and-mt320-over-faulty-oil-pump-transmission-and-front-brake/

Benim anlamadigim,2016 Da motosiklet garanti kapsamindan parca degismek icin cagrilmis,ama goturulmemis.Siz de 10.000 Km de bakim da yapilmadigini soyluyorsunuz yanlis anlamadiysam.Eger bakim icin gittiyseniz size zaten bakimi yapip verirler motoru.Siz belirtmediyseniz “Bu motorun garanti kapsamindan parcalari degismis mi acaba” deyip kontrol etmezler.Ayni sekilde benim motorumda ilk sahibi tarafindan garanti kapsaminda 1000 Km olmadan servis aramis,randevu vermis ve degismisler yag pompasini.Ben de ayni sekilde diger garanti kapsamindan degiscek braket vs gibi parcalari Yamaha Tuna motoru arayip sorgulatarak ve sonrasinda randevu alarak degistirttim

Benim anlamadigim,2016 Da motosiklet garanti kapsamindan parca degismek icin cagrilmis,ama goturulmemis.Siz de 10.000 Km de bakim da yapilmadigini soyluyorsunuz yanlis anlamadiysam.Eger bakim icin gittiyseniz size zaten bakimi yapip verirler motoru.Siz belirtmediyseniz “Bu motorun garanti kapsamindan parcalari degismis mi acaba” deyip kontrol etmezler.Ayni sekilde benim motorumda ilk sahibi tarafindan garanti kapsaminda 1000 Km olmadan servis aramis,randevu vermis ve degismisler yag pompasini.Ben de ayni sekilde diger garanti kapsamindan degiscek braket vs gibi parcalari Yamaha Tuna motoru arayip sorgulatarak ve sonrasinda randevu alarak degistirttim

Motosikletin eski sahibine çağrı yapılmış, götürülmemiş. Motosikleti 7.500 km'de alıp 10.000'de bakımını Yıldız Motor'a bizzat yaptırdım. Bu bakım yapılırken özellikle sormama rağmen daha önce bu motosikletle ilgili herhangi bir çağrı olmadığı, sorgulamanın yapıldığı, parçaların değişmeyeceği söylendi. Sadece 10.000 bakımı yapılıp gönderildim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar