İnsan, nefis sahibidir ; şahane söylemişsin üstat. İnsanın nefsine hakim olması adına her yıl düzenlenen oruç tutma faaliyetlerini icra etmeyenlerin yadırgandığı ve hatta dövüldüğü bir ülkenin fertleri için bu çok iddialı bir söz olmamış mı?
Henüz devir kesicisinin nerede devreye girdiğini bilmediğim bir motosiklet kullanıyorum, şahsım adına çok da merak etmiyorum. Ancak bir supersport motosiklet alacak olsam, haftasonları piste girmek ve kafamı dağıtmak için olurdu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:57 ----------
Müthiş fikirler üretecek bir kaynağa benziyorsunuz.
O halde gelin güçlerimizi birleştirip bir kampanya başlatalım: tüm motorlu taşıtlar yasaklansın, herkes toplu taşıma kullansın. Böylelikle trafikte can kaybını büyük oranda düşürmüş oluruz.
Nasıl ki kullanmayı bilmediğiniz için helikopter başına geçmezsiniz, işte motosikleti kullanmayı bilmeyip de tepesine çıkanlara çareler aramayın. Türkiye Cumhuriyetinde bir yetkinlik kazanmak ya da yetkinliğe dair belge edinmek çok kolay. Ehliyet için iki tane kuka geçmen yeterli oluyor. Bu yüzden Hindistan zihninizi bir kenara bırakın da motosiklet kullanmayı, bilenlere bırakın. Sizler motogp değil, at yarışı izleyin. Neredeyse düşen jokey hiç yok.
Alıntı yaptığınızı yeni farkettim, yazdıklarımı tam algılayamadığınızı düşünüp bu yazıları okuyan özellikle genç kardeşlerim için bir kere daha yazıyorum.
Belirli bir yaşa kadar insan iradesi ve nefsinin (gençlik ateşinin azalmasıda diyebilirsiniz) yerine oturana kadar, (yaptığın bir hareketin sonuçlarını enine boyuna düşünme seviyesi) bu araçların kullanımı kesinlikle yasak olmalı. Bu yazdığımın sonuna kadar arkasındayım ve her mecliste de bunu sonuna kadar savunurum... (her ne kadar sizin zihniyetinize göre HİNDİSTAN ZİHNİYETİ olsa da!) Supersport & belli hacim üstü ehliyete İngiltere ve Almanya gibi trafik ve insan bilincine sahip gelişmiş ülkelerde bile, 24 yaşından önce sahip olunamıyor. Buna rağmen supersport motosiklet kazalarında ölüm sonuçlanma olayı diğer motor tiplerine nazaran
en az 3 daha kat fazla... Hindistanda ise bu motorlara sahip olmak için 18 yaş yeterli... Ölüm oranlarına girmiyorum bile... Şimdi eğitim ve bilinç olarak bizden kat kat ileri olan, asfalt kalitesi yüksek ülkelerdeki kaza ve sonuç dağılımları belli iken, forumdaki taziye ilanlarının ve kazaların büyük bir çoğunluğunu SS sahipleri oluştururken, bu neyin kafasıdır anlaşılır gibi değil. Bu adamların hepsimi acemi hepsimi beceriksiz? Çoğu profesyonel adamlar, ancak bu araçların kullanımı ve hata sonuç oranları diğer motorlardan kat be kat fazla...Özetle bu eğitimle çözebileceğin bir sorun değil. Bu tip motorlarda oluşan kazaları eğitimle çok az bir yere kadar çözebilirsin. Çünkü sen aslen pist için tasarlanmış motoru yolda kullanmaya çalışıyorsun ki bu şu demek, normal bir motorla 80'le atıyorum düşerken alacağın hasarla bununla en az 150 yle düştüğün deki hasar kat be kat fazla olacak, en basit kendi kendine bile düşsen kimsede çarpmasa bile çok uzun süre sürükleneceğin için bariyeler amputasyon vazifesi yapacak... Benim sürekli yaptığım iştir ne zaman kendime güvenim gelir hızlanmaya başlarım, eve gelir kazaları seyreder kendimi frenlerim.
Motosiklet forumları, yarış motorunun şekline hayran olan, ellerine imkan geçer geçmez bir şekilde eski yeni almak isteyen genç insanlarla dolu... Rahmetli Barkın'da bunu kaç defa dile getirdi.
Pisttemi motor kullanıyorsun da MotoGp örneği veriyorsun, yerde beyni dağılmış organları parçalanmış gencecik insanlar görmek hoşunuzamı gidiyor? Ben çok üzülüyorum ve sırf bu yüzden en 30-35 yaşına kadar bu motorların trafikte kullanılmasının yasaklanmasını istiyorum.