Eskişehir ve motosiklet?

Beyler ben okuldan dolayı Eskişehir'e gidiyorum fakat orda motor sürülmez diyorlar sezon 4 ay diyorlar kayarsın karlı,yağmurlu diyorlar doğrusudur?Tatillerde gelipmi binsem motora?

Motosikleti
versys 650 #herşeydenbiraz
Eskişehir motosikletin çok sevilip çok kullanıldığı bir şehirdir. (Memleketim)
Orada yaşamadığım için size kış aylarındaki kullanım ile ilgili bilgi veremeyeceğim. Motosiklete garajınız varsa götürün illaki binileceği günde olur binilmeyeceği günde. Bu ancak o sabah kalkıp havayı kontrol ederek anlaşılır.
Birtek önerim var gece siz siz olun binmeyin donmadan motosiklet kayarmı bilmem ama siz donarsınız.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Motosiklet acisindan sürülemeyecek zamanlar yılda 2 ay falan olur tahminimce, kar kış kıyametin olduğu zamanlar.

Fakat eskişehirin soğuğu başkadır insanin kemiklerini acıtır, hele motor üzerinde fazla dayanmak pek mümkün değil eğer kışlık ekipmanlar edinirseniz kullanırsınız.

Bana da aynısını Yozgatta dediler. Bu sene göreceğiz binilir mi binilmez mi. Şuan bi sorun yok.

Hava 0in altina dustumu kullanma, gece kullanma, sabahin ilk saatlerinde kullanma; geri kalan zamanda kullan :D

Kardeşim,kısmen yogun kar ve buz olmadigi muddet,teker döner,lakin adanaya benzemez zira orasi çukurova,burasi ilk etapta çarpar,sonra alişirsin.

Saglam termal içlik,hatta termalin ustune+polar iclik diger alt-ust ekipman ile kisa mesafede soguk rahatsiz etmez.

Bana Erzurum'da da motosiklet sürülmez diyorlar ama bak sürüyorum.Benle beraber 2-3 adam daha sürüyor.İstersen Alaska'da ol yine sürülür.

Dostum geçen seneki kış motosikletim yoktu fakat en iyi ihtimal 2 ay akşam saatlerinde ayağımı hissetmeyeceğim kadar soğuktu. Ayaklarım acıyarak eve döndüğümü bile bilirim.

Fakat mayıs ayından beri rahat bir şekilde kullanıyorum ekim kasıma kadar da kullanabileceğimi umuyorum. Marta kadar 3 ay da yatırırım heralde :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kasım15 -aralık - ocak - şubat - mart bu 4.5 ay içanadoluda motosiklet sürülmez . 23 nisanda kullanmaya başlayıp 29 ekimde bırakmak en mantıklısı :D

motor sürebiliyorum yani doğrumu anladım nekadar mutlu olduğumu anlatamam bana motor sezonu 4 ay demişlerdi motorsuz bi yaşam düşünemiyorumya

Eskişehirin soğuğu sert olur. En fazla kardan dolayı 2-3 ay motora binemezsin.

Beyler ben okuldan dolayı Eskişehir'e gidiyorum fakat orda motor sürülmez diyorlar sezon 4 ay diyorlar kayarsın karlı,yağmurlu diyorlar doğrusudur?Tatillerde gelipmi binsem motora?

Eskişehirin sabah soğuğunu bilirim. Şahsen benim için sıcak soğuk kar yağmur farketmez ben her türlü binerim yeterki önlemini al. Kaliteli lastik, soğuktan koruyacak ekipmanlar. Gerekirse elcik ve dizler için rüzgar geçirmez materyaller var kullanabilirsin.

Teşekkür ederim hepinize ozaman ikinci dönemden sonra motoru götürüyorum :D

Bende eskişehirde öğrenciyim motor almak istiyorum ama kafamı kurcalayan soru burada kışın motor kullanılır mı diye. Kullananlar varr ancak insan denemeden bilemiyor

Karda kuryeler bile sürüyor,kar olmadıkdan sonra herkes motosikleti sürer, giyinirsin sağlam binersin

Ankara'da Kasım ayının sonlarına kadar motosikleti kullandım. Aralık, ocak ayında sürmedim. Şubat ayında da belli günler kullandım. Martın ortasından itibaren aralıksız kullanıyorum.

öğrenciyken 4 yıl yaşadığım, taşı toprağı altın harika bi memleket. kışında -17 lerde epey zevkli bir yer, fakat yayan :mrgreen: kartopu savaşları falan olurdu, hey gidi hey. çok özlüyorum orayı..

Motor şeytan işi motora binilmez diyende var. Her denilene kulak asmamak lazım. Eskişehir normal bi yer. Bi Erzurum değil. :D

4 sene yaşadım orada. jawa kullandım gayet güzel şekilde. sadece kışlık malzemen olsun yeter. ilk gittiğimde anneme içlik koyduğu için kızmıştım, sonra içligin hayat kurtardığını öğrendim :) gerçi 6 aya alışıyorsun, sonrası normal geliyor. özledim ya la.

Motor şeytan işi motora binilmez diyende var. Her denilene kulak asmamak lazım. Eskişehir normal bi yer. Bi Erzurum değil. :D

Başkan,erzurumdada kaldim orada kuru ayaz yok,kar yagsin yagmasin ayaz olmaz,eskisehirde çivi gibi ayaz olur,tokatlar adami :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:11 ----------

Bana Erzurum'da da motosiklet sürülmez diyorlar ama bak sürüyorum.Benle beraber 2-3 adam daha sürüyor.İstersen Alaska'da ol yine sürülür.

Asil alaska eskisehir,erzurum yari alaska :)gelirsen buralara,zaten ayaz savurur seni erzuruma..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar