Kendin Yap 'Custom Arka Çamurluk, sıyırıcı, tozluk yada adı herneyse..

Düzenleyim derken yanlışlıkla sildim tekrar yüklenecek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:01 ----------

Merhaba arkadaşlar, malum önümüz kış hazırda elimde malzeme varken yağmur ve çamurdan korunmak için çamurluk yapımına başladım, proje boyama aşamasına geldi yan kol yapım aşamasında. Çamurluğun yapım aşamasına lastiğe göre ölçü almakla başlıyoruz, ben kümes telini tercih ettim çünkü şekil vermesi çok kolay, tercihe göre yalıtımda kullanılan köpük malzemede kullanılabilir.

rJjOvz.jpg
[/url][/IMG]

MaXd47.jpg
[/url][/IMG]

Kalıp alma sonrası altına çıtpıt patlayan zavazingoyu koydum ama koymaz olaydım :)

POplzb.jpg
[/url][/IMG]

Fiber kumaşımızı kalıba reçineliyoruz
qJ3GnV.jpg
[/url][/IMG]

Problem yaşıyoruz ama demokraside çağreler tükenmez :)
9DRmlO.jpg
[/url][/IMG]

Ne güzel şey şu epoksi macun
1G4J0b.jpg
[/url][/IMG]

g9nORQ.jpg
[/url][/IMG]

Kalıp aldıktan sonra zımpara, düzeltmeler ve şekil verme aşaması

OykoXQ.jpg
[/url][/IMG]

JOXQgo.jpg
[/url][/IMG]

AyE1lp.jpg
[/url][/IMG]

4GDaJ4.jpg
[/url][/IMG]

GyE9r6.jpg
[/url][/IMG]

Astar ve boyadan önceki son aşama kol yapımıda en kısa zamanda yüklenecek, takipte kalın arkadaşlar. Beğeni, fikir ve yorumlarınızı esirgemeyin şimdiden teşekkürler, instagramdan takip etmek isteyenler için adresim @hsyndrms

Son düzenleme:
Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Kümes telinden kalıp yapma fikri çok güzel, kuruduktan sonra teli çıkarmayada çalışmak gereksiz, diğer taraftan da fiber yapılıp iskelet sağlamlaştırılır.

Fakat şekil vermek için lastiği kalıp olarak kullanabilirdiniz, lastiği streç kaplayıp üzerine kalıbı dökebilirdiniz.

Elinize sağlık.

Teli çıkarmaya uğraşmadı.
Kumaş ve reçine, balonlu ambalaj malzemesine yapıştı.
Amb. malzemesini ayırırken teller deforme oldu.

Zaten kalıp olarak lastiği kullandı. Lastikle tele şekil verdi.

Sizin dediğiniz de olur. Fakat reçine ile ortalık batabilir. :)

Kümes telinden kalıp yapma fikri çok güzel, kuruduktan sonra teli çıkarmayada çalışmak gereksiz, diğer taraftan da fiber yapılıp iskelet sağlamlaştırılır.

Fakat şekil vermek için lastiği kalıp olarak kullanabilirdiniz, lastiği streç kaplayıp üzerine kalıbı dökebilirdiniz.

Elinize sağlık.

Dediğiniz gibi teli sökmeyecektim ama bu sefer kalınlık çok fazla olacaktı o yüzden teli kullanmadım, tel yapışmadı aslında zemine kullandığım zımbırtı yüzünden öyle oldu, kimyasallarla lastiğe zarar vermemek açısından lastik üzerinde kalıp yapmak istemedim alternatif çok. Bu seferlik böyle oldu teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:06 ----------

Teli çıkarmaya uğraşmadı.
Kumaş ve reçine, balonlu ambalaj malzemesine yapıştı.
Amb. malzemesini ayırırken teller deforme oldu.

Zaten kalıp olarak lastiği kullandı. Lastikle tele şekil verdi.

Sizin dediğiniz de olur. Fakat reçine ile ortalık batabilir. :)

Aynen böyle oldu, bunuda tecrübe etmiş olduk.

Bir şey sorayım.
O koyduğunuz ambalaj malzemesi veya benzerine polyesterin yapışmaması için bir malzeme yok mu?

Yağ, sıvı silikon gibi.
Mesela kasapların kullandığı yağlı kağıt gibi, ama yuvarlak kalıplarda sorun çıkarabilir.

Bir şey sorayım.
O koyduğunuz ambalaj malzemesi veya benzerine polyesterin yapışmaması için bir malzeme yok mu?

Yağ, sıvı silikon gibi.
Mesela kasapların kullandığı yağlı kağıt gibi, ama yuvarlak kalıplarda sorun çıkarabilir.

Olmaz olurmu var tabiki, kalıp ayırıcı wax diye geçiyor, yağlı kağıt aliminyum folyo kullananlarda var benim elimin altında olmadığı için böyle bir yöntem seçtim. Aklınızda olsun polyester reçineden ziyade epoksi reçine tercih edin çünkü kalite ve sağlamlık açısından daha iyi fiyat olarak polyestere göre biraz pahalı.

İşlemler bittiğinde maliyet hesabınıda çıkaracağım, arka çamurluk, ön siperlik, far muhafazası ve ekstra olarak Kask için yaptığım işlemler! piyasada bunları temin etmeye çalıştığımızda ödeyeceğimiz fiyatın % kaçına denk gelecek, yoksa gidip el temiz ayak temiz hazırını almak dahamı mantıklı, bakalım :)

Loading :) az biraz işi kaldı bacakların monte edileceği yer olarak arka teker saplamasını düşünmüştüm lakin zincir ayarı yaparken problem yaşatacağı için amörtisörün alt bağlantı kısmına sabitlicem sanırım, üçgen bir parça yapıyorum, başka fikirlerede açığım.
g9kyoR.jpg
[/url][/IMG]

Ma6WpQ.jpg
[/url][/IMG]

QpRWB3.jpg
[/url][/IMG]

Kendin Yap 'Custom Arka Çamurluk, (Final)

Bir iki küçük ayarlama haricinde nihayet bitirdim, son aşamada yaptıklarım ve motosiklete montajı.
QpR6ag.jpg
[/url][/IMG]
JOp0an.jpg
[/url][/IMG]
0G7Y1L.jpg
[/url][/IMG]
d7n1Pn.jpg
[/url][/IMG]
5G8Zgd.jpg
[/url][/IMG]
AyA9Lq.jpg
[/url][/IMG]