E tamam işte sizin dibe vurmak dediğiniz şeye de birileri "hayaldi gerçek oldu" diyor.
Ayrıca, evet dibe vurup sonra yükselmek olası ama bi memleket sürekli dibe yakın ya da 5 - 10 yılda bir dibe vurma noktasına geliyorsa bu hep böyle de devam edebilir, her dibe vuruşun ille de çıkışı olmayabiliyor.Nitekim ben 46 yaşına bastım (tam deli yaşın be yav

) ve hep sığ sulardayız, hep dibe vurup çıkacaz modundayız arada deredeyiz, bi oh dediğimizi görmedim mesela, babam da göremeden gitti. Bir de kıyaslamayı insani kalkınma açısından yapmazsanız sadece ekonomide takılırsanız aradaki fark çokça anlaşılmıyor. Eğitim, sağlık, ailelerin yetişme ve yetiştirme tarzı, hükümetlerin halkın sosyalliğine katkısı v.s. gibi noktalar atlana atlana bu noktalara vardık. Üretmiyoruz, dolayısıyla kısıtlı olan üretimin getirmediğini vergilerle onarmaya debeleniyoruz, o zaman da bu kadar olabiliyor. Her gelen bir yığın hamasi ve olmayacak söylemlerle geliyor, yapıyoruz yaptık diye diye de ya olanı daha beter bozuyor ya da tersine çevirip daha beter ediyor. Sadece inşaatla peynir gemisi yürümüyor yani, bi yere kadar Araba plaza satarsın, bi yerde kalırsın.
Avrupa ya da benzeri düzeni oturmuş ülkelerde bu tarz şeyler çok nadiren oluyor, temel haklar, insani kalkınma, sosyal haklar v.s. gibi temel sorunlar nispeten uzun yıllar önce hallolmuş olduğu için bizim gibi boyna ek vergi koya koya 1 liralık malı 10 lira etmiyor falan filan. Yani ekonomik kalkınmayı insani bazdaki, sosyal anlamdaki kalkınma ile desteklemezsen Dünyanın ilk 20 ekonomisi içinde görünsen de(ki bu hükümetten önce de bu anlamda çok aşağılarda değildik, veriler var) onlarla alakasız bir hayat yaşıyor halkın. Bunu iyi sorgulamak lazım. Çoluk çocuğu eğiten öğretmenlerin çok ama çok iyi yetişmiş olması lazım, üniversitelerinin az ama gerçek üniversite olması, özerk ve özgür olması lazım, eğitimde gerçek atılımcı bir reform lazım, lazımoğlu lazım filan. v.s. v.s. v.s.
Umarım ben göremesem de torunum görür o günleri... Konu neydi, haa Honda'nın zamı ne olur? Ulan crf 250 ralli, alamadım ya seni, hay bin kunduz :queen: olsun ben hep 40 tl'lik benzün alıyom muhterem. :mrgreen:
İşin kötüsü artık 10bin tl'ye dayanmış fiyatı ile az daha koyup yebere de alamıycaz ya la.

r: