merhaba arkadaşlar spy 5000m in üstündeki ses isaretinin ustunde kapalı (sessiz) var onu nasıl acıyorum
kilit tuşuna tekrar basarak.
merhaba arkadaşlar spy 5000m in üstündeki ses isaretinin ustunde kapalı (sessiz) var onu nasıl acıyorum
Merhaba,
2 hafta önce almış olduğum spy 5000m alarmımı geçtiğimiz hafta monte ettim. montajda 2 siyah kabloyu - ye, kırmızı kabloyu + ya,kahverengi kabloyu arka plaka lambasının +'sına,2 sarı kabloyuda arkadaki sağ ve sol sinyalin + tetiklerine bağladım. diğer kablolar boşta uçları bantlı. sorunum şu:Örneğin motoru sola veya sağa sinyal verirken istop edip anahtarı kontaktan çektiğimde, kumandadan alarmı devreye soktuğumda yada devreden çıkardığımda gösterge açılıp kapanıyor,benzin pompası,öndeki park lambası(ortadaki) vb şeyler devreye giriyor. sinyal kapalıysa hiç bir sorun olmuyor.böyle bir sorunla karşılaşan oldumu çözüm önerisi olan varmı teşekkürler.
4001 diyotu ben direk araya girdim olmadı. Sola 1 tane sağa 1 tane. Siz soldan sağa köprü şeklindemi diyorsunuz ?
Merhabalar, konuyu baştan sona okudum, bazi yerlerde gaza gelip hadi oglum yaparsin diye kendimi gazlasamda sonuc ortada bu yasima kadar 2 kabloyu birbirine baglamisligim yok.Lutfen sayfalarca sistemi anlatip bizlere yardim etmek icin ugrasan arkaslar kizmasinİstanbul'da oturuyorum ve bu sistemi motora tek seferde kazasiz belasiz taktirip kafamin rahat edecegi biri,servis veya elektrikci varsa sizlere zahmet beni bi aydinlatin evde alarm bana bakiyor, ben alarma bakiyorum ama birbirimizden elektrik alamiyoruz
![]()
@Kırıkpedal;
Ben de merak ettim.
Bağlantı şemasının resmini ekleyebilir misin?
Veya konuda şema var mı?
Birinci sayfa da bir şema var ama 2013 senesine ait. Bağlantı aynı mı?
Cahillik hocam benimkiside zor.Bağlantı şemasını gördüm. Aslında anlayana zor bir şey yok.
Normal alarm bağlantısı.
Ama sizin işiniz zor.![]()
En azından bir multimetre olması ve kullanmasını bilmek lazım.
Cahillik hocam benimkiside zor.![]()
Merhaba,
2 hafta önce almış olduğum spy 5000m alarmımı geçtiğimiz hafta monte ettim. montajda 2 siyah kabloyu - ye, kırmızı kabloyu + ya,kahverengi kabloyu arka plaka lambasının +'sına,2 sarı kabloyuda arkadaki sağ ve sol sinyalin + tetiklerine bağladım. diğer kablolar boşta uçları bantlı. sorunum şu:Örneğin motoru sola veya sağa sinyal verirken istop edip anahtarı kontaktan çektiğimde, kumandadan alarmı devreye soktuğumda yada devreden çıkardığımda gösterge açılıp kapanıyor,benzin pompası,öndeki park lambası(ortadaki) vb şeyler devreye giriyor. sinyal kapalıysa hiç bir sorun olmuyor.böyle bir sorunla karşılaşan oldumu çözüm önerisi olan varmı teşekkürler.
Haojue 150 hocamSormayı unuttuk.
@Kırıkpedal; Motor ne?
1. motorunuza ait kablolama semasi bulun
2. alarmin baglanti semasindaki baglanti noktalarini motorunuzun kablolama semasinda isaretleyin
3. istaretlediginiz baglanti noktalarini motorunuzun kablolamasinda bulun
4. kablolamayi yapin
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:36 ----------
motorunuz nedir? kablolama semasi var midir?
kahverengi kabloyu arka plaka lambasi yerine, anahtardan cikan kabloya (konak acikken voltaj olan uc) baglasaniz birde?
ayrica gri ve pembe kablolarida mutlaka baglayin, alarm tetiklendiginde motoru stop eden o iki kablodur (veya kumandadan stop etmek icin gereken baglanti odur).
https://atakandemirturk.files.wordpress.com/2017/09/dl650-10.jpg
https://atakandemirturk.files.wordpress.com/2017/09/dl650-91.jpg
Alıpta Takmamış bir arkadaşımdan 200tl karşılığında aldım.
2 aydır kullanıyorum çok çok memnunum.
Microwave sensörü ayarlayamamıştım deli etti beni.
Sonunda söküp attım onu.
Rahatladım..
Selamlar
boş olduğum bir gece gelirsin hallederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:48 ----------
türkçesini memlekette unutmuşum, elimde ingilizcesi vardı taratıp yükledim. umarım işini görür. okumakta güçlük çekiyorsan, farklı kaydet diyip zoom yapabilirsin.
http://i.hizliresim.com/qEy9pd.png
benım aldıgım motorda montajlı ama sanırım sahıbı calıstıramamaıs özelden numaranızı atabıırmısınız elınızde kullanım kılavuzu yada baglantı şeması varmıdır sizden alsam
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:20 ----------
motoru aldıgımda üzerinde spy 5000 takılı idi aldıgım çocukda kullanmayı bilmiyor sanırım kumandanın pili bitmiş kumandadan açıyorum ekran gelıyor ama sanırım zayıf bataryadan gerı kapanıyor bana birde kablo verdi bunu pc ye mı takıcaz o kumandadakı usb girişinden onuda taktım ama hiç şarj işareti cıkmadı arkada kapak gibi bir yer var kırarım dıye zormalakda istemedım yarımcı olabılırmsınız resim atamadım yoksa resimli anlatacaktım
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:48 ----------
bu kumanda pili yada şarjı nasıl oluyor