Mertcan araştırmadan konuşuyorlar. ağızları var heee diyorlar demekki bu ağzımız konuşmak için var diyip konuşuyorlar. beyinleriyle düşünmeden knouşuyorlargülüp geçiyorum koptum yorumlara.
Mühendis bey F=ma yazmışsınız bunu her lise öğrencisi biliyor ve güçten bahsetmişsiniz m sabit demişsiniz güç sabit demişsiniz de güç nerde formulde F güç mü oluyor aydınlatırsanız sevinirim. şanzımanın ve dişli oranlarının değişmesi hızı etkilememesi lazım o zaman güç aynı m aynı ee bu modifiyeler motoru nasıl hızlandırıyor![]()
Motoru bu kadar övüp ayni zamanda satışa sunmuşsanız insanlar niyetinizi sorgularlar, buna da engel olamazsanız.
Öyle olmamasını istiyorsanız, "keyfe keder koymuştum" gibi bahaneler öne sürmeyip ilanınızı kaldırın, sonra yazın.
Çünkü mesele niyetiniz değil. Niyetinizi hiç birimiz bilemeyiz, çünkü sizi tanımıyoruz. Ancak motorun popüleritesinin size maddi faydası olduğu bir gerçek. Bu durumda sizin her yazdığınıza nasıl güvensin insanlar?
Bu arada 2 zamanlı motordan 4 zamanlı motora geçiş rastgele olmadı. Yüksek performans, basit yapısı, ve hafifliğine rağmen boşuna terkefilmedi 2 zamanlı motorlar. Çim biçme makinaları bile 4 zamanlı uzun süredir. Ve hayır, 4 zamanlı motorlar 70-80 bin km'de ful rektifiye istemezler.
Evet öyleymiş. Ama bir ay önce acaip büyük bir gemiye bindim, 360m, 225000 gross ton. 4 zamanlı 3 dizel motoru vardı...4 zamanlı motor küçük,büyük motorlarda verimli olmasına rağmen çok çok çok çok büyük gemi motorlarında 2 zamanlı motor kulanılır, olay çok aşırı büyünce denklem değişiyor.
Kocaman subaplar gergiler egzantirikler ,birde okyanusta subap kesti motor dağıt gibi dert olmaması için basit motor tercih ediliyor aynı zamanda motorlar o kadar büyünce ve devirsiz çalışınca iki zamanlı daha ekonomikde oluyor..
Farz edelim ki adam üçkağıtçı,
Sırf motosikletini satmak için bu konuyu açtı.
Millete motoru övüp , motorunu satacak.
Rant sağlayacak. (Ben öyle olduğunu zannetmiyorum )
Ki aklı olan bir konu okuyup motor almaz !
Benim takıldığım ve kızdığım olaya gelirsek ;
Bu durum ,Haberlerde gördüğün şiddet olayının içine su serpmesi için bir gerekçe mi ?
Bu bakış açısına sahip bir bireyle aynı ülke vatandaşı olmak gerçekten katlanılabilir gibi değil.
Çok yazık.
Evet öyleymiş. Ama bir ay önce acaip büyük bir gemiye bindim, 360m, 225000 gross ton. 4 zamanlı 3 dizel motoru vardı...
Sanırım motorun 2 veya 4 zamanlı olması işlevine (itme, jenerasyon), verim ve büyüklük şartlarına göre değişiyormuş.
Profilinde doktor diyor ,şu yazdıkarından sonra allah kimseyi senin eline düşürmesin ne deyim ..
Allah tüm hastaları vijdan,ahlak sahibi doktorların eline düşürsün ,Hipokrat yemini içden edenlerin eline düşürsün,
Motorunu öven ergen olsan he he der geçerimde bu yaptıgın gerçekden doktır ise sana yakışıyor mu ?
Ben 15 senelik mühendisim hesap var kitap var 24HP motorun yapacagı sürat belli , Pulsar ne yapıyor ise buda grenajdan dolayı 5 bilemedin 15 Km fazlasını çok özel durumlarda(rüzgar arkadan eser v.s yapar) hepsi o ama iki zamanlı oldugu için pulsar ne yakıyor ise bu iki katını yakar , nisbedten perfomanlı motor oldugu için 150 saat civarı piston segman ister..
Yazıklar olsun diyorum gerçekden doktor isen ""MAL SATACAKSIN DİYE LİNKİ KOYDUM"" bu tip yanlış bilgiler yazmaya gerçekten ihtiyacın mı var ?
Ne diyeyim ülkenin çivisi çıkmış ,
Bu kadar genellemenin üzerine başka birşey diyemem.
Genelleme yapıp sonra da sözüm meclisten dışarı demek ile olmuyor maalesef.
Siz benim demek istediğimi anlamıyorsunuz, ön yargınızı atamıyorsunuz.
Herkese iyi günler
İçime su serpmesi gayet doğal nedeni bu tür düşüncede olan doktor lara istanbulde özel veya devlet hastanelerinde çok deng gelince bu durumlara vakıf olunca bırak bu memlekete yaşamayı nefes almayı çok arzulamıyor insan fırsatım olsada s... olup gitsem diye düşünüyorum insanlar anlıyormusun anlamasın başına gelmeyince yaşamayınca
Senin çevrende hastayı yoluncak tavuk gibi yolan kaç tane doktora deng geldin senin çevrende hiç birşeyi yokken kaç kişiye kanser dendi bi doktorun sana s....git baş hekime sağlık bakanlığına cumhur başkanını derdini söyle diyen deng geldi şikayete bulundukmu baş hekime tenezür etmedi yüzümüze bakmaya ve yerindeyken şuan yok enildi gözümün önünde makamında olduğu halde ben burda yaşadıklarıma tecrübe ile sabih yazıyorum
Ben bu zihniyete olanların devlet eliyle ayıklanmıyor ama halkın kendisi ayıklamak ve tepkisi direk şahıslar üzerinden yürütüyor anlıyormusun hayır anlamıyorsun sıkıntı burda yaşarsan anlarsın veya araştırınca öğrenirsin googleye girde doktorlardan muzdarip olan insanların dertlerini oku bari
Ben doktorun insana hayvan gibi deyil insan gibi muamele gösterdiği zaman ılaç firmalarından ilaç başına pirim almadan hastaların menfatlerini yerine getirdikleri zaman doktorların medikal ürün tavsiye ederken şuraya git indirim yaparlar benim vasıtamla derken gidince halbuki bindirim yapıyorlar nedenmi doktor olan şahsiyet pirim alıyor duyunca hisedince nasıl bir duygu haline bürünüyor biliyormusun yok hastaları kobay gibi görüp iyleştirme yerine deneme yanılma diye en basit çözümlerde bile hayatından ediyorlar biliyormusun ben yapamadım benim alanım deyil ben çözemiyorum diye birşey bilmezler ölene kadar git gel nerde tırak orda bırak misali çok yazarımda yazmakla bitmez kısaca üzerimizden hem bir pirim söz konusu insan sağlığı rant meselesi kapiş
Doktorun düzgün işini yapmadığı yerde sen birde asistan ve hemşire havalarını aldınmı çiçek gibi olursun
Kısaca insan evladı vicdanlı dürüst işini hakıyla yapan sıfat ayırmaksızın her zaman saygım sevgim var onun dışındakileri salla çöpe
Lafım meclisten dışarı
Büyükler derki kurdun fikri neyse zikride odur bilirmisin :cherry:
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:15 ----------
Yaşadığın yerin kıymetini bil greencard çıksada kurtulsak bu kural tanımaz memleketen düzelince pek sanmıyorum ama dönerik :bounce:
Macera dolu amerikaaa :queen:
Doktorların eline verdiğiniz kitapları önce kendiniz okursanız deng gelmek yerine denk gelmek yazarsınız....
Sorularına cevap vereyim;
24 Hp her aracın şanzıman dişlisini değiştirirsin ,
Lise ögrencisi biliyor ama ezberliyor işin mantıgını anlamıyor sıkıntı orada,
Siz olayı çok farklı mecralara taşıyorsunuz , Ben Doktor olan elamana tepki verdiğimde ne dedi ilk mesajlara bak senin ihtiyacın var hem satışa koymuşsun hemde uçuyor kaçıyor demişsin diye, Sonra olay bu uçardı kaçardıya geldi bende ne dedim hadi uçtugunu ispatla bize dedim...sonra ilanlardan gerçekler yazılınca ilandan kaldırdı aleti..
Senin elinde ki güç belli (F) senin son hızın artmasını engleyen nedir ? Sürtünme direnci ..
Eğer sürtünme direnci olmasa formülde ki (a) da ivme ,ivme şeklinde hızı ışık hızına kadar artar...
Uzayda sürütünmesiz ortamada ışıma ile araç hızlandırma testleri yapıldı ve başarı ile sonuçlandı , koca uzay gemisi ışıma ile hareket etirilebileceği (o kadar az enerji) Dünya o ışıma ile oyuncak araba hareket etiremezsin yerinden..
Neyse konuya dönersek güç belli , grenejlı motor oldugu içinde sürtünme kuvetine naked lara göre daha az direnç gösterecektir, Nispeten daha hızlı olacaktır.
İdda ortada arkadaşda PAzar çıkıp ispat edeceğim diyor bekleyelim görelim ..
Hilesiz ortam koşullarında ;
**Rüzgar arkadan olmadığı ortamda ,(araçların hava tünellerinden faydalanmadan)
**Egimsiz düz yolda
**GPS ile ölçüm.
Hastanelerdeki şiddeti görüp içi soğuyan biriyle tartışmak değil niyetim. Yazdığımda avukatlık savunma nağmeleri nerede bilemedim. Demem o ki ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir... ömründe üç satır okumayanların komplekslerini her mecrada dökmeleridir rahatsızlığım. Son olarak insanla hayvan arasındaki fark bana sorarsan eğitimdir. Eğitimde sadece okulda verilmez aileden başlar...
Al işte doktorlara şiddet uygulama adayları da geldi.Güzel kavga.
Sahi ya konu neydi? :queen: