Kompresyon motorun öne gitmesine sebep olur yazılarını gördükçe gözlerim kanıyor gerçekten.
Arkadaşlar, unutalım motosikleti, ekolleri, kitapları, eğitimleri; biraz fizik konuşalım mı ne dersiniz?
Kompresyon denen şeyin, motosikleti ileri itmesi, herhangi bir içten yanmalı enjeksiyonlu benzinli motora sahip taşıtı ileri itmesi mümkün değildir.
Orta sehpapada rolantideyken motor kompresyonda değildir, elmayla armutu karıştırmayalım.
Motorun viteste olmasının etkisini mekanik bağlantılar açısından konuşmamız lazım burada. Kompresyonun bir motoru ileri itmesi, fizik kanunları gereği mümkün değildir. Bunu önce bir kabul etmezsek hiç bir yere varamayız zaten. Motosikleti daha etkin/güvenli kullanmakla ilgili tek bir kalem oynatana bile saygım sonsuzdur, ama herhangi bir konuda biri kompresyon motora ivme kazandırır derse orada iş bütün bilimselliğini gerçekliğini kaybeder.
İkna olmayan varsa gerçekten sayfalarca yazabilirim, kompresyondaki motoru hiç bir güç ileri itmez. Kompresyondaki motor, tam tersine sahip olduğu potansiyel enerjiden büyük kısmı kompresyon sırasında kaybederek yavaşlar.
Kompresyonla gerçek frenaya katkıda bulunulur demiyorum, orası bana pek mantıklı gelmiyor, lakin asla ve asla ivme kazanamaz. Fiziğe ters bunu söylemek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:24 ----------
10.000km tecrübesi anca olan adam gelmiş burada şöyle frenleyin diye ahkam kesiyor.
Hatta 10.000 değil isterse 1.000.000 km olsun. Ne bir kaynağı, ne bir teknik bilgi var, gelmiş burada şöyle yapın böyle yapın diyor.
Beyni yok fikri var diyor ya Cem Yılmaz. Aynen öyle.
Ne anlattın şimdi burada?
1km bile motosiklet tecrübem yok, Fizik doktoram var ve fren tasarlıyorum Nissin'e. Noldu şimdi? Nedir yani bu yazdığının değeri?
Oturup bilimsel zeminde tartışalım anlamaya çalışalım dediğimizde aldığımız cevap o hoca bu hoca şu ekol bu teknikten ibaret, ve bizim beynimiz yok ama fikrimiz var öyle mi?