Yine getirmiyor.eskiden honda şunu getirmiyo serzenişleri olurdu
Hocam aslında şöyle bir şey duydum ama doğru mu bilmiyorum. Araştırılması lazım. Bizim mühendisler aslında arabanın tüm komponentlerini üretebiliyorlarmış ama bu içten yanma motoru yapamıyormuşuz ayar tutmuyormuş bende bir hocamdan dinlemiştim ama doğru mu emin değilim araştırılmalı
Biraz kovalarsan zam yememis 2.el illaki denk geliyor. 3-5 ay sabırla takip etmen lazım :mrgreen:0 ı zam yiyince keşke 2.el de zam yemese![]()
dostum kendimden örnek vereyim biz beylikdüzü kristal şehirde kaç yüz kişiden oluşan inşaat işçisiyiz ve şantiyede hakkın babası yeniliyor.
başında patrona sesini çıkarmaya çoğu çekiniyor. zamanında bizim ekibe zimmetli Hilti marka T70 model kırım makinesi çalındı ve bizden kişi başı para kesildi.
ben ile beraber 4 kişi makinenin çalındığı hafta dışarıda çalışıyorduk yani şantiyede bile değildik ama yine bizden kesildi. toplu anlaşıp herkes işe çıkmayacaktı fakat ben ile bir usta sap gibi işi bıraktık ve diğer kişiler hemen döneklik yapıp işe devam ettiler. olan ben ile diğer ustaya oldu.
işi bırakınca parasız ve işsiz kaldım zorluklar çektim aç kaldım ama delikanlılık ve doğruluk bunu gerektiriyordu malesef. şu anda bakıyorum değişen bir şey yok.
işçi işçiyi eziyor benim gördüğüm bu, fakir fakiri eziyor. başta patron var ve işçilere az para verip çok iş yaptırıyor ve işçilerde bir birinin ayağını kaydırmaya çalışıp patrona yalakalık yapıyor gözüne girmek için peki neden? menfaat işte menfaat.
herkes sadece kendi çıkarını düşünüyor olay bu, genel olarak düşünse aslında kendi çıkarına daha çok yararlı olacak fakat buna da akılları yetmiyor. işçiler hep beraber hareket etseler iş verenler ne yapacak?
ülkemizde de durum böyle, ayrıştırıyorlar bizi ve birlik olmadığımız için toplanıp kimseye sesimizi çıkaramıyoruz çünkü bir birimize gıcık kapıyoruz öncelikle.
+1Temiz 2.el en iyi çözüm şimdilik. Daha fazlasını hükümet+döviz çözer yani iş yaş...
Maalesef herkes kendi menfaatlerini düşünüyor..
Şöyle; 9000 TL motor alan adam satsa temiz olarak 7000 TL istiyor az km ama sıfıra zam gelince diyorki sıfırı 10.000 TL bende 8000 yani zamlar önceden motor alanların işine geliyor satarken zarar etmeyiz diye!!!
Evet, asıl sorun bu işte.Asıl sorun zam ve vergilere maaş yetmiyor
Suzuki adress 1-2 sene önce 5000₺-5.500₺ idi şuan 7.200₺ cub tan farkı yok 200-250cc de değil demek istediğim zam vergi oluyor geliyor ama biz alacaklar nasıl alacak benim maaşım 1.500-1650-1850 TL oldu seneye 2000 olur ama Motosiklet mübarek 30-45% ile zamlanıyor her sene
Zam-mam yok arkadaşlar, ne zammı motor hala aynı fiyat.
Şimdi baktım, geçen yıl tam bugün, dolar 2,95 TL imiş. Yani o gün 15.000 TL olan Mt25 yaklaşık 5.085 usd imiş.
Peki bugün 5.085 Usd ne yapıyor; 3,55 ten 18 bin küsür.
Yani demem o ki, satıcılardan önce höykürmemiz gereken başka yerler var.
Ben satıcıları protesto edelim demedim ki zaten devlet zam koyunca satıcının yapacağı bir şey yok
Yok kardeşim, direkt üstüne alınma zaten, genel bir cevaptı benim ki. Hala bu durumu idrak edemeyen çok insan var, hala bir ülkenin parasının değer kaybetmesini sadece dış mihrakların oyunu olduğunu düşünenler var. Bir çok ama bir çok ülke ile motosiklet fiyatlarımız aslında aynı, ama döviz bazında aynı.
Lutfen konuyu saptirmayalim. Devleti yonetenler n'apsin? Butun problem hain Yamaha, ajan Honda, terorist Suzuki, faizci Kawasaki, gaspci BMW, ac gozlu distributorler, dis mihraklar, CIA ajanlari, Israil usaklari, bir de icimizideki uzantilari. Kaldi mi baska? Alo? Trol arkadaslar nerdesiniz? Bi el atin lutfen ama.
Daha da saptıracak potansiyelim var da, şimdi konuyu baltalamak istemem. Sanırım o bahsettiğin trollerin önünde bir sıfat olacak değil mi?
Bak sen söyle, kaç Usd bi Mt25 (MT3 tür oradaki de) orada, direk birinci kişilerden duyalım.
Hiç Mulholland'a gittin mi, bir de onu merak ettim?