dostum kendimden örnek vereyim biz beylikdüzü kristal şehirde kaç yüz kişiden oluşan inşaat işçisiyiz ve şantiyede hakkın babası yeniliyor.
başında patrona sesini çıkarmaya çoğu çekiniyor. zamanında bizim ekibe zimmetli Hilti marka T70 model kırım makinesi çalındı ve bizden kişi başı para kesildi.
ben ile beraber 4 kişi makinenin çalındığı hafta dışarıda çalışıyorduk yani şantiyede bile değildik ama yine bizden kesildi. toplu anlaşıp herkes işe çıkmayacaktı fakat ben ile bir usta sap gibi işi bıraktık ve diğer kişiler hemen döneklik yapıp işe devam ettiler. olan ben ile diğer ustaya oldu.
işi bırakınca parasız ve işsiz kaldım zorluklar çektim aç kaldım ama delikanlılık ve doğruluk bunu gerektiriyordu malesef. şu anda bakıyorum değişen bir şey yok.
işçi işçiyi eziyor benim gördüğüm bu, fakir fakiri eziyor. başta patron var ve işçilere az para verip çok iş yaptırıyor ve işçilerde bir birinin ayağını kaydırmaya çalışıp patrona yalakalık yapıyor gözüne girmek için peki neden? menfaat işte menfaat.
herkes sadece kendi çıkarını düşünüyor olay bu, genel olarak düşünse aslında kendi çıkarına daha çok yararlı olacak fakat buna da akılları yetmiyor. işçiler hep beraber hareket etseler iş verenler ne yapacak?
ülkemizde de durum böyle, ayrıştırıyorlar bizi ve birlik olmadığımız için toplanıp kimseye sesimizi çıkaramıyoruz çünkü bir birimize gıcık kapıyoruz öncelikle.
fatih yine şaşırttın beni.. haşmetin de dediği gibi memleketin özeti aynen bu.