Daha fazla yazmayayım diyorum da 2-3 kişi aynı şeyleri söylemiş. Allasen bir insanın sevdiklerinin olması, güvenebilecek dostluklarının olması, aile dışında bir ortamda aidiyet araması neden kötü sizin gözünüzde?
Eskiden mahalle dayanışması vardı, artık bir çok metropol şehrinde yok. Biz Avrupa'nın göbeğinde yaşayan modern bir ülkenin kafası rahat insanları değiliz ki. Hep bir vukuat durumu, hep bir sıkıntı olay. Dolayısıyla bazı yerel örgütlenmeler illaki gerekiyor. Buradan çıkan sonuç huzur bozmak değil, huzur bozanlara karşı mücadele etmek. Polis bile artık çoğu mevzuya karışmıyor, ölüp gidiyorsun, asayişi kim sağlayacak, hakları kim savunacak. Sen eşinin dostunun sıkıntısına derdine nasıl koşuyorsun, bu klüpler de bir 'aile' olduğu için birbirlerinin dertlerine yetişiyorlar.
Hatta belki kulağınıza gelmemiştir ama sırf arkadaşı yaralanmasın diye canından olanlar, hapis cezası alanlar var. Bunları neden kötü bir şeymiş gibi lanse ediyorsunuz.
Özgüven mevzusuna girmiyorum. Kimse kimseyi tanımadan önyargılı konuşmamalı.
katılmıyorum.
zira belirttiğim oluşumlar kişiyi belirliyor.
ortada birey yok,
başkaları ile bir araya gelince ortaya çıkan bir oluşum var.
senin anlattığınla benim eleştirdiğim konular farklı.
elbet dediklerin olacak ama onlar olmasa dahi bir şekilde hayata karşı direnecek karakterin ve iradenin birey tarafından oluşturulması gerekli.
hocam avengers gibi bir kurum kurulmasının sebebi devlet otoritesinin eksikliği ise,
devletten can ve mal güvenliği talep edersiniz
kendi işinizi kendiniz görmeye çalışmak,
hakimi savcı ve cellat olmak suçtur.
bu kabul edilemez.
herhangi bir yere ait olmamak da seçenektir.
yardıma ihtiyacı olan birine yardım etmek için herhangi bir şekilde benimle ilintisi olmasına gerek yok,
sivaslılar muşlulara yardım etmesin mi ?
biz de ağaç kovuğundan çıkmadık,
elbet dallarımız, budaklarımız, yapraklarımız var.
başıma bir iş gelse kabileyi toplayıp savaşa mı gidelim ?
insan olmanın anlamı nedir ?
kavramları ve konuları karıştırmayalım.