Napıyım ulan senin varoş demetevlerinde?
Ciddi misin ya?:queen: Adsjıasdjshsh diye gülen "elit gangster"... hadi abim başka yerde oyna :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Napıyım ulan senin varoş demetevlerinde?
Niye? Saldırgan mı oluyolar? Virüs mü taşıyolar? Psikolojik rahatsızlıkları mı oluyor? Yaklaşmak sakıncalıysa toplum içine niye salıyolar?
Motor binmek için niye bi kılıfa gireyim? Hadi girdim diyelim o kılıkta niye birileri beni koyunmuş gibi gütsün ? Komedi bunlar tiplere bak![]()
Üstat ironi yaptım, SOA dizisinde kulüp çıkarı için cinayet işleyen, dengesiz dengesiz işler yapan adamların aldığı bir ünvan bu
arkadaşlar, hepimiz öyle ya da böyle aynı gemideyiz..
sakin lütfen.
şimdi, biri yelekli, öteki bilmem neli diye yolda görünce yardım etmeyecek miyiz birbirimize?
ya da 19 mayıs, 29 ekim'de kortej yapmayacak mıyız yani?
konuyu şahsileştirmeyin, mesafeli ve saygılı şekilde sürsün gitsin.
hepimiz aynı olsak, kendimizin farkına nasıl varacağız?
Güzel konu bu. Anarşist tanımımız önem arz ediyor. "Anarşist kimdir? Anarşizm nedir?" sorusuna "Siyasete bulaşmış üniversite öğrencisidir." cevabının ötesinde davranış bilimleri/felsefe çerçevesinde verilen cevap ile baktığımızda daha derin ve aydınlatıcı açıklamalara ulaşabiliriz.
ABD'de "chopper" kulüplerinin ortaya çıkışının tarihsel alt yapısı, kimlerin bu grupları oluşturduğu, bu grupların ortaya çıkış dinamikleri ile sonradan global ölçeğe yayılışı ve özelinde ülkemizde kurulmalarındaki dinamikler arasındaki farklar ilginç olmalı. Grupları oluşturan insanların kim olduğu ile ülkemizdekilerin kimler olduğu kıyaslandığında da olayın evriminin ne kadar ilginç olduğu görülebilir gibi. Tutarsız gibi görünen bu gelişmelerin, davranış/düşünce biçimlerinin ve özgürlükçü görünen ama hiyerarşik bir yapılanmaya sahip olmalarının dikkate değer açıklamaları olduğunu düşünüyorum.
Aslında bu konuda yazılmış güzel metinler kesin vardır. Paylaşan olursa okumak isterim. Kendi görüşlerim, açıklamalarım da var ama ben tanımadığı insanları kendi değerlerine saygı duymaya çağıran organize insan gruplarından çekiniyorum. Neye alınacakları da belli olmayabiliyor. Ya bizden yanasın, ya da bize karşısın gibi bir eğilim hızlıca vuku bulabiliyor. O yüzden davranış bilimleri perspektifinden çok ilginç olabilecek bu konuda yazmaya değil okumaya daha meyilliyim.
bu arada bu tür gruplara şöyle bir eleştiri getirebilirim,
sivaslılar kahvesinden farkları yok,
hep bir arkamız olsun ve aidiyet duygusu.
Polis bile artık çoğu mevzuya karışmıyor, ölüp gidiyorsun, asayişi kim sağlayacak, hakları kim savunacak. Sen eşinin dostunun sıkıntısına derdine nasıl koşuyorsun, bu klüpler de bir 'aile' olduğu için birbirlerinin dertlerine yetişiyorlar.
Asayiş ve haklar. Hakkaten kim sağlayacak bunları? Bir araya gelen insan toplulukları mı?