Herkes birbirine boş boş sallamış hiç kimse olayı yapıcı şekilde ele almamış. İnsanoğlu yaradılışından beri aidiyet duygusuyla yaşamıştır. Bir yere ait olma; en küçüğü aileden, kabile, klan vs ismine ne derseniz. Bok klübü çiş klübü bir sürü klüp varken neden bu kadar kin kustunuz bu chopper klüplerine anlamadım. Çeşit çeşit insan var, onlar da kendilerini oraya ait hissediyorlar, bunda yanlış nerede. Sert mizaçlıdır, dünya görüşü farklıdır, yaşam biçimi, yapmaktan mutlu olduğu şeyler farklıdır. Klüpleri klüp yapan da bu değil midir, ortak bir ağın oluşması. Bu ağı oluşturmak için de kendi aralarında ufak sidik yarışları olabiliyor, gayet normal. Türkiye'de her şey normalde bir bu klüpler mi aykırı.
Caddenizden tofaşçılar geçse lastik yaksalar serseri dersiniz uğraşmazsınız, kendi içlerindeki hesaplaşmalar neden sizi bu kadar geriyor? Bir klüpte değilim, olmam da. Ancak heves ettiğim zamanlardan bu zamana çok kişiyle konuştum ettim, hiç biri sizin söylediğiniz türde insanlar değiller, boş yere giydiriyorsunuz garip garip hicivler yapıyorsunuz. İster klüp de ister çete, ama onlardaki ''aile'' anlayışı da hiç bir klüpte yok. Şimdi kalkıp anılarını mı yazsınlar buraya, gidersiniz aklı başında birine o size anlatır.
Bir de özenticilik deniyor. Özentilik olabilir, bu hayıflanılacak bir durum değil. Sonuçta bizim kültürümüzde olmayan bir oluşum, çok sonralardan tanıştığımız bir yapı. Ha bazı klüpleri sosyal ağlardan takip ediyorum, çok sikimsonik işler yapıyorlar, dizi film araklaması çocukça aktiviteler. Uzun lafın kısası; hepimizin içerisinde bir yere ait olma, bir şeylerin parçası olma duygusu vardır, bu da onlardan bir tanesi. Sadece farklı bir anlayıştan gidiyor babalar. Sözüm tüysüz ergen kitle için değil, onlar işin sefilliğinde. Lisede ocağa katılmaya giden vik vik tipler gibi.