motor bazen ara gaz verince stop ediyor. son zamanlarda bi kaç sefer seyir halindeyken düşük devirlerde gazı aniden kesip debriyaja bastığımda da stop etti. ara gazı da düşük devirde verip kesince yapıyor. konuda tecrübesi ya da bi fikri olan varsa paylaşabilir mi?
Aynı sorun bende de var. Yavaş yavaş çözüme ulaşmaya çalışıyorum ama halen nedenini bulamadım.
Bazen ara gaz verince stop ediyor. Ama ara gaz vermek zorunda değil, normal rölantide çalışırken rastgele stop edebiliyor, veya düşük devirde (4000-3000 devir altında) giderken yarım saniye stop ediyor sonra tekrar çalışmaya devam ediyor. Genelde gaza yüklenince veya sabit gaz ile giderken oluyor.
Şehir içinde ışıklarda beklerken, kalkış yaparken veya yavaş giderken gerçekten çok zor durumda bırakıyor.
Uzun yolda ise sorun yok.
IAP sensörlerim, ET sensörüm, IAT sensörümün voltajları ve dirençleri düzgün, normal çalışıyor olarak görünüyor.
Oksijen sensörünü bol benzin ve dış fırcası ile güzelce temizledim.
Ön-arka bobinleri yer değiştirdim, buji kablolarını çok detaylı ve özenle monte ettim, başka pipo denedim. Sorun düzelmedi.
Fakat buji değiştiğim zaman sorun 100-200 km. boyunca tamamen düzeliyor ama sonra tekrar başlıyor.
Şimdi bobinlerden veya rölelerden şüpheleniyorum. Bobinlerin ölçümünü de yapmıştım aslında ikisin de sonuçları çok iyi çıkmıştı.
Daha fazla ayrıntı isterseniz yazabilirim.
Şunu bir dener misiniz?;
Motor çalışırken tek tek ön/arka pipoyu çıkarın. Bir tanesinde tek silindire düşüyor, ama birini çıkarınca direkt stop mu ediyor acaba?
Bende: önceden arkayı çıkarınca stop ediyordu, önü çıkardığımda tek silindir çalışıyordu. O2 sensöründen dolayı böyle yapıyor zannediyordum.
Ama şimdi motosikletim komple usta elinden geçti ve ben bobinleri yer değiştirdim;
bu sefer arkayı çıkarınca tek silindir çalışıyor, önü çıkarınca stop ediyor. Yer değiştirdi yani. Sanırım stop etme sorununun kaynağı buralarda bir yerde, bakalım İnşallah bulacağım...
Sorun bazen sebepsiz yere düzeliyor veya deli gibi çoğalıyor. Anlam veremiyorum...