Merhaba arkadaşlar,
29/06/2017 tarihinde motorumun rodaj süreci bitti. Rodaj malum biraz sıkıcı bir süreç lakin yeni bir motoru tanımak tepkilerini öğrenmek için çok önemli bence. Ayrıca açıkçası 1000 cc bir makinada ilk kez rodaj yaptım ve çok sıkıcı gelmedi. Zira düşük devirlerde dahi otoyolda rahatça seyahat edilebilecek sürati sağlıyor.
Maliyet kısmına gelirsek rodaj bakımı için Honda servisi 295₺ ücret aldı.
Bugün de motoru biraz uzun yolda performanslı bir şekilde test etmek amacıyla Afyon-Ankara arası gidiş dönüş 500 km yol yaptım. Açıkçası hava koşulları sebebiyle berbat bir yolculuk geçirdim. Karşıdan vuran güneş, 35 dereceye yakın hava, siyah mont, kevlar kot derken baya mahvoldum. Onun dışında motordan memnun kaldım.
Gerçekten çok çok konforlu bir motosiklet. Tatmin edici bir performansı var. Ayrıca ebatları ve renkleri sebebiyle görünürlük açısından iyi. Özellikle diğer araç sürücülerinin yaklaşımları önceki motorumda alışmadığım türdendi.
Bu yerden yüksek, tabiri caizse uzun bacaklı motorun yüksek süratlerdeki dengesini de denemedim değil. 200 km/sa süratin üzerine çıktığımda da yolda gezinme, yalpalama gibi bir problem yaşamadım. Bunu beklemiyordum açıkçası.
Bir problem olarak ön camı beğenmedim. Belki benim boyum uzun olduğundandır emin değilim ama çok rüzgar aldım. En kısa zamanda uzun ön cam ile değiştirmem gerekiyor.
Başka bir eksi de şu ki: 4 silindir performansını aramıyor değilim.
Bugün biraz performansı merak ettiğim için ona göre sürdüm. O yüzden yakıt tüketimi hesaplamadım. Bir dahaki sefere yakıt sarfiyatı hakkında bilgi paylaşacağım.
Şimdilik bu kadar.
Saygılar