kesin bilgi ne ya? adam motoru açıp sana şanzıman dişlilerinin fotoğrafını mı atsın? azıcık mantık yürütürsen anlarsın dişlileri yiyeceğini.
izle şunu bi
https://www.youtube.com/watch?v=tPTNTZk9JfQ
Aslinda iyi olur. Acaba kac kisi sanzimanda dislilerin gercekten de gectigini dusunuyordur merak ediyorum dogrusu...
Bilgi iyidir. Basimiza ne geliyorsa mantik yurutmeden geliyor.
Aga duruşa göre değişir. Eğer gazlıyorsam motoru ön fren ile kontrol altında tutarak zincire az yük bindirerek motor freni yaparım. Bunu kademeli olarak vitesi düşürerek yaparım. MotoGP ve F1 yarışlarında viraja giren araçları izle. Motor sesi sana nasıl yapman gerektiği konusunda ciddi bir ipucu verecektir.
Ben hep birinci viteste gittiğimden beni etkilemiyor.
ayakla????
hocam f1 şanzıman var bende - ye basınca vites düşüyor...
aga sen hiç "kırılan şanzıman dişlisi" diye bi şey duymadın herhalde?
Farkli hizlarda donen disliler bvirbirine carpmadan kirilmadan nasil birbirine gecer?
Bu sorunun cevabini bilmiyorsaniz tartismaya gerek yok. Ogrenin, sonra konusalim.
ayakla????
Aynen. Manuel şanzımanın yapısını ve nasıl çalıştığını öğrenin, sonra mantık yürütün. Yoksa en iyi ihtimalle havada kalır yorumunuz, büyük ihtimalle de yanlış sonuca götürür.bi şey anladıysam arap olayım
Aynen. Manuel şanzımanın yapısını ve nasıl çalıştığını öğrenin, sonra mantık yürütün. Yoksa en iyi ihtimalle havada kalır yorumunuz, büyük ihtimalle de yanlış sonuca götürür.
Gücü ileten dişliler zaten sürekli birbiriyle temas halinde. Neden öyle olduğunu anlamak için açıp öğrenmeniz lazım. Geçişi yapan dişli ise normal bildiğimiz dişli değil. Başka bir arıza olmadığı müddetçe sadece vites değiştirirken kolay kolay kırılıp zarar görecek bir parça da değil.manuel şanzımanın nasıl çalıştığını biliyorum. "hızlı dönen çarkla yavaş dönen çark birbirine kenetlenmeye çalışırken, birbirilerinin diş kenarlarını fazlaca aşındırır; hadi oldu birbirine geçti diyelim, o birleşmede ya hızlının ya da yavaşın dişlilerinde kırık oluşabilir" diyorum. ama sizin ne dediğinizi ya da ne demeye çalıştığınızı anlayamadım.