Vitesi nasıl değiştiriyorsunuz

Adam kesinlikle ikna olmuyordu . Forum üyeleri anlatıyor konuyu açan kesin bilgi mı yayalim mı diyordu :(
İnsanların beyni aciyordu, gözlerden ellerden kan geliyordu .

Aga duruşa göre değişir. Eğer gazlıyorsam motoru ön fren ile kontrol altında tutarak zincire az yük bindirerek motor freni yaparım. Bunu kademeli olarak vitesi düşürerek yaparım. MotoGP ve F1 yarışlarında viraja giren araçları izle. Motor sesi sana nasıl yapman gerektiği konusunda ciddi bir ipucu verecektir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aslinda iyi olur. Acaba kac kisi sanzimanda dislilerin gercekten de gectigini dusunuyordur merak ediyorum dogrusu...

Bilgi iyidir. Basimiza ne geliyorsa mantik yurutmeden geliyor.

aga sen hiç "kırılan şanzıman dişlisi" diye bi şey duymadın herhalde?

Aga duruşa göre değişir. Eğer gazlıyorsam motoru ön fren ile kontrol altında tutarak zincire az yük bindirerek motor freni yaparım. Bunu kademeli olarak vitesi düşürerek yaparım. MotoGP ve F1 yarışlarında viraja giren araçları izle. Motor sesi sana nasıl yapman gerektiği konusunda ciddi bir ipucu verecektir.

Ön fren sıkarken ön frenin dozajını sabit tutup nasıl aragaz veriyoruz hocam ? Ben her aragaz verişimde ön freni kontrol edemiyorum. Arka frenle yavaşlarken ara gaz verip vites düşürmek eyvallah ama bunu ön frenle birlikte yapmak büyük bir çalışma istiyor sanırım :D

Baba ben rahmetli barkının videosunu izlemiştim zamanında ben şöyle yapıyorum. Şimdi 5.viteste gidiyorum değilmi önümdede arabalar var ışığa duruyor vs. Şimdi baba motosikleti sık sık kullanıyorsan az biraz bilinçsizde olsa motorun örnek vereyim 3. viteste devir çizgisi kırmızı çizgiye gelmeden 60 yaptığını öğreniyosun. Aynı o mantıkla bende 4 e atarım debriyaj sıkılıyken biraz firen yaparım (bu olayda zamanla hız kazanıyorsun). hızım 4. vitese fren yapmadan rahat ve motoru ileri-geri yapmıcak şekilde bi hızı olsa bile örnek vereyim 3. viteste son hız 60 dedik ya bende 4. viteste 50 ile gidiyorum ama vites düşürürken yinede az biraz fren yaparım motorun bu teklememesi için yani ileri geri olmaması için. sonra 3 sonra 2 sonra 1 e atarım falan. Ayrıca diyelim 5. vitestesin yavaşlaman gerekiyor sen vitesi 2 ye attın biraz daha yavaşlaman gerekiyor diyelim ordada motoru 2 de baygın götürmemek kaydı şartı ile 1 e atarım ama hareket halinde 1 e atıcaksan tabi bu 2 den 1 e olmalı sadece. hafif bi ileri geri oluyor bende. ama şimdi alıştım rahatım. Ani fren yapman gerekiyorsada vitesi düşünme en fazla devir düşer stop eder. Ani frende teknik yapıcam diye uğraşma. Umarım anlatabilmişimdir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
aga sen hiç "kırılan şanzıman dişlisi" diye bi şey duymadın herhalde?

Farkli hizlarda donen disliler bvirbirine carpmadan kirilmadan nasil birbirine gecer?

Bu sorunun cevabini bilmiyorsaniz tartismaya gerek yok. Ogrenin, sonra konusalim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
bi şey anladıysam arap olayım
Aynen. Manuel şanzımanın yapısını ve nasıl çalıştığını öğrenin, sonra mantık yürütün. Yoksa en iyi ihtimalle havada kalır yorumunuz, büyük ihtimalle de yanlış sonuca götürür.

Anlik gaz acarak dusurup, gaz keserek yukseltiyorum. Isiklara da genelde en yuksek 3. viteste gelirim ust uste dusurmem.

Eger ucu ucuna kirmiziya yakalandiysam yuksek viteste once dururum sonra beklerken hafif hafif basarak dusururum.

Son düzenleme:
Aynen. Manuel şanzımanın yapısını ve nasıl çalıştığını öğrenin, sonra mantık yürütün. Yoksa en iyi ihtimalle havada kalır yorumunuz, büyük ihtimalle de yanlış sonuca götürür.

manuel şanzımanın nasıl çalıştığını biliyorum. "hızlı dönen çarkla yavaş dönen çark birbirine kenetlenmeye çalışırken, birbirilerinin diş kenarlarını fazlaca aşındırır; hadi oldu birbirine geçti diyelim, o birleşmede ya hızlının ya da yavaşın dişlilerinde kırık oluşabilir" diyorum. ama sizin ne dediğinizi ya da ne demeye çalıştığınızı anlayamadım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
manuel şanzımanın nasıl çalıştığını biliyorum. "hızlı dönen çarkla yavaş dönen çark birbirine kenetlenmeye çalışırken, birbirilerinin diş kenarlarını fazlaca aşındırır; hadi oldu birbirine geçti diyelim, o birleşmede ya hızlının ya da yavaşın dişlilerinde kırık oluşabilir" diyorum. ama sizin ne dediğinizi ya da ne demeye çalıştığınızı anlayamadım.
Gücü ileten dişliler zaten sürekli birbiriyle temas halinde. Neden öyle olduğunu anlamak için açıp öğrenmeniz lazım. Geçişi yapan dişli ise normal bildiğimiz dişli değil. Başka bir arıza olmadığı müddetçe sadece vites değiştirirken kolay kolay kırılıp zarar görecek bir parça da değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar