Arkadaşlar son 2 haftalık izlenimime göre, motorda bir yakıt artışı söz konusu. Sebebi nedir bilmiyorum.
20 TL atıp her seferinde deneme yaptım. 3.9 LT falan veriyor. Ve 3.9 LT benzinle 65 km'den fazla gitmiyor. Sizce neyden kaynaklı olabilir? 100-110 km aralığında gidiyordu motoru ilk aldığım zamanlar. Çok fazla yakıyor şu an.
İkinci olarakta, bugün motoru bir süre kullandıktan sonra park ettiğimde bir yanık kokusu alıyorum. 20 Bin km'ye ulaşıyor az kaldı. Yakın zamanda kamp ve geziler yapacağım için bu durum beni sıkıyor biraz. Konjektör ile alakalı bir durum olabilir mi ?
Buji, oksijen sensörü, lastikler yeni değişti ayrıyetten. Buji pipolarını yeni kontrol ettirdim bunlarda bir sıkıntı yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------
Selamlar öncelikle forum üzerinden bir süre takip etmekteyim gerek yorumlarınız gerek ise kendi çabalarınız ile oluşturmuş olduğunuz içerik için teşekkürler öncelikle yakın bir tarihte 0 km 2016 model almayı düşünüyorum biraz endişe var tabi rodaj yapmadığım için daha önceden ancak aklıma takılan sorular var onları şöyle yönelteyim:
1- 0 alan arkadaşlar rodaj yapar iken kılavuza göre kullanırken fazla zorlandı mı ?
2- Bujileri ne kadar çabuk değiştirirsek o kadar iyi tarzı bir izlenime kapıldım değiştirmeli miyim ?
3- Elektrik aksamı hakkında şikayet edenler de var düzgün kullanan da neyine nasıl dikkat edilmeli nelerden kaçınılmalı ?
4- Başka dikkat etmem-değiştirmem gereken bir şey olur mu ?
Şimdiden teşekkürler.
Öncelikle şimdiden hayırlısı olsun umarım bir an önce istediğin makineye ulaşırsın.
1. Rodaj her motor için motorun ömrünü belirleyen en önemli etkenlerden biridir. Rodaj konusunda kullanım klavuzunu inceleyerek ya da internetten küçük bir araştırmayla 10'larca videoya rastlayabilirsin zaten. Ben 0 almadığım için zorlayıp zorlamadığı konusunda bilgilendiremem ama rodaj konusu genel olarak aynı şeylerden oluşan bir konu.
2. Tabii ki, sonuçta buji konusunda sorun yaşamayan GV250' li göremedim daha açıkçası.

Ama en azından bir 5000 km falan gittiğini söyleyenler olmuştu buralarda. Ancak ilerde bu problemle karşılaşmamak için 1000-1500 km'ye gelindiğinde değiştirilip rahat rahat kullanmak en faydalısı olur bence. Zaten toplamda 60-70 TL falan tutacak bu durum.
3. Elektrik aksamında öyle aham şaham sorunlar yok. Motor belli bir km'ye geldikten sonra bu gibi problemler olmaya başlıyor çoğu kişide gördüğüm kadarıyla. 15 - 20 bin gibi km aralığında işte benim de karşılaştığım, oksijen sensörü problemi ya da konjektörle alakalı sorunlar yaşayanlar oluyor. Enjeksiyonlu bir makine ayrıyetten 16 tanecik sensör olduğunu duyuverince şok olmuştum.
4. Dikkat etmen gereken şeyler, motor bir cruisera göre baya yüksek devirler çevirebildiği için insanlar sanıyor ki bu alet 10 bin devir çeviriyor 150 ile giderim hiçbir cacıkta olmaz! diye düşünüyor. Motoru sürekli tapagaz kullanmamalısın, 1. viteste 7-8 bin devire çıkıp 50 km hıza ulaşabiliyor diye ışıklarda her kalkışta bunu yapmamalısın. Ben ilk aldığımda bir süre bunu yaptım sonra motor bana; ' yapma artık yeter tadını aldın dur! ' dedi. Ben de yapmıyorum artık.
Bunların dışında benim aklıma şu an bir şey gelmiyor. Kendi izlenimlerime göre söyleyebileceklerim bunlar.