En yüksek tork cruiser larda var, onlar da yavaş yahu.Ben motorda Tork gücüne bakarim . Benim zevkimdir tork gücü. O yuzden yuksek cc motor tercihimdir. küçük keratalara bulaşmam. Tamamen maddiyat ve zevk meselesi.
ha sen o şekil giyinirsin o o şekil giyinir kimse kimsenin hayatına karışamaz.250 300 cc üzeri her motor evet gereksiz.ama kime göre neye göre ? mantık çerçevesinde kimsenin 600 cc motora ihtiyacı yok uzun yol yapanlar HARİÇ.250 300 cc serisi yeni motorlar zaten şehir içinde uçuyorlar kaçıyorlar ayrıca ekonomikler.ve artık görünüşlerinede çok fazla önem veriyorlar büyük motor havasına sokuyorlar hepsini.benim hayalim z800 0 almak istedim yeşil siyah ama düşünüyorsun 800 cc lan işe gidicem sağa sola gidicem benziniydi kullanım zorluğu idi gerçekten ihtiyacım varmı diye düşünüyorum ama hayalim işte yapıcak şey yok.alamadım malesef üretimi durdu yeni z800 beklerken z900 duyuruldu zaten 800 cc ağır fantezi adamlar z900 çıkartmış yetmemiş 950 cc motor.yeni hayalimde bunabalım hayal rüya işte
Ben de virago 535 var hız seviyor muyum hayır 100-110 kafi ama özellikle uzun yolda kısa süreliğine de olsa elinizin altında güç olması önemli. Tabi yeni çıkan 250 lik makinaları özellikle yamaha r25 ve mt 25 ler de bunu karşılıyor yeterli beygir gücü var aletler de. Ama iş cruiser motorlara gelince memlekette Çin ve iki tane kore malı var son hızları yeterli olsa da 110 dan 130 çabuk çıkmak istesen o yok işte.
Bu konu sanki mt 25 dominar 400 tartışmasını başka şekle çevirme gibi geldi bana)
gerçekten kullanılabilir olsa 400cc üstü trafikte görürdüm. Hergün motor kullanıyorum haftasonu hariç motosiklet profili : cbr 250 , xmax 250 , pulsar -rc 200 , cbf 150 ,r25 .
Aslan'ın sahibi severek besleyip, şikayet etmedikten sonra, başkasına da zararı yok ise "Alem"e ne?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:37 ----------
Z800 çok yakıyor diyorlar (800'lük için çok!), senin yerinde olsam Z1000 derdim. Arada fazla bir fark yok bence. İşte aslan o. Benim de niyetim kayıyor aslında.. Ne zaman ustama gitsem ZZR'ler geliyor. 300+ hızlar. Fakat ben daha o kadar olmadım. Kendimi baskılayamam diye korkuyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:48 ----------
Bende daha önce Ford Fiesta Fun vardı. Üzerine KN Kobra filtre takmıştım. Şimdi Clio 2 kullanıyorum. küçük arabalar olmalarına rağmen segmentlerinde oldukça güçlü ve hızlı sayılırlar. Clio 98 beygir, 250 kadran var ve gidiyor yaramaz (tabi aslında o hızda uçası var asfalttan). Motorun kükremesini ve seriliğini seviyorum. Hız sınırlarını maalesef şehir içinde aşıyorum istemeden de olsa. Fakat bazen babamın mercedes'ini alıyorum, bazen yanımda o da oluyor. Yahu insan bu arabaya binip de nasıl basmaz? Evet, inanmayabilirler fakat 70'i bile geçtiğimi söyleyemem (babam bile azarlıyor bazen "arabanın hakkını ver" diyor). Ağır ve güçlü arabayla yayıla yayıla, düşük hızlarda kullanımdan ne kadar keyif aldığımı anlatamam..
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:01 ----------
İzmir'de günlük kullanıyoruz makinelerimizi. İşe git gel toplam 14 km. yol yapıyorum (uzun yoldan). Sizin hesabınıza göre bana 98 cc'lik fly'da yeterAma ne yapalım, zevkler ve renkler... (Arabamın yakıt tüketimi ve bakım giderleri motorumdan daha az olmasına rağmen geçenlerde aküyü değiştirmek zorunda kaldım. Kullanılmamaktan pert oldu). Ayrıca yine İzmir için konuşayım ki sabah evden çıktıktan sonra akşam iş çıkışı nereye gideceğimiz tamamen sürprizdir. Bir bakmışsın 30 km.ötedeki ustama kahve içmeye gitmişim, ya da 80 km. ötede Foça'da oturan babamı ziyarete gidip dönmüşüm hatta ve hatta küçük bir çılgınlık yapıp arkadaşımı da alıp Çeşme'de kumru yiyip akşam eve dönmüşüm. Kontrol altındaki güç her zaman iyidir. Güç ve hıza her zaman ihtiyacın olmayabilir fakat ihtiyacın olduğunda güç ve hızın yoksa ....
![]()
İstanbul da hergün 400cc üstü nc dışında kullanabilen varsa hele bu sıcakta (nc de az yakıyor diye kullanan çıkabilir diye yazdım) tanımak isterim. Hele girsin bir e5 e ordan mecidiyeköy - şişli geri e-5 çıksın da neler hissetiğini yazsın buraya![]()
Dostum zaten o şehir yaşanabilir olmaktan çıktı artık. Biz İzmir'de bile sadece belli zamanlarda Ankara'dan gelen siyasilerin verdiği trafik yüküyle zıvanadan çıkarken orada her gün trafik ve mesafe ile boğuşan sizlere Allah sabır ve sıhhat versin.
Ülkemiz için konuşursak büyük motor hacimli motosikletler maliyetleri, yakıt, yedek parça vs masrafları göz önüne alındığında lüksmüş, ihtiyaç dışıymış gibi gözüküyor.
Almanya, İngiltere, Amerika gibi ülkelerde Bmw r1200 GS 15.000-£-$ (civarında).
Hani bizi 'kıskanan'! Almanya fiyatları ile ülkemize oranlarsak; Yamaha Mt 07'yi 6.700TL'ye aldığını, benzinin 1,5TL olduğunu düşün .
Motosiklet kullanmayı öğrendikten sonra gidip 125-150cc eski teknoloji motosikletlere biner misin ? Gazı açtımı giden, frene asıldığında ABS ile güvenli durduran daha güvenli, daha stabil... (mt7 geçen seneye kadar abs'sizdi ama 100km/h ile gideken aniden yavaşlamak gerektiğinde mt7'de bir ybr-cbf'ye göre daha çabuk ve güvenli yavaşlanır-durulur.)
MT7 ya da dengi motorları cbf 150 fiyatına alabiliyor olsan ?
Yarış motorları kısmına gelirsek; gelişmiş ülkelerde bu tarz motosikletleri alanlar genelde track days'lere katılan, eğitim almış kitle oluyor. Yani adam hobisi için alıyor motoru.
Burada diyoruz ya hani; hıammmına r125'e o para verilir mi ? Adam yarış motoru seviyor, düşük hacimle racing'e başlayacak, piste de çıkmak istiyor gidip 1500 civarı para üstüne koyup mt 07 almıyor da bizdeki cb 125e fiyatına r125 alıyor. Zaten parasının alım gücü var, gelirleri düzgün. Asgari ücretle çalışan bile gidip istediği tarz motosikleti alabiliyor.
Velhasıl kelam; 400cc üzeri motosikletler gereksiz değil, kullanmayı bilen için 125-150-250cc gurubu motosikletlerden daha güvenli. Bizde durumlar farklı ama, çok zengin değilsen büyük motosiklet fazla masraflı kaçar.
Asgari ücretli adam bir takım lastiğe, yani 2 tane lastiğe 2000TL verebilir mi ya, bak sinirlendim yine.
Hocam kesinlikle haklısın da, mesajı yazarken "Touring ve enduro konu dışıdır" yazdım. Dediklerin doğru. Enduro motorsikletler zaten 600cc den başlıyor.Bana kalırsa üst segment arabaları sürmekten bile daha keyifli. Zaten avrupa geneli en popüler motorsiklet bmw gs serisi. Herkeste var. Racing görmüyorum hiç. Almanyada da görmedim.(pek kalmadım gerçi ama motorcularla beraberdim). Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamında 10 mevsim yağış var zaten, ss'lar o yüzden popüler değil, sadece tutkunları alıyor.
Farkında değildim fakat mesajı yazarken yarış motorcularına sitem etmişim inceden. Chopper, touring ve enduro dışınadır lafım derken zaten sadece naked ve ss'lar kalıyor geriye...
Ülkemiz için konuşursak büyük motor hacimli motosikletler maliyetleri, yakıt, yedek parça vs masrafları göz önüne alındığında lüksmüş, ihtiyaç dışıymış gibi gözüküyor.
Almanya, İngiltere, Amerika gibi ülkelerde Bmw r1200 GS 15.000€-£-$ (civarında).
Hani bizi 'kıskanan'! Almanya fiyatları ile ülkemize oranlarsak; Yamaha Mt 07'yi 6.700TL'ye aldığını, benzinin 1,5TL olduğunu düşün .
Motosiklet kullanmayı öğrendikten sonra gidip 125-150cc eski teknoloji motosikletlere biner misin ? Gazı açtımı giden, frene asıldığında ABS ile güvenli durduran daha güvenli, daha stabil... (mt7 geçen seneye kadar abs'sizdi ama 100km/h ile gideken aniden yavaşlamak gerektiğinde mt7'de bir ybr-cbf'ye göre daha çabuk ve güvenli yavaşlanır-durulur.)
MT7 ya da dengi motorları cbf 150 fiyatına alabiliyor olsan ?
Yarış motorları kısmına gelirsek; gelişmiş ülkelerde bu tarz motosikletleri alanlar genelde track days'lere katılan, eğitim almış kitle oluyor. Yani adam hobisi için alıyor motoru.
Burada diyoruz ya hani; hıammmına r125'e o para verilir mi ? Adam yarış motoru seviyor, düşük hacimle racing'e başlayacak, piste de çıkmak istiyor gidip 1500€ civarı para üstüne koyup mt 07 almıyor da bizdeki cb 125e fiyatına r125 alıyor. Zaten parasının alım gücü var, gelirleri düzgün. Asgari ücretle çalışan bile gidip istediği tarz motosikleti alabiliyor.
Velhasıl kelam; 400cc üzeri motosikletler gereksiz değil, kullanmayı bilen için 125-150-250cc gurubu motosikletlerden daha güvenli. Bizde durumlar farklı ama, çok zengin değilsen büyük motosiklet fazla masraflı kaçar.
Asgari ücretli adam bir takım lastiğe, yani 2 tane lastiğe 2000TL verebilir mi ya, bak sinirlendim yine.