Arkadaşlar 2015 model duke 250 sahibiyim. motoru 2015 eylül'de 5bin km'de iken aldım. İlk bakım hariç hep spormotoya gittim. Motorum 35bin km'de. Aşağıda, merak edenler için 7500-13bin-20bin-27bin ve 35bin bakımlarının dökümü var. 35bin km'de 2bin lira bakım faturası kesildi. Bu tutarın içinde, ekstra olarak 150 liralık bir akü bedeli var. Garantiye sokmayı kabul etmemişlerdi. Bunun dışında yalama olan pipo borusu garantiden değişti ve ücret alınmadı. Yağ kaçıran arka amortisör için garantinin bitmesine 2 gün kala başvurdum. Motorun faturası tescil tarihinden bir hafta önce kesildiği için garantinin bittiğini ama iyi niyet garantisine soktuklarını yalnızca işçilik alacaklarını söylediler. 35bin bakımının içinde bu işçilik ücreti de var. Fikir vermesi açısından aşağıya faturaların görüntülerini koyuyorum.
7500 bakımı 500 tl. Akü bedeli ile. Bu bakımı MotoX bilgisayara işlemedi. Bu bakımdan sonra stop etme problemleri yaşadım. Bir sonraki bakımda Spormoto, motorun bakımsız, yağın ve filtrelerin çok kirli olduğunu söyledi. Ben bakım fişini ibraz edince MotoX ile konuşacaklarını söylediler. Ne oldu bilmiyorum.
13bin bakımı 300 lira. O zaman pahalı gelmişti ama şimdi fena değil gibi duruyor
20bin bakımı 360 lira. İndirim tutarı garantiye sokmadıkları akü için avusturyaya başvurduktan sonra yaptıkları jest. Ama bir önceki faturada zaten yapılan indirimler yapılmamış. Malzeme fiyat farklarına da dikkat
27bin bakımı 490 lira. Ekstra olarak titreşimden düşen bir kaç vida ve yıkama var.
35bin bakımı 630 lira. Ekstra olarak 140 lira tutan fren hidrolik değişimi ve 24 liralık yıkama var. İşçilik 200 lira. Bu tutara amortisör değişim işçiliği dahil. 50 liraymış.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:03 ----------
Ek olarak, hak teslim etmek açısından söyleyeyim. Daha önce farklı başlıklarda servislerin ilgisizliklerinden ve nezaketsizliklerinden şikayet etmiştim. Son iki gidişimde bunun değiştiğini gördüm. Yalama olan buji piposunu ve yağ kaçıran arka amortisörü (kısmen de olsa) garantiye sokarken ilgi ve güler yüz gördüm. Ancak yukarıda faturalar, yüksek işçilik ücretleri, dışarıya göre %20-%100 arası pahalı malzeme fiyatları (organik ön fren balatasını 125 liraya değiştirdim. Organik balatalar en ucuzudur. 60-80 lira arası herhangi bir parçacıdan alabilirsiniz) benim bütçemi aşıyor açıkçası.
Yazdıklarımda bir serzeniş yok, yalnızca kullanıcılara bir fikir vermeye çalışıyorum. Fanboylara cevap vermeyeceğim.