Merhaba, hayırlı olsun Rabbim bereketli kılsın. Bu çeşit yerleri Auckland, Dubai, Londra gibi yerlerde gördüm. Bizde düşündük arkadaşlarla ama bir türlü fırsat olmadı. Para olunca zaman, zaman olunca para yoktu

neyse tavsiyelerim:
1- Vestiyer tarzı giren herkesin mont ve kaskını bırakacağı bir lokasyon,emanet gibi. Yoksa masa sandalyede insandan fazla mont ve kask oturur
2- Yiyecekleri dışarıdan iyi bir firma ile anlas. Basit ucuz lezzetli sandwichler ve benzeri olsun. Sen sadece ısıt microwave veya tost makinesinde. İçecek de de çok ayrıntıya girme.
3- Motor yıkama ve basit bakım, zincir yağ filtre olsun ama daha fazlası değil
4- her 6 yıkama da bir ücretsiz yıkama kuponu ver, müşteri bağlılığı olusur
5- Park yerinde girişinde Led ışıklar ile aydınlat akşamları, park yeri ile Cafe arasında cam olsun veya hiç birşey. Motorlar ne kadar yakın olursa ortamla iç içe o kadar iyi.
6- duvarlarda kask askiligi olsun.
7- aksesuar satışı için ayrı bir yer yapma. Elemanları iyi eğitip Cafe içerisinde çeşitli yerlerde olsun satılık herşey.
8- her 15 günde bir veya ayda 1 mutlaka marka satış müdürleri, bloggers, vloggers arkadaşlar akşam saat 9-10:30 arası soru cevap anı paylaşım program yapsınlar. Gerekirse ücret verin ama bu ortam kurulursa güzel olur.
9- asma tavan yapabilirsen oraya mutlaka bir ps4 PRO ve 4k 55`` ekran koy. İsteyen saatlik kiralasin oynasın. Sesi belli bir max limite ayarla tv de etrafı rahatsız etmezler.
10- masalarda mutlaka 3lu priz ve ayrıca USB şarj portu olsun. Ayrı bir köşeyi hafif camla bölüp çalışma yeri yap. İşi olan gelip takılır çalışır dizüstü bilgisayarı ile.
11- motor Park yerine çizgiler mutlaka olsun, insanların gelip istediği gibi park etmesine izin verme
12- calacagin müziklere çok dikkat. Siyasi veya politik içerikli asla olmasın. Özellikle ingilizce olanların sözlerine dikkat et. Bazıları çok saçma oluyor küfür ağır derece de ama millet dinliyor. Belli bir seviye tutturun. Eğer iyi yaparsanız başka yerlere franchising de verebilirsiniz.
13- kahve ve çay çok önemli. Bu ikisinin kalitesine cok cok dikkat et. Başka birşey olmasada olur.
14- fiyat konusunda dikkatli ol. Çok ucuz olursa müşteri grubu farklı çok pahalı olursa farklı olur. Bu en büyük sorunsaliniz olacak sanırım. Tabi lokasyon ve yapacağınız tasarıma göre de değişir.
15- genelde pastel renkler, ve açık alan, eğer mümkünse hangar kapısı gibi bir yer ayarla, büyük kapı kısın kapalı yazın açık durur.
16- içeri giren herkese mutlaka ama mutlaka bir bardak su getir muesseseden. İnan çok farkını göreceksiniz.
17- en az iki adet retro motorsiklet oturma yerlerinde masaların etrafında park halinde dursun. Yani calistirilmamak kaydı ile.
18- gelen kişilerin motor bilgisi ve durumlarını, telefonlarını mutlaka öğrenir depolarsaniz, eğer park yeriniz ve ortamın büyüklüğüde yeterli ise her ayın ilk pazar günü tüm gün boyunca ikinci el alım satım yapabilirsiniz. Satılan her motordan %3 satış bedelinden komisyon alırsınız. Auction veya satışa o gün gelecek herkese motorun gidonuna asılacak bir kart verin. O kartta fiyat, motor durumu vesaire yazılacak. Alim satım olunca size kapora bırakacaklar motorsiklet sahibine değil. Sizde ertesi gün satış yapılınca komisyonunuzu alacaksınız. İnsanlar motor alıp satarken özellikle ikinci el güvenmek bilmek tanımak istiyor. Bu ortamı sağlayabilirsiniz harika olur.
Ustad başınızı agritttik

daha bir kaç fikir daha var onları da yuzyuze anlatırım
Rabbim tekrardan hayırlı kazançlar versin. Seviyeli ve saygılı bir ortam olması duasiyla
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------
Birde alkol olmasın lütfen.

herkese her görüşe saygım var. Ama motorsiklet, sürüş, keyifli bir mekanda alkol tadını kaçırır olayın. Tabi son karar sizin
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:14 ----------
Bu arada en önemli maddeyi hatta hayati derece de önemli maddeyi unuttum. Tuvalet, wc, kenef, ayak yolu, lavabo... Adı ne olursa olsun. Çok ama çok temiz olmalı. Mutfak kadar temiz olmalı. Ben şahsen bir kere geleyim, gram kir veya pislik, veya su görsem bir daha o mekana gelmem. Kimseye de tavsiye etmem.

bu zor konuyu başar mutlaka dostum.. Temiz kalsınlar.