Selamlar , 2015 ten beri motoru yaptırmayı planlıyorum ( yağ eksiktir ) ama hala yaptırabilmiş değilim 20 binde aldım motoru 40 küsür binlerde.
Bu aralar motoru yaptırmak istiyorum hem çekişi düştü hemde arka amortisörleri patlatmışım.
Size sormak istediğim orijinal amortisörleri değiştirsem 500 lira tutacak. + Motor rektefe işlemleri onlarda 1000 lira civarında tutar işçilikle birlikte.
Sizce 1500 masraf edip 12 apache ye mi bineyim yoksa 2500 civarında satip başka motora mi geçeyim?
çekişi düştü derken 60 km hıza kaç saniyede çıkıyor? deneme yapın eğer 5 saniyenin üzerinde bir rakam çıkarsa gerçekten çekiş düşük demektir. amortisör olayındada evet yeni amortisör almadan halledin o işi ve motor yaptırmak 1000 lira değil. zaten orjinal silindir piston 303 lira tutup buna 700 lira işçilik alacak halleri yok.
40 binde motor yaptırmak neden? motor yağ mı eksiltiyor? yağ eksiltmenin bir çok sebebi vardır. vites pedalının dibindeki keçeden kaçırır, subap keçelerinden kaçırabilir yada debriyaj telinin bağlı olduğu yerden kaçar yani yağ kaçağı olan yerlere bakılmalı önce.
yağ değişimine önem verin. mümkün olduğunca 2000 kilometreyi geçirmeyin yağ değişiminde.
amortisörleri niye değiştiriyorsun ki? borusu yamuk olsa borusu değişir keçesi patlaksa keçesi değişir. tüm amortisör çok paradır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:43 ----------
bu arada sıhbet bölümüne başlık açmıştım. motordan ses gelmeye başladı kuş sesi gibi civicivci diye seyir halinde başladı motor çalışırken hep var. 6000 devire geldiğimde sesi kesiyor. sibop değil, egzamrrik zincir sesi değil. ne olabilir? tedbiren yağı da değiştim.. buradaki usta bile bulamadı. istanbul'da baktıracağım.
ah şu sesler yok mu şu sesler :jocolor: benim motordan da bir ses geliyor, subap değil, egzantrik zinciri değil, piston değil anlayamadım. aliexpress ten manuel gergi aldım 27 dolara ve bu gün taktım fakat ses başka yerdenmiş onu öğrendim.
rtr 150 motoruma 180cc blok taktığımız günden beri bu ses var ve hep aynı. bu arada başkan sesi duymamız için imkanın var ise videoya koymanı öneririm belki sesten anlayan olur.