hayırlı olsun başkan

maşallah çok temiz görünüyor. bende sarı rengi ve bu kasa olanı seviyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:26 ----------
zımpara atmadan boyamayın, söküp takma işi zaten kolay. sprey boyayı tek kat uygulayın. yani boya ne kadar ince olursa o kadar sağlam olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:31 ----------
normal sayılır, şöyle söyleyeyim genelde 4 ve 5 gibi üst viteslerde motor daha fazla zorlanıyor ve devir arttıkça gereken havada artıyor. orjinal hava filtresi havayı iyi süzmesi için tasarlanmış fakat motora yeteri kadar hava girememesine sebep oluyor.
yani performans hava filtresi taktığınızda 9 bin deviri motor rahat geçtiğini göreceksiniz ve şaşıracaksınız
benim motorda 9 bin deviri geçmezdi ve yokuş aşağıda bile en fazla 9500 civarı olurdu sonra performans hava filtresini bir taktık motor 9 bini rahat geçiyormu diye hafif yokuş aşağı gaza bastım ve 127 km hıza çıktı ve gazı bıraktım. gazı bırakmasam eminim o motor 140 km yi bile geçer yani krankı kırana kadar yolu vardı ve gorhudan hemen bıraktık gazı yani

zaten bir kerelik denemeydi ve sonraları red line yapmadım.
red line iyi bir şey değil, silindir piston ve diğer parçalar yeterince yağlanamaz ve allah korusun çok kötü şeyler olabilir. kısa süreli red line yapıp geri düşme şeklinde kullanıyorum ben.
edit: düzde bile 10 bin deviri görebilcek duruma gelmişti performans hava filtresini taktıktan sonra.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:39 ----------
ben gelmem :mrgreen: şu zamanlarda yapmam gereken işlerimi bile aksatıyorum. iş sebebiyle iyice sıkıldım artık bayram tatili gelsede rahatlasak yeter yaa. motoruma yeni egzantrik zinciri aldım onu takıcam bayram tatilini bekliyorum. bir ayı geçti motorumu yıkamıyorum.
motorumu yıkayınca böyle temiz oluyor;
resim1 -
resim2 -
resim3
ama şu anki halini görmenizi istemem, pislik içinde ve bakımsız. yağ filtresi aşırı pis ama onuda bayramda değiştircem yağ ile bir. yağ henüz 900 kilometre civarında ama bu seferlik böyle olsun bir şey olmaz.