Bu gün bir arkadaşın Ramzey QY200 ünü kullanma fırsatım oldu. Aletin farklılıklarını söyleyeyim: amortisör daha yumuşak, çekişi çok az daha güçlü, arka fren daha iyi tutuyor. Ben şu an motor alacak olsam yine tercihim AS200 olurdu. Niye: 1. si bizimki 2.650 YTL Ramzey 3.340 YTL. 2. si çoğunlukla şehir içi kullanıyor ara sıra dağa vuruyorum. 3. sü bizimki daha yakışıklı. 4. sü AS200 genel anlamda daha dengeli. Ama farklı beklentileri olanlar için iyi bir motor olabilir QY200, o da ayrı mesele.
AS200 le ilgili yeni haberlere gelince: Motor yağını 1500km de bir yenilemekte fayda var. Bu da 2 servis peryodu arasında 1 kez daha yağ değişimi demek. Yağ olarak Castrol GPS kullan diyen var, Shell 4T 15-50 kullan diyen var, Castrol GTX LPG kullan diyen var (15-50 idi sanırım), Petrol ofisi 20-50 ve Petrol ofisi yağ katkısı kullan diyen var. Ben hangisini tercih edeceğime karar veremedim. Şu ana kadar hep servisteki standart yağdan koyduruyordum.
Bujiyi 6000 bakımda değiştirip öneriler üzerine bu gün aldığım NGK bujiyi taktıracağım.
Debriyaj balatasını öneriler üzerine Ymaha nınki ile değiştirmeyi düşünüyorum. Çekişi olumlu etkilediği, özellikle de ilk kalkışta çok etkili olduğu söyleniyor.
Arka fren balatalarını değiştirmeyi düşünüyorum. Çok daha iyi tutan bir marka önerdiler de şu an aklımda değil.
Bu değişikliklerden memnun kalırsam sizleri bilgilendireceğim.