İlk defa zincir temizleyeceğim bu fırçadan aldım iyi midir?

wd40 la çok iyi temizlenir doğru ama sonra sıktığın yağın da zinciri güzel tutmasını engeller.

Zincirinin oring li değilse 5 tl ye balata spreyi alın onunla temizleyin. Balata spreyi çok iyi bir cozucudur.Motoru orta sehpaya alın ve elinizle çevirerek balata spreyini sıkİn.Bir bezle güzelce silin aynı işlemi tekrarlayın. Balata spreyi tarzikli geldiği için basinc tan dolayı fırça etkisi yapar ve pislikler akar gider.En son bezle kurulayıp zincir yağını aynı şekilde geçebilirsiniz. Oringli zincire de kullanabilirsiniz aslında ama balata spreyi zamanla oring leri sertlestirebilir.Bu yüzden gaz yagi oring sağlığı açısından daha faydalı olacaktır. Kuryeler zaten kısa zamanda zincir eskittigi için onlar oringli zincire de kullansa bisi olmaz.En dikkat etmeniz gereken şey asla motoru zincir bakımında çalıştırmayın tekeri elinizle çevirin. Mazallah elimizi kaptirma ihtimali çok yüksektir. Sadece zincir yaglama yaparken motor çalışır vaziyette zincir uzaktan spreyle yaglana bilir dikkatlice.Saglicakla

Ben gaz yağı aldım hocam. Sprey cam sil kutusuna koydum, sıkıp fırçayla temizleyeceğim. Gaz yağı da olur demişlerdi, litresi 4 liraydı.

Motosikleti
sym jet 14 125cc
Pulsar 150 ns kullanıyorum internetten gaz yağı + motul zincir yağı + ve aynı fırçadan sipariş ettim. Motorla uğraşmayı sevdiğim için gaz yağını cam sil küçük bidonuna doldurdum önce sıkıyorum pisliği akıyor iyice sonra tekrar sıkıp fırçalıyorum on numara temizliyor arkasından bezle gaz yağını iyice silip biraz bekledikten sonra motulu sıkıyorum o iş tamam :) Bence cbf yada başka ne motor olduğunun önemi yok yolda kalmamak yada zincirini pis görmemek istiyorsan al temizle abi 1 saatini alsın ne olacak ben 2 haftada bir motul yağ sıkar ayda bir de 1000 km tamamladığım için gaz yağı fırça ile detaylı temizlerim

Ben hiç uğraşmıyorum zincir temizlemekle
Hero Hunk ta ZİNCİR TEMİZLEME DERDİ YOK!!!!
Zincirin etrafına zincir korumasıvar ve bu zincirin etrafını kapatıyor. Plastik kapağı olan küçük delikten yağlıyorum ve işim bitiyor.
Hero her konuyu düşünmüş kullanıcı rahat etsin diye elinden geleni yapan bir firma.

En doğrusu kitapçığa bakmaktır ama genelde 500 km de bir yağlamak gerektiği yazar.
Temizlik için zincir temizleme spreyleri ya da gazyağı kullanılabilir.

Görseli olan fırça güzel, kullanışlı, TR fiyatı çine göre pahalı ama tercih meselesi.
Bununla ilgili youtube'da çok sayıda video var.
Onları izlerseniz faydalı olur.

https://youtu.be/GQGIAnJ39lI
https://youtu.be/rV2lJJ_lPjc

Selam. motosiklette yeniyim alalı 470 km oldu. 500 km'de bir yada kirlendikçe zincirini yağlamam gerekli sanırım. Bende arkadaşımın tavsiyesiyle bu fırçadan aldım. Zincire iyice sürtsem bir sıkıntı falan olur mu? Baya kaliteli duruyor ama bilemedim.

http://urun.n11.com/bakim-ve-koruma/motosiklet-zincir-temizleme-fircasi-P196166033

İlk konum yanlış yere olduysa kusura bakmayın :)

Şimdi aynı konuyu açacaktım ki forum sağolsun uyardı "benzeri var" diyer. Ben de aynı fırçadan aldım. İlk motorum ve daha 4 gün oldu teslim alalı. Bana telleri çok sert gibi geldi. Bir sakıncası olmaz inşallah.

Bir de bu o-ring nedir arkadaşlar? Cbf 150 aldım sıfır, o-ring'li midir bu? Zaten zincir dediğimiz şey ring'lerin birbirien bağlanmasından oluşmuyor mu? (Acemilik işte)

Cbf 150 aldım sıfır, o-ring'li midir bu?

Güle güle kullan, hayırlı olsun.
Farklı zincir tipleri var ama bildiğin kadarı ile CBF150 O-ring değil.
Kitapçıktan bakarsan orada yazıyordur.

Kabaca zincir baklalarının bağlantı noktaları, burada bulunan keçeler ve bağlanma şekilleri arasında farklar var.
Bu sayede sürtünme azalıyor, ömür uzuyor tabi zincir de pahalanıyor.

Sırf şu zincir bakımı derdinden dolayı scootere geçmek geliyor içimden.

Ben hiç uğraşmıyorum zincir temizlemekle
Hero Hunk ta ZİNCİR TEMİZLEME DERDİ YOK!!!!
Zincirin etrafına zincir korumasıvar ve bu zincirin etrafını kapatıyor. Plastik kapağı olan küçük delikten yağlıyorum ve işim bitiyor.
Hero her konuyu düşünmüş kullanıcı rahat etsin diye elinden geleni yapan bir firma.

51YlwNNjStL._AA300_.jpg

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Gereksiz pahalı...
Normal fırçalar da zincir temizleme spreyleriyle başarılı iş görüyor...

bendede bu fırça var, çinden 1 dolara almıştım, güzel temizliyor ama fırçadaki leke öyle kuruyor ki gazyağı ile bile çıkmıyor

Hocam, Çin'den gelmesi çok uzun sürüyor bazende gelmiyor. 2 kere kulaklık aldım gelmedi bir dünya uğraştırdı. Bu üründe kargo ücretsiz fiyat iyi bence, hemde ertesi gün elime ulaştı.

ben çinden 5 adet sipariş vererek aldım. 9 günde elime ulaştı

aldığım satıcının linki

https://tr.aliexpress.com/item/Plastic-Cycling-Motorcycle-Bicycle-Chain-Clean-Brush-Gear-Grunge-Brush-Cleaner-Outdoor-Cleaner-Scrubber-Tool-ARE4/32658352066.html?spm=2114.13010608.0.0.F5dIEj

28 bin km ye yaklaşıyor benim ybr. Bir ya da iki kere gazyağlı bezle sildim o kadar. Uygun zamanda söküp mazota yatıracağım sonra bir 28 bin daha gider :)

Allah kaza bela vermesin. uzun yıllar sonra tekrar motor alalım bakarız zincir konusuna :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar