Zincirinin oring li değilse 5 tl ye balata spreyi alın onunla temizleyin. Balata spreyi çok iyi bir cozucudur.Motoru orta sehpaya alın ve elinizle çevirerek balata spreyini sıkİn.Bir bezle güzelce silin aynı işlemi tekrarlayın. Balata spreyi tarzikli geldiği için basinc tan dolayı fırça etkisi yapar ve pislikler akar gider.En son bezle kurulayıp zincir yağını aynı şekilde geçebilirsiniz. Oringli zincire de kullanabilirsiniz aslında ama balata spreyi zamanla oring leri sertlestirebilir.Bu yüzden gaz yagi oring sağlığı açısından daha faydalı olacaktır. Kuryeler zaten kısa zamanda zincir eskittigi için onlar oringli zincire de kullansa bisi olmaz.En dikkat etmeniz gereken şey asla motoru zincir bakımında çalıştırmayın tekeri elinizle çevirin. Mazallah elimizi kaptirma ihtimali çok yüksektir. Sadece zincir yaglama yaparken motor çalışır vaziyette zincir uzaktan spreyle yaglana bilir dikkatlice.Saglicakla
Selam. motosiklette yeniyim alalı 470 km oldu. 500 km'de bir yada kirlendikçe zincirini yağlamam gerekli sanırım. Bende arkadaşımın tavsiyesiyle bu fırçadan aldım. Zincire iyice sürtsem bir sıkıntı falan olur mu? Baya kaliteli duruyor ama bilemedim.
http://urun.n11.com/bakim-ve-koruma/motosiklet-zincir-temizleme-fircasi-P196166033
İlk konum yanlış yere olduysa kusura bakmayın![]()
Cbf 150 aldım sıfır, o-ring'li midir bu?
Ben hiç uğraşmıyorum zincir temizlemekle
Hero Hunk ta ZİNCİR TEMİZLEME DERDİ YOK!!!!
Zincirin etrafına zincir korumasıvar ve bu zincirin etrafını kapatıyor. Plastik kapağı olan küçük delikten yağlıyorum ve işim bitiyor.
Hero her konuyu düşünmüş kullanıcı rahat etsin diye elinden geleni yapan bir firma.
Hocam, Çin'den gelmesi çok uzun sürüyor bazende gelmiyor. 2 kere kulaklık aldım gelmedi bir dünya uğraştırdı. Bu üründe kargo ücretsiz fiyat iyi bence, hemde ertesi gün elime ulaştı.