Ben 2017 gri siyah modelini 23 Mayıs'tan beri kullanmaktayım. Yukarıda arkadaşın yazdıklarının çoğuyla aynı fikirdeyim. Ben de 550 Km'deyim ve yarın akşam ilk bakımına götüreceğim.
Benim ilk vitesli motor deneyimim olduğu için ben de vitese alışamamaktan bir kaç kez makineyi stop ettirdim. Ama daha çok benden kaynaklaydı. Şimdi alıştım ve artık stop ettirmiyorum.
Aküyle veya ekranla ilgili hiç problem yaşamadım. Saat hala ilk ayarladığım günki gibi. Alırken aldığım bayiye, akü sıkıntıları oldugunu okudugumu ve bu konuda endişeli oldugumu, ilk vitesli motorumda böyle bir problem yaşamak istemediğimi tembihlemiştim. Onlar da kendilerinin akü şarjına çok dikkat ettiğini ve genelde şarjdan dolayı başka yerlerde sorun olmuş ama kendilerinde sadece 1 motorun bu şikayetle geldiğini söylediler. Ben de aldıktan sonra sıkıntı yaşamayanlardanım.
Motorun görüntüsü beni çok mutlu ediyor ve iyiki 2017 gri siyahını aldım diyorum. Ben öne tur çamı, gidon yükseltme ve arkaya da çanta taktım ve motor tüm beklentimi şu an karşılıyor. Ondeki küçük cam değiştiği için zırıltıda duymuyorum. Titreşim PCX sonrası fazla olsa da rahatsız edecek kadar uzun bir yola gitmediğim için şimdilik bir yorum yapamıyorum.
Lastikler nylon ve güven vermese bile ilk motorum PCX 150'de ki IRC'nin güvensizlik hissini yaşatmıyor. Hatta Pazar günü motto akademi eğitimi sonrası yağmur yağdı ve Kemerburgaz'dan Ataşehir'e ıslak zeminde gelmek durumunda kaldım. Hiç bir kayma ve tutunma problemi yaşamadım. Yavaş ve dikkatli geldim. Ama PCX 150 nin lastikleri motoru dik tutsanız bile ıslakta güvensizlik hissi veriyordu ama bunda öyle bir problem yaşamadım. Yine de bir sonraki modifikasyon hedefim lastikleri değiştirmek olacak. Ön ABS yola ters yöne bakarak ve koşturarak giren bir yayaya hem çarpmamı hem yere kapaklanmamı kurtarmıştı. Bence gayet iyi ve benzer rakiplerine göre tercih sebebi.
Fiyat performans olarak piyasaki iyi bir seçenek oldugunu düşünüyorum. Bütçe sıkıntım yoktu ve ilk motorumda mutlaka ABS olsun istiyordum ve bu nedenle KTM Duke 250 bakıyordum. Ama 2017 lerde ABS olunca ve etrafımda 2014 ten beri 50000li kilometrelere kadar kullananlar olunca tercihimi Pulsar'dan yana kullandım. İyiki de öyle yapmışım. 6000 Tl'ye yakın fiyat farkıyla önümüzde ki hafta çok uzak bir ülkeye tatile gidiyorum mesela (motorsuz olarak

)) Tüm paramı motora ayırıp, yazın gezememekten çok daha iyi. Umarım bu şekilde sıkıntısız ve problemsiz olarak daha uzun süre kullanırım motorumu.