Arkadaşlar 2015 yılında fuardan inazuma aldım. Bu başlıkta da yazılarım vardır.
Lastikleri değiştirmek istedim, takımı 1.200 tl gibi bir fiyat çıkarttılar. Vazgeçtim. Farım çatlamıştı, hem parça yoktu, hem de 200 lira mı 300 lira mı bir fiyat söylendi. 1.000 ve 6.000 bakımlarını yaptırdım, sanırım 250 şer tl verdim. Bir defa da düştüm. Çıkma çamurluğa 650 tl, amortisörlere 800 tl para verdim. Bu motor "zengin" işi dedim ve sattım. 7-8 ay motorsuz kaldım ve Türkiye'de motorcuların sürekli "düdüklendiğine" karar verdim ve maden düdüklenecem bari azı olsun dedim ve gittim ikinci el bir Hero Hunk aldım.
Bakımları 60-70 tl tutuyor. Ön dişliyi değiştirdim 38 lira. Lastikleri değiştirdim, takımı 235 lira. Komple egzos değişse 150, biryeri vurup kırsanız 72 saatte parça getirme taahütü var. Acımadan biniyorum. Çalınma korkusu yok. Motoru 5.500 liraya aldım ki şimdi sıfırı o fiyat. Önü büyütme ve arka dişliyi küçültme işlemlerinden sonra 110-120 gibi hızlara da erişir oldum. Gezilerde zaten 80-90 gidiyorum. Şehiriçi de ortalama 50-60 ı geçmek genelde zor.
Yani demem o ki attan inip eşeğe bindim ama eşeğe binince de kafam rahatladı. 650 lira dişli zincir takımı, 420 ye bulunca haklı olarak seviniliyor. Ben 420 liraya Hero'nun yarısını yenilerim serviste
İnazuma, Hunk'dan 3,5 kat daha pahalı ama herşeyi 3,5 kat pahalı. Ancak 3,5 kat kaliteli değil. Hero da o kadar dandik bir motor değil.
Alayınız inazumalarınızı satın ve Hunk alın demiyorum. Ama en azından düşüncemi paylaşayım dedim. Ben pişman değilim. Eski bir inazumacı olarak herkese selamlar olsun.