Sorularımıda yazayım sizler tecrübeli abilere benziyorsunuz. :mrgreen:
Benim bu motorda önceden en büyük korkum ıslak zemindi. Aşırı kayıyor. Yağmurda hiç binmem mesela. Lastikleri değiştirmek gerekir mi? Bahsettiğim şekilde kullanacağım bu lastikler yeterli olur mu? Lastikler sıfırdı motoru aldığımda. Aslında pek değiştirme taraftarıda değilim.
Dişli oranlarıda önemli. Motordaki dişliyi saymıştımda unuttum şimdi. 20 yada 22 idi. Bu bana baya fazla gibi geldi. Arka dişliyi ise saymadım. Arka dişliyi bulmak değiştirmek daha kolay. Uygun olacak dişli kaç olmalı?
1- Sen berbat frenlere alıştığın için ve daha iyisini kullanmadığın için frenler sana iyi gibi geliyor. Aynı motordan vardı bende frenler inanilmaz kötü.
2- Motor orjinalindeki fermonası 3'e falan katlayacağı için, daha hızlı ivmelenen motor daha iyi frenler gerektirecek.
3- Lastik konusu, üzerindekiler tam arazi modeli. Ben bununla uzun yola gidecem diyosan titreye titreye virajlara girmektense mitasın %80 yol % 20 arazi modeli lastikleri var. Fiyatlarıda uygun çok fazla cebini yakmaz. gogıldan aratıver.
4- Motorun ön dişlisi sürat yapması için baya bi büyütmüşler orjinalinden baya bi büyük sende ki. Motor diriltikten sonra, motorun ara hızlanmalarına ve son hızına göre kombinasyonu kendin ayarla.