Merhaba Arkadaşlar,
3 gün önce 2016 model çiziksiz bir iki extralı mat gri 4.700 km de bir R25 ile motor hayatıma başladım. 27 yaşımda bir acemiyim kendimi bildiğimden beri bisiklet üzerindeyim.Toplamda şehirler arası 4000 km yol yapmışımdır.Bunu neden söyledi ki artis diyenler mutlaka olacaktır. Acemiyim ancak iyi kötü bir bisiklet geçmişimin (yalnızca sahilde değil uzun yollarda) olduğunu söylemek istedim. Aklımda birkaç soru var araştırıp en güzel cevapları alabileceğim bu forum sayfasını keşfettim.
* Motorda Akrapovic slip-on egzoz var muhtemelen garantisi iptal motorun. Ben motorda kuyruk kısmını sevmedim. Katlanır plakalık taktırmak istiyorum. Katlanır plaka takabilmem için mevcut olan plakamı değiştirmem gerekir mi ? Yani Plakamın ebat ölçüleri değişmeli mi ? yoksa şuandaki plakamı söküp katlanır plakaya direk takabiliyor muyuz? Bu app plaka muhabbetine dayanarak soruyorum sorumu.
* İstanbul Maltepe de oturuyorum bu çevrede gidebileceğim,güvenebileceğim ; lastik montajı,plakalık montajı nebiliyim ufak tefek işlerimi halledebileceğim bir usta, motorcu falan var mıdır?
*Lastikleri orjinal IRC ben lastik bakıyorum şu sıralar. Rosso II ve Pilot Street öneriliyor genellikle. Ancak Mitas daha uygun fiyat olarak kullanan öneren varmıdır Mitas'ı ?
*Son olarak apaçilik mi dersiniz ilk heves mi dersiniz bilmem ama lastik ebatlarını artırmak istiyorum. Çok fazla şey söyleniyor. Performans düşer, Adamlar birşey biliyor ki bu ebatları koymuşlar, yakıt artar, motorun dengesini bozma vs. vs. gibi şeyler çok söyleniyor. Aklımda 120-160 veya 110-150 var. Takmamız da bir sakınca var mı ?
Bilgisi olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.