Motorcunun Ruh Halinin Hayatına Etkisi

Katılım
5 Eyl 2016
Mesajlar
210
Trafikteki insanlar çeşitli ruh halleri içinde. Herkesin hayata dair sorunları var, nötrler veya çok mutlular. İnsan ne ise trafikte de o. Kimse makina değil. Hele Türkiye'deki herkes duyguları ile yaşıyor ve herşeyi duyguları ile algılıyor. Muhtemelen bir motorcu aşağıdaki hallerin birleşiminde motor kullanır :
-Mutlu, enerjik. Mutlu adam kimseyle dalaşmaz. Herkese olumlu yaklaşır. Trafikte hata yapan sürücüleri kolayca affeder. Onlara öfkelenmeden ve kontrolünü kaybetmeden onlara hatalarını gösterebilir. Ama bir sorunu olabilir ki o da hız yapmak. Mutlu bir hal herşeyi yapabileceği duygusu verebilir. Mutlu halin mutsuzlukla sonuçlanmaması için fazla gaza gelmemek lazım.
-Mutsuz, sinirli. Mutsuz bir hal ile araç kullanıyorsanız diğer araçların hareketlerini yanlış anlama potansiyeliniz vardır. Kim ne yapsa size karşı yapmış diye düşünebilirsiniz. Böylelikle dalaşma, öfkelenme sonucu dikkatinizi yola değil de insanlara vererek canınızı tehlikeye atmanız söz konusu olabilir. Bunun üstesinden gelmek için trafikteki insanların size karşı yaptıklarının haklı olmasa da bir sebebinin olabileceğini düşünüp onları affetmek bir çözüm olabilir. Çünkü sizin onlara kızmanız sonucu ancak sinirleriniz bozulacak ve dikkatiniz dağılacak.
Mutsuz halin başka bir sıkıntısı da dikkatin dağılmasıdır. Kafası birkaç saat önce yaşadığı negatif bir olaya takılmış sürücü etrafından kopabilir ve böyle motor kullanmasının yanlış olduğunun farkına varmayabilir.
-Meşgul, telaşlı, aceleci. İşi gücü başından aşkın bir adam olarak yapacağınız işleri kafanızda harmanlamış bir şekilde motora binmek sizi etrafınızda olan bitenden uzaklaştırır. Halbuki motora binerken en önemli iş motora binmektir. Gidonu tutan adam sihirli bir şekilde herşeyi unutmazsa yaşayacağı sağlık problemlerini de unutamaz hale gelebilir. Bir yerlere yetişmek için yapılmaması gereken hataları yapmak ancak panikle ve acelecilikle davranmak sonucu gerçekleşebilir. Bir yere on dakika geç gitmenin kazancı hep daha fazladır gibi geliyor. Bir şeye acele ederken oturup bir düşünelim, o işin gecikmesi gerçekten bize ne kaybettirir. Ama bunu panik ve acele etme psikolojisi ile yapmayalım. Daha oturaklı ve halim selim bir kafa ile yapalım. Motorcu her zaman en sağ duyulu adam olmak zorunda. çünkü biz metal bir kafes içinde hareket etmenin gafletiyle her şeyi yapabilecek insanların güçlü olma hissi ile değil yetenekli ve yetenek gerektiren bir aracı kullanmanın zevkine varma hissi ile trafikte olan kişileriz. Bizim dünyamız başka.
 
Katılım
6 Eyl 2015
Mesajlar
1,924
ah ben bazen hülyalara dalıyorum, sonra kendime şitt konsantre diyorum..
bi toparlıyorum kendimi,
yani her zaman pürü dikkat olunmuyor motorda maalesef..
 
Katılım
14 Eyl 2013
Mesajlar
3,156
Tak kulaklığı geç ya.Düşünme o kadar.Düşüneceksende yolu düşün sakinleşirsin.
 
Katılım
10 Ara 2015
Mesajlar
5,023
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Yazi baslangicta hosuma gitti guzel ama tam olarak katilmiyorum. Yani duygularimiz on planda ama kacinilmaz bir gercek var oda bencillik.

Trafikte bircok aracin acelesi var, yani yoksada var iste anlarsinizya adama kazik gircek bir yerden ve araniyor diyim. Evet iste bu acele yuzunden surekli diger suruculerin haklari taciz edilmekte ve sizin dediginiz o mutlu suruculer bir zaman sonra bikiyorlar tacize ugramaktan ve sonra trafikte gerginlikler yasaniyor.

Ruh hali kadar terbiyede onemli bence, iyi terbiyeli bir surucu bunu trafigede yansitir. Trafikte kusur isleyen terbiyeli biri mutlaka hatasini telafi etmeye calisir. Saygisiz ahlaksiz kendini bir sey sanan sereri tipler ise hatalarini telafi etmek yerine yeni hatalar yaparlar.

Cunku o k....un kafalari yeterince iyi calismiyor. Bak yine kizdim, mutsuzum ben, ben mutsuz surucuyum. Hatta ve hatta en mutsuz surucu benim :)
 
Son düzenleme:
Katılım
6 Eyl 2015
Mesajlar
1,924
motor tepesinde mutlu, inince mutsuz

sen motor almadın mı hala?
yüzyıllık yalnızlık, değişiyor seni gorunce yuzyıllık motorsuzluk oluveriyor...

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:28 ----------

motor tepesinde mutlu, inince mutsuz

sen motor almadın mı hala?
yüzyıllık yalnızlık, değişiyor seni gorunce yuzyıllık motorsuzluk oluveriyor :queen::queen::queen:
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst