Kuryelik hakkında

Merhabalar iyi günler herkese, işte olanlara da hayırlı işler diliyorum. Malumunuz yaz mevsimine girdik okullar da bitti sayılır ve yazın babamın zoruyla tarlada çalışmak yerine motorumla kuryelik yapmak istiyorum yazın Manisa-Alaşehir de olacağım için ve her karışını ezbere bildiğim için çok bir zorluk çekeceğimi sanmıyorum.

Şimdi gelelim neden başlık açtığıma, 2006 da açılan bir topik buldum hala YTL cinsinden maaşlar yazıyordu bende mecburen yeni açmak zorunda kaldım ve sizlere sorum şu özellikle kurye arkadaşlara/ağabeylere.

*Aylık ne kadar ücret veriyorlar?
*Kendi motorum var bunun aldığım ücrette ne kadar etkili olur?
*Kargo şirketleri part-time çalışan alıyorlar mı?
*Herkes A2 ehliyet istiyor fakat benim A1 ehliyetim ve 125cc communter motorum var bu bi sorun teşkil eder mi?
*Kargo şirketi mi yoksa yemek dağıtım (Burger King, Domino's Pizza) gibi yerlere mi sormam daha uygun olur?
*Çalışma saatleri nelerdir?

Şimdilik aklıma bunlar geldi :) Önerilerini bekliyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:09 ----------

Güncel konu

Şu 30 dk içinde siparişi getiremezsen,bedavaya veren yerlere girmeyinde hangisini seçerseniz seçin.

Milletin pis boğazı yüzünden resmen motokuryenin hayatı tehlikeye atılıyor.

DKN

30 dk içinde gelmeyen sipariş 30. dk dan sonra bedava olduğu için hiç gelmez bence. gerçekten dedikleri gibi bedava mı oluyor

30 dk içinde gelmeyen sipariş 30. dk dan sonra bedava olduğu için hiç gelmez bence. gerçekten dedikleri gibi bedava mı oluyor

Öğrenciyken 30 dakika kampanyası yapan firmalardan çok bedavaya yedim. Artık hiç bir şartta sipariş vermiyorum. Çalışanlarının hayatını hiçe sayan bu tip firmalarla hiç işim olmaz.

DKN

Öğrenciyken 30 dakika kampanyası yapan firmalardan çok bedavaya yedim. Artık hiç bir şartta sipariş vermiyorum. Çalışanlarının hayatını hiçe sayan bu tip firmalarla hiç işim olmaz.

30 dakikayı (atıyorum) 1 dakika geçti para vermem piza benim mi dediniz alırken ? :) hiç inanmıyordum bedava verdiklerine.. ben hiç vermedim/vermiyorum sipariş

Motosikleti
2018 SHERCO 250 2021 SYM Symphony 200 2024 TVS Ntorq.
30 dakikayı (atıyorum) 1 dakika geçti para vermem piza benim mi dediniz alırken ? :) hiç inanmıyordum bedava verdiklerine.. ben hiç vermedim/vermiyorum sipariş

zorunluluktan 1 ay Dominosta kuryelik yaptım. 2016 Eylülde.

30 dk geçti iddiası varsa şubeyi arıyordum. Genelde onaylıyorlardı ve ücretsiz veriyordum. Tabi şu durumlarda şube, hava durumunu, kurye azlığını, yoğunluğu bahane ederek 30 dk garantisi vermiyordu telefonda (internet siparişinde sipariş sonrası arayarak )böylelikle talep de edilmiyordu.

Dominos son seçeneğin olsun diyorum. Ücret sadece asgari ücret. İş beklentisi fazla. Kola taşımaktan temizliği kadar..

Şu 30 dk içinde siparişi getiremezsen,bedavaya veren yerlere girmeyinde hangisini seçerseniz seçin.

Milletin pis boğazı yüzünden resmen motokuryenin hayatı tehlikeye atılıyor.

İstanbul izmir gibi büyük şehirlerde hayatı tehlikeye atabiliyor ama ilçede olucam sonuçta 30 dakikada 3 kere şehri turlarım ben :queen: yanıtınız için teşekkür ederim yine de dikkat edicem o firmaları son çare olarak düşünürüm

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:13 ----------

Yazın antalyada tatildeyken birkaç kere söylemiştim kurye abim sağ olsun 20 dakika içinde sitenin önüne gelmişti ve güvenlikten geçip kapıya getirmişti :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:15 ----------

Böyle duyarlı insanlar oldukça o firmalar dağıtımdan para kazanamaz o zaman :p fast food sektöründen vazgeçtim gibi en iyisi çiğköftecinin kuryeliğini yapayım :queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:17 ----------

Bence de henüz o heyecanı yaşayamadım :) bu arada yemeksepeti gibi sitelerden yemek söylerken yanında istediğimiz bişey olup olmadığı soruluyor sigara cips ne isterseniz getirip parasını kapıda alıyorlar büyük şehirlerde kuryelik gerçekten zor :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------

zorunluluktan 1 ay Dominosta kuryelik yaptım. 2016 Eylülde.

30 dk geçti iddiası varsa şubeyi arıyordum. Genelde onaylıyorlardı ve ücretsiz veriyordum. Tabi şu durumlarda şube, hava durumunu, kurye azlığını, yoğunluğu bahane ederek 30 dk garantisi vermiyordu telefonda (internet siparişinde sipariş sonrası arayarak )böylelikle talep de edilmiyordu.

Dominos son seçeneğin olsun diyorum. Ücret sadece asgari ücret. İş beklentisi fazla. Kola taşımaktan temizliği kadar..

Valla ben öyle temizliğe falan gelemem yazın kürek çekmekten kurtulmak hem de en sevdiğim hobilerimden motor kullanmayı bi arada yapmak için kuryelik yapmayı düşünüyorum aslında ücreti pek önemli de değil benim için zevk almak istiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:22 ----------

Peki 30 dakika içinde siparişi götüremedik diyelim hani kolay kolay olmaz ama insanlık hali olur firma bizden herhangi bir şey talep ediyor mu veya ücretten primden vs. kesiyor mu?

30dkcilari unutmaya calis, fb ta motosikletli kuryeler sayfasini takip ederek ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsin

Eğer yaşadığın yerde KFC varsa düşünmeden git çalış. Paket dağıtımından başka iş yapmazsın. Diğer firmalara göre ücreti de iyidir artı kendi motorunu da kullanmak zorunda kalmazsin. Fakat motor kullanmayı seviyorum o yüzden kuryelik yapacağım diyorsan bulaşma kurye işine.Motor kullanmaktan soğursun. Kendi motorundan bile iğrenir hale gelirsin emin ol.Sebebi şu.Kendi motorunla özgürsün istediğin zaman istediğin yere gidersin hesap soran olmaz.Ancak kuryelikte hep aynı yerlerde ve mecburen dolaşırsın. Bi zaman sonra bıkkınlık gelir cinnet geçirirsin.Benden sana nacizhane abi tavsiyesi.Saygılar...

Eğer yaşadığın yerde KFC varsa düşünmeden git çalış. Paket dağıtımından başka iş yapmazsın. Diğer firmalara göre ücreti de iyidir artı kendi motorunu da kullanmak zorunda kalmazsin. Fakat motor kullanmayı seviyorum o yüzden kuryelik yapacağım diyorsan bulaşma kurye işine.Motor kullanmaktan soğursun. Kendi motorundan bile iğrenir hale gelirsin emin ol.Sebebi şu.Kendi motorunla özgürsün istediğin zaman istediğin yere gidersin hesap soran olmaz.Ancak kuryelikte hep aynı yerlerde ve mecburen dolaşırsın. Bi zaman sonra bıkkınlık gelir cinnet geçirirsin.Benden sana nacizhane abi tavsiyesi.Saygılar...

Kfc yoktu zaten yandık abi o zaman seneye ygs lys var ben 3 ay kürek sallıycam :(

Evet aynen öyle oldu :) Hatta bir seferinde 5-10 dakika geçtiği için 60 TL civarında bir tutarı ödememiştik. Bu bahsettiğim olay 10 sene önce falan olmuştur. O zaman ki paranın değerini düşünün ve öğrenci olduğumuzu da hesaba katın. İlaç gibi gelmişti :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar