20 yaşındasın ve tahammülün yok? Yaradan senin önünü arkanı delip saldı mı ne işe yararsın sen? Böbreğini falan sat. Öğrenci misin kalpazan(sıfat) mı?
zaten ne olduysa avci toplayici hayat tarzini terk edip, tarim duzenine gectikten sonra oldu. tarimsal duzene gecince siniflar ve kast sistemi olustu, kolelik basladi. sanayi devriminden sonra ise modern kolelik ile tanistik.
su an cogumuz modern koleyiz. bu arkadasimiz ise modern kolelige itiraz ediyor. takdir ettim kendisini.
zaten ne olduysa avci toplayici hayat tarzini terk edip, tarim duzenine gectikten sonra oldu. tarimsal duzene gecince siniflar ve kast sistemi olustu, kolelik basladi. sanayi devriminden sonra ise modern kolelik ile tanistik.
su an cogumuz modern koleyiz. bu arkadasimiz ise modern kolelige itiraz ediyor. takdir ettim kendisini.
bana bunlarla gel kendileri köle gibi çalışıyo diye benim de çalışmamı istiyolarayrıca benim derdim verdiğin emeğin karşılığını almadığın asgari ücret veren işlerle . Bide burda o işleri yaptıkları için kendini beğenip nasihat veriyolar ya ona gülüyorum
![]()
Bu sistemde doğada kendi başına var olamayacak bir çok insan yaşama şansı buluyor. Çünkü o şartlarda günümüz insanlarının en az yarısı yaşayamazdı. Doğal seleksiyondan koşarak uzaklaştık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:00 ----------
Kölelerin ürettiği motosiklete binip, işverenleri zengin ederken, doğayı kirleten yakıtları kullanıp, kölelerin ürettiği malzemeleri talep ederken sorun hissetmiyor musun? Bu kadar hassas olsam; çinde üç kuruş parayla çalıştırılan işçilerin ürettiği motosiklete binerek, bu işe talep oluşturmak vicdanımı sızlatırdı. Neyse ki değilim.
Kimse çıkıp sana helal olsun al sana para demeyecek. Bu rüyadan uyanmalısın :king:
Köle olduğunun farkında bile olmayan adam başına gelen herşeyi hakediyodur. Sen nasıl rüyadan uyandın anlatsana bana biraz? Nasıl karar verdin acaba uyandığına bekliyorum cevabını![]()