Arkadaşlar ısrarla lastik soran olmuş, oysa motorun pek çok konusunu yazdığım blog linklerime baksaydınız orada soruya cevap vardı. Anladık memleket olarak az okuyoruz da, hiç değilse bu kadar üstüne düştüğünüz motosikletiniz hakkında okuyunuz üşenmeyiniz.
Yine de yazayım:
Ben Ekim ayında Michelin Pilot Street latiklerle değiştim orjinalleri.
Arka ebat aynı kaldı, ön ebatta da sadece bir ölçü küçüğü vardı, onu taktım yere basan kısmı değil yanağı az buçuk daraldı, yani motorun önü yere yarım santim yaklaştı hepsi bu. Continentalde internet sitelerinde birebir ebatlar var gibi, olmasa da siparişle getirtiyorlarmış. Ama ben onu beklemedim ve sürekli işe gidip geldiğim için zamanında gidip 30 dakkada taktırmıştım.
Bu yeni lastiklerle 7 aya yakındır sürüyorum, motorum şu an 8500 km'de. Geçen gün sağanak yağmur altında bir kaç kez çok sert olmasa da ani frenaj yaptım ve (olabildiğince kombine fren yapmaya çalışırım) ve lastiklerde en ufak bir kayma belirtisi olmadı. Daha Ekim ayında taktığımın ertesi gününden itibaren her zaman girdiğim virajlara daha stabil ve daha süratli girer oldum. Buna rağmen frenajı doğru yapmayınca arka lastikler(özellikle yalnız arka fren yapılırsa, ki bu bir hatadır) kayıyor. Ama bu zaten hatalı frenajla alakalı lastikten çok. Motorun orjinal lastiklerini alır almaz değişmedim, bir yaz geçirdim ve Ekim ayında değiştim geçen sene. Yani 6 ay orjinal lastikleri kullandım ve açıkçası onlarla da büyük bir sorun yaşamadım, sadece ben devamlı TEM'den işe gidip geldiğim için rüzgarda o lastiklerle motor yolda daha çok savruluyordu, bunu yaşamamak için kışa girerken değişmiştim.
3000 devirde takılma meselesini de yazmıştım, motosikletlerimiz servislerde rölantisi biraz artırılarak teslim ediliyor, ben rölantiyi 2000 devir altına çektim, hatta kitapçıkta önerilen 1500 devir civarına ve o takılma ya da yüksek rölanti işi bitti. Sadece kışın ilk çalıştırmada stop edebiliyordu ki bu gayet normal, onda da gazı hafif açarak çalıştırıp biraz eliniz gazda tutunca stop etmeden ısıtabiliyorsunuz.
İlginçtir jikle hiç işe yaramıyor gibi, kışın kullanmak istesem de olmadı ama hep jiklesiz çalıştı. Servis bana jikle açıkken de gaz verip biraz beklememi söyledi ama ben bunu jiklesiz yaptım, diğerini yapmak saçma geldi, o zaman jikle niye var.
Neredeyse yaşanan hemen her soruna ve soruya cevap yazdığım, hala da yazmaya devam ettiğim bir blog başlığı açtım, üşenmez okursanız sanırım, Lucien arkadaşın yukarıda blogumdan aktardığı gibi pek çok bilgiye ulaşacaksınız. Bu linkte benzin sarfiyatından, göstergedeki jf 32 hatasına, lastikten frene hemen her şeyi yazmaya çalıştım, yazıyorum.
Linki yeniden atıyorum:
http://mymotorcycleexperience.blogspot.com.tr/2017/03/bajaj-pulsar-ns150-gunlugu-uzun-soluklu.html
Herkese keyifli sürüşler, yaz geliyor yeni arkadaşlar aman diyim dikkatli sürün, kimsenin gazına gelmeyin, mümkünse eğitim alın. Ekipmansız, bilhassa kasksız binmeyi zaten aklınıza bile getirmeyin.
Bu da benim Geronimo'nun son hali:
[/URL][/IMG]