- Konu Yazar
Merhaba 2007 model bir r6 sahibiyim. Motoru biraz ucuz alacağız diye ve biraz daha bilgisizlikten kötü niyetli satıcının eline düşüp. Sorunlu bir motorsiklet aldım... Motor'u aldıktan sonra 1 hafta geçmediki akü problemi oldu motor çalışmadı daha sonra aküyü takviye ettik çalıştı. aradan 3 gün geçti yeniden motor çalışmadı. Bir ustaya gittim bana akü bitik dedi. Akü aldık 2 gün sonra aynı sorun. Gittim ustaya o zaman konjektör bozuktur dedi. Fiyat sorduk 700 TL orjinal yenisi. Ben dedim nasıl bişe yaparız usta daha ucuz nasıl kurtulurum bu sorundan. Bana alman malı bir konjektör var bunu kimse bilmez biz tüm racing'lere takıyoruz. Saat gibi çalışıyor dedi. dedim ne kadar işçilik ile birlikte 300 TL tamam dedim ve takıldı. Arada 3 gün geçti motor yolda giderken tüm ekran gitti önce sonra boğuldu stop etti ve çalışmadı bidaha.. Ustaya gittik dedi demek orjinal olmayınca olmuyor. Dedim usta neden takdın o zaman. Lafı geçiştirdi. Sonra ben internet üzerindne 200 TL ye taivan malı bir konjektör aldım onu takdırdım. 3 haftadır herhangi bir problem yok ekü şarj etmesi konusunda. Yalnız motoru aldığum günden bu yana motor rolantide iken düzgün çalışmıyor tabiri caiz ise ( hın hın hın ) şeklinde yani sürekli saymıyor motor. Sanki stop edecekmiş gibi oluyordu. Bugün tam az gezim dedim motorla. Yeniden motor gazı kesince stop etti. çalışıyor ama gazı kesince stop ediyor ( birden değil , 5-6 saniye çalışıyor ama stop ediyor ) Dedim akü bitti herhalde yine gittim ustaya aküyü şarja bağladım. Baktım akü dolu. Farklı bir sorun. Ustaya sordum dedim bu senin motor en başdan beri rolantide 2 yada 3 göz çalışıyor dedi. Şuanda ondan stop ediyor dedi. Şİmdi bana bujiler değiecek, buji kafaları kontrol edilecek ve subap ayarı yapılacak dedi. Benim sizlere sormak istediğim bu tarz bir sorun yaşayan varsa nasıl sorunu çözdü önerilerinizi paylaşın lütfen. En azından ustaya şunu yap bunu yap diyeyim. İnanın motor'dan soğudum artık sürekli bir sorun ve çözemiyorlar buradaki ustalar. Halen kara düzen çalışıyorlar. Bu arada motor üstünde spor egzoz var. Egzoz valfi olmadığı için bende motor lambası yanıyor. Ben onu internetten bir video izyelerek iptal ettim. artık motor lambasıda yanmıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. tşekkürler.