Bende bu motoru almayı düşünüyorum, muhabbetin yarısı titreşimle alakalı olmuş, şöyle söyleyim bende tvs neo x3i kullanıcısıyım. Motoru ilk aldığımda rolantide aşırı titriyordu, yüksek devirlerdede aynı şekilde, titreşimden aynalarda ne göründüğünü anlayamıyordum. Servisler rezil sizin işten anlamadığınızı fark edince en daindik yağı motora doldurup çıkma yağla zincir yaplıyorlar başkada hiçbirşey yapmıyorlar. Motor sorunsuz bir motor ama sevis motorun dilinden anlamıyor 2. bakımda karbüratöe ayarı yaptı sözüm ona, motor yazın bile jiklesiz çalışmaz oldu, sonra kendim öğrendimde havasını yarım tur kısınca düzeldi sorun ve bir takım işlemler yaptım şuan titreşim yok denecek seviyede motor son derece sessiz sakin çalışıyor.
1) Hava ve rolanti ayarını deneye deneye en ideal haline getirdim.
2) Zincirde fazla boşluk vardı, servisi onu düzeltmeye bile üşeniyordu, kendim öğrenip zinciri gerdirdim.
3) Hava filtresini çıkarıp temizledim
4) Servis 5. sınıf yağ koyuyordu herhalde ben motul 5100 yağ alıp değiştirdim, yağ filtesinide temizledim.
5) 404 marka sıvı gres alıp zinciri temizleyip yağladım.
Bütün bu işlemlerin sonucunda motorun performansı arttı titreşim rölantide hiç yok artık önceden heryanı ayrı oynardı, yüksek devirdede önceki halinin yarısı kadar hafif bir titreşim var. Viteş geçişleride yeni yağla birlikte pamuk gibi oldu şıkır şıkır.
Yani diyeceğim şuki motora iyi bir bakım ve iyi bir karbüratör ayarı yapıldımı, titreşimi minimize etmiş olursunuz. 10-15 lira için kaliteli yağdan asla vazgeçmeyim ben 34 tlye aldım yağı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:15 ----------
Ben bunun alternatifi olarak rtr 180i düşünüyorum, şekil şemal daha güzel sanki 1000 tl fiyat farkı var. Bu redline a 110 da girerken rtr 120 de giriyor.