0km Motosiklet Alırken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Yarın 0km motosikletimi teslim almaya gideceğim. Motosikleti bilerek servise yollatmadım, ilk marşına kendim basmam için. Yarın nelere dikkat etmeliyim ?

kardeş sıfır makina alıyosun neyine dikkat edecen yani
koy benzini bas geç git
ama ben ikna olmam dersen sıfır makinayı expertize sok oda senin bilecegin iş

Model yılı ve trafiğe çıkış tarihine bak . Birde yetkili sana çay kahve ikram ediyor mu bu önemli bir detay .

Esnaf abilerimiz arasında bir kultur bu .

Motosikleti
600RR
siz öyle diyorsunuz ama sonra duyuyoruz sıfır km aldığı araç boyalı çıktı vs diye..
sen sen ol grenajlı bir motor ise tam oturup oturmadığına dikkat et.
kaç km olduğuna dikkat et! 20 km yi geçikse alm.a. bayi onunla bakkala çakkala gitmiştir
jelatinlerinin hepsi üstünde mi dikkat et

Ben gelmeden kurmayın diyin. Ben kafesi kendim açacağım demiştim. Açılırken de başındaydım.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Aküyü düzgün şarj etsinler. Sıvı eklendikten sonra yarım saat dinlendirilir, ardından en az bir saat şarj edilir.
Çoğu servis bunu beklemez. Sıvıyı koyar, tüpler boşalınca 15 dakika şarj eder, "bu zaten bindikçe şarj olur" deyip yollar. İlk kışta da o akü çöp olur.

Lastik basınçları kolokolo'nun da dediği gibi doğru olsun. Benim lastik basınçları kontrol edilmemişti, ben de acemiyim bilmiyordum. Lastik aşırı şişikmiş, her frende virajda kayıyordu.

Yağı suyu da tam olsun.

Ayrıca motorda çizik, göçük, yırtık gibi şeyler varsa, snappy x'in de dediği gibi km saati 5 10'dan yüksekse(ilk birkaç km fabrikada test ediliyor) ya o motoru alma ya da indirim talep et.
Bu durumlardaki motor, "ayıplı mal" kategorisine girer. Almamak ya da indirim istemek tüketicinin korunması kanuna göre hakkınızdır.

hocam parayı elden peşin verecek isen faturayı aldığında fatura tutarına bak. adamın eline saydığın paradan düşük fatura kesip satış temsilcisi yada muhasebe elemanı cep yapabilir. şu harcı bu harcı yok bilmemne vergisi derse de yetkili ile görüşcem de geri adım yapacaktır. şimdiden hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan.

Rodaj konusunu yalayıp yut, mükkemmel bir şekilde rodaj yapmaya özen göster. İlk 2000 km. motoru kullanırken zevk almaya bakma, rodajını düzgün yap.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Test surusu yapmadan arac almayin.

Aküyü düzgün şarj etsinler. Sıvı eklendikten sonra yarım saat dinlendirilir, ardından en az bir saat şarj edilir.
Çoğu servis bunu beklemez. Sıvıyı koyar, tüpler boşalınca 15 dakika şarj eder, "bu zaten bindikçe şarj olur" deyip yollar. İlk kışta da o akü çöp olur.

Lastik basınçları kolokolo'nun da dediği gibi doğru olsun. Benim lastik basınçları kontrol edilmemişti, ben de acemiyim bilmiyordum. Lastik aşırı şişikmiş, her frende virajda kayıyordu.

Yağı suyu da tam olsun.

Ayrıca motorda çizik, göçük, yırtık gibi şeyler varsa, snappy x'in de dediği gibi km saati 5 10'dan yüksekse(ilk birkaç km fabrikada test ediliyor) ya o motoru alma ya da indirim talep et.
Bu durumlardaki motor, "ayıplı mal" kategorisine girer. Almamak ya da indirim istemek tüketicinin korunması kanuna göre hakkınızdır.

Aküyü en az 6 saat şarj ettiler bugün ama 6 saat biraz fazla değil mi.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Aküyü en az 6 saat şarj ettiler bugün ama 6 saat biraz fazla değil mi.

Çoğu akü/pil tipi için %10 kapasiteye denk gelen akım ile 10-12 saat şarj etmek(yavaş şarj) en sağlıklısı.
Mesela benim 7Ah Yuasa akümün üzerinde de standart şarj yöntemi olarak "0.6A ile 5-10 saat şarj" ve hızlı şarj yöntemi olarak "3A ile 1 saat şarj" öneriliyor.

Sıfır makinenin üzerindeki orjinal parçaların ucuz yan sanayileriyle değiştirildiğini birçok kez gördük, özellikle yüksek kapasiteli orjinal akü aynı amperde ucuz aküler ile, yan sanayi ayna sinyal gibi ilk bakışta fark edilmeyecek ucuz parçalarda degistirilebiliyor, gereksiz yerede huylandirmak istemem ama bunlara tenezzül eden şahıslar var piyasada, diğer sıfır motorlarla hızlı bir kıyaslama yapın..

Sıfır makinenin üzerindeki orjinal parçaların ucuz yan sanayileriyle değiştirildiğini birçok kez gördük, özellikle yüksek kapasiteli orjinal akü aynı amperde ucuz aküler ile, yan sanayi ayna sinyal gibi ilk bakışta fark edilmeyecek ucuz parçalarda degistirilebiliyor, gereksiz yerede huylandirmak istemem ama bunlara tenezzül eden şahıslar var piyasada, diğer sıfır motorlarla hızlı bir kıyaslama yapın..

Bulunduğum ilçede tek sahibiyim böyle birşey olcağını zannetmem ayriyetten o güveni de verdiler zaten

içinde benzinliğe kadar gidecek yakıt varmı kontrol et. motosiklette değil ama ilk arabamı aldığımda benzinliğe 100 metre kala benzin bitmişti. 0 km araba alıp aynı gün arabayı itmek zorunda kalmak. arabayı aldığım yeri arayıp ağzıma geleni saymıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar