NINJA 250 SURUYOR ARAKDAS O MOTORA GUZEL DURUR DIYE OZAMAN 190 LIK LASTIK TAKALIM BAKALIM GIDICEK MI YADA KENDI MOTORUNDA BI DENE BAKALIM MOTORUN GIDISI NE KADAR ETKILANIYOR MOTORUN DURMASI HIZLANMASI NE KADAR ETKILENIYOR KENDINDE BI DENE ILK ONCE DERIM MOTORLAR URETILIRKEN JANT EBATLARI LASTIK EBATLARI MUHENDISLER BUNA GORE YAZIP CIZIYOLAR KULLANMA KLAVUZUNDA NE VARSA O OLMALIDIR MOTORDAN EN IYI PERFORMANSI ALABILMEK ICIN
dostum harfleri büyük yazmak bağırmak anlamındadır,önce onu düzelt
bir boy büyük lastikle hiç bişey farketmez,hızlanması yakıtıda anlaşılacak kadar hayatta farketmez,ne fark edecek,ağırlık farkı desen 100gram farketmezki yeri geliyor motora 90-100 kg artçı alıyorsun,onun ağırlığı yanında 100-200 gram devede tüy bile olmaz,uzmanmış gibi konuşma,,bak üstüne basa basa söylüyorum,,,BİR BOY BÜYÜK LASTİK,tutup 5 boy büyük takmaya kalkarsan iş değişir,,,yeterki lastik yerine sığsın,
kendi motoruna tak demişsin,,eğer yerine daha büyüğü sığsa takardım merak etme ama hem sığmaz hem benim arka tekerin ölçüsü sınırda,yaani bir boy büyüğü yok direk jant çapı büyütmek gerekiyorki benim motora uygun bir büyük boy jant yok
artı lastik işinden anlamadığın belli,çünkü arkadaş lastiği geniş takacam ama yanak kalınlığını bir boy düşürecem demiş,,lastiğin genişliği bir numara artarsa yanak kalınlığı 1 boy düşüyor ve dış çap olarak hiç bir fark olmuyor,bunu git herhangi bir lastikçiye sor aynısını söyleyecektir,
ama lastiği bir boy geniş takıp yanak kalınlığını düşürmeyip eski lastiğin yanağının ölçüsüyle aynı takarsan lastik çapı büyür,ancak öyle ahım yine şahım farketmez,çap az büyüdüğü için tork 100 de 1 düşer ki bunu anlayacak adam yoktur
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:39 ----------
diablof
benim aracımda lastik ebadı olarak şöyle yazıyor
235 45 R17
235 40 R18
yani bir boy jantı veya lastiği büyüttüğünde ,yanak et kalınlığını bir boy düşüreceksin
bu fabrika verisi,,bu arkadaşta farklı bişey yapmayacak zaten
aerodinamik bozulurmuş ,,

altı üstü sıradan motora bir boy geniş lastik takılacak
görende f16 jet uçağına parça uyduruyorlar sanır
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:48 ----------
arabalarda geniş lastik takmak yakıtı azda olsa artırır ,çünkü araç lastiklerinin tabanı düz olduğundan yere temas eden ölçü büyüyor ve böylece sürtünme alanı artıyor,buda yakıtta azda olsa farkettirir
ama motosiklette lastiğin tabanı yuvarlak olduğundan ,nekadarda geniş lastik taksan yere temas eden ölçü hemen hemen aynıdır,sürtünmeden kaynaklı yakıt artışı olmaz ,olsa bile 1000 de 2-3 faark bile etmez