Motosikletim 100kmde 3.63 lt yaktı en son. Jiklenin açık olduğunu düşündüm fakat moto sohbette açtığım konuda jiklenin doğru olduğu söylendi. 3.63 lt yakması normal mi diye sormayacağım, neden 1lt fazla yakıyorum? Kullandığım alan dümdüz yol. Devrinde kullanıyorum ama varsayalım agresif ve dur kalk yapsam sürekli 200kg ile yine 3.63 lt yakmamalı.
Normal hava ayarına sahip bir motosiklet ısındığında jikle açıkken rölantide durmaz stop eder. Hava ayarı yanlışlıkla jikle açık olarak yapıldıysa farketmeden jikle açık olarak sürüyor da olabilirsiniz, çünkü tam gaz sürüşlerde bile ybr en fazla 3lt yakıyor.
Jikleyi aşağı bastırdığınızda açık konumda oluyor, tam yukarı kaldırdığınızda kapalı. Jiklenin olduğu yere yakından baktığınızda, jikleyi aşağı bastırırken, yani jikleyi aktif hale getirirken bir valfin yukarı çekildiğini görebilirsiniz. Bu şekilde jikle açık halde sürüp sürmediğinizi farkedebilirsiniz.
Jikle kapalı ve yine de bu kadar çok yakıyorsanız, hava ayarı bozuk olabilir. Buji ve hava filtresini yenilediyseniz ve sonuç değişmediyse, bir yamaha servisine gidip hava ayarını kontrol ettirin. Çalışmasında, sesinde bir anormallik var mı diye de dinlesinler.
Yazdıklarımın hepsini orjinal egzoz kullandığınızı varsayarak yazdım, farklı bir egzoz kullanıyorsanız çok yakması olağandır.