bıyklı konuyla lakasız ama ayvalıklı olduğunu görünce dayanamadım sorucam

p dostum eylül 10 dan sonra ayvalıkta olucam olta balıkçılığını cok seviyorum eylül ayında hangi balıkları yapar yada tavsiye ede bileceğin güzel meralar var mı ??
Hımm uzmanlık alanıma giriyor cevap vermekten zevk duyarım.
Olta derken benim kamış ve makine paslandı onu söyleyeyim bizim körfezde isparozdan başkası yok belli yerlerde levrek yapar ama bayağı zordur hem gitmesi hemde yakalaması. Kefal olayını bazıları sever benim pek tutmadığım bir balıktır. Dolayısıyla isparoza belki lidaki, karagöze çalışacaksın Ayvalık-Cunda arası medai iftaharımız Türkiye'nin ilk boğaz köprüsünün

hemen ayaklarında kafa, levrek yapabilir. Yemli ikili, üçlü beden sülina ile avlanacaksın akıntı vardır yanına 100-150 lik kurşun al. Ayvalık limana gelmeden kefal boldur kıbrıs oltasıyla ekmekle çalışabilirsin. Ayvalıktan Çamlığa doğru küçük iskeleler görürsün yanaş ve isparozlara (şeytanlara) selam ver. Aslında olta balıkçılığı yapmadığımdan direk şuradan şu kayadan bu balığı alırsın diyemiyorum ama bölge bilgileri doğrudur.
Asıl bizim beklediğimiz Ekim ayı ve Lüferciklerin körfeze girmesi geçen sene içeride çok güzel uzun oltayla lüfer hatta ara ara kofana aldık dışarıda cunda fenerlerden çıkış çıplak ada açıkları kayalıklar mercan, karagöz, kafa, kalamar, ahtapot, bu mevsim uskumru her mevsim eşek istavriti, kupez yapar. Dubalardan yani cunda köprüsünden çıkış yolda kaşık atılır yine bu mevsim uskumru alabilirsin biraz ilerlediğinde ince burunun sığlıklarında 20-30 kulaçta yine aynı yerel balıkları mercan, karagöz vs. alabilirsin hanoz varsa bil ki mercanlar da yakındadır ayrıca büyükleri güzel fileto ızgara olur. Rastgele...