Hocam ilk 3 tanesi için bir şeyler söyleyeyim. Diğerleri ehliyet sınıfı ve meblağ olarak benim aştığı için yorumsuz kalıyorum. Hem başlangıç motoru olaral iş görecek, işe adapte olduktan sonra da kullanmaya devam edebileceğim motorlara baktım. 250 cc sınıfında Wolf ve Pulsar gibi alınabilecek diğer seçenekler arasında bana göre Yamaha MT-25 de vardı. Onu hem fiyatından, hem de tüketiminden dolayı eledim. Ne kadar test gördüysem, hepsi aşırı yakıt tüketiminden bahsediyor. Mondial'i ne yazık ki imajından dolayı kafama oturtamadım bir türlü. Her Çinli kötüdür demiyorum, CF Moto fazlasıyla hoşuma gidiyor mesela. En sonunda Wolf ile Pulsar arasında kaldım. Dediğim gibi, başlangıç seviyesindeyim, o yüzden vites göstergesi benim için önemli, Pulsar'da yok, büyük dezavantaj, oradan bir eksi yedi. Bunun dışında çok fazla kronik probleminden bahsediliyor, mesela krank kolu kırma sorununu baya bir yerde okudum. Altın Elbiseli Adam'ın jant kırma muhabbeti var, daha kötüsü bunun ithalatçı firmanın tavrı daha kötü. Sorunu çözme odaklı yaklaşım yerine videoyu kaldırtma mevzusu. Geriye kaldı Wolf

Ben de gittim 10 gün önce Wolf aldım. Tüketim konusunda muadillerinden iyi olması, rutin bakımları yapıldığında kolay kolay sorun çıkarmaması, açıkçası fiyatına göre sundukları fena sayılmaz. 250 cc'lik su soğutmalı, 10000 - 11000 bandında alınacak başka motor bulamadım zaten.
Gönül ister Inazuma'ya binmek tabi. Bayiyi tanıyorum, liste fiyatından max. 5% inebileceklerini söylediler. Bu da yaklaşık 16000 eder. Plaka ruhsat deyince nereden baksan 17000'ye gelecek. Ben SYM Wolf'ü tüm işlemleri ile 11200 liraya kapattım. Bunun daha ekipmanı var. O yüzden Inazuma'ya yaklaşamadım bile.
Şimdilik hacim büyütme derdim olmadığı için ileride Suzuki Vstrom 250 veya ithal edilir de maddi durum müsait olursa BMW G 310 GS'e geçiş yapmak isterim. Motor konusunda çok bilgili değilim ama, ilk gün 80 km'lik şehirlerarası yol yaptım, herhangi bir kamyon arkasında kaldığımda Wolf'de vitesi düşürüp gazı açınca hiç sıkıntısız hızlandım. Rodajdan dolayı (alet daha 120 km'de) yüklenmedim tabi, ancak 125'lik bir scooter'da yaşayacağın hızlanma problemini 250'lik bir alet yaşatmaz. Ha diyorsan ki yasal hız sınırları beni kesmiyor, 150 ile giderken bir anda gazı açıp 180'e çıkayım, o zaman tabi 250'lik motor iş görmeyecektir.
Şimdiden hayırlı olsun.